Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Bazar / Re:Koupím hardware vhodný na domácí server
« Poslední příspěvek od Martin Poljak kdy Dnes v 16:11:11 »
Chlazení N305 a asi ani slabších N97 bych nenechal úplně na tom pasivu, co je na Odroidu - přidal bych tam nějaký tichý pomalý ventilátor [...] Ostatně disky to taky potřebujou.

Nevím, jak vypadá pasiv Odroidu, ale jestli má ta N305 maximální TDP do 50 W (což asi má když "typical/base TDP" je 15 W), uchladíte to ve větší skříni s prstem v nose i větším pasivem bez ventilátoru. Než to, to už je náročnějí sehnat za rozumnou cenu ten pasiv. Protože koho by taky zajímal, že, když lidi nemají co na práci a podle nabídky některých velkých e-shopů si kupují počítače asi jenom na hraní.

U disků záleží, jak je používáte. Já je mám třeba tak 95 % času vypnuté a i když jsou zapnuté, prakticky se jen točí než zase usnou. Teploty monitoruji a v pohodě se vejdou do rozumných rozmezí i při plném výkonu pokud nejde o dlouhé hodiny a hodiny zátěže. Normální větší microATX skříň a těch disků mám uvnitř asi sedm nebo tak nějak už dlouhé roky a nějaká SSD k tomu.
2
« Poslední příspěvek od CPU kdy Dnes v 14:09:01 »
BTW, já se původně trápil s "univerzály" ....aby to umělo i ono, bylo to best....
Jenže jsem zjistil, že nic jako univerzál neexistuje a nejlepší dneska zítra nemusí vyhovovat.
Naopak je snazší i levnější mít několik systémů.

NAS jako úložiště dat, pár ARM i plnotučné stanice.
A podle účelu se dá zapnout to, co je potřeba nebo virtuál, který se dá vybuildit za chviličku...
3
« Poslední příspěvek od František Ryšánek kdy Dnes v 13:40:04 »
Ohledně šasi, zkuste mrknout, jestli by se nehodilo něco z toho:
https://www.emko.cz/produkty/it-skrine/mini-itx
https://www.inter-tech.de/ITX_Case.html
https://www.chieftec.eu/products/de/Chassis/9/ITX

Pro Odroid H4/+/Ultra se prodává ITX kit a taky nějaké originální skříňky - které ale Vašemu zadání spíš neodpovídají.

Chlazení N305 a asi ani slabších N97 bych nenechal úplně na tom pasivu, co je na Odroidu - přidal bych tam nějaký tichý pomalý ventilátor o přiměřeném průměru (80 nebo 120 mm). Vidím na odroid motherboardu header pro čtyřpinový CPU fan (PWM ovládání otáček) - už jsem tady zmiňoval Arctic P8/P12 PWM PST series. Prostě aby se trochu hejbal vzduch. Ostatně disky to taky potřebujou.

Nevím kolik máte prostoru na ten počítač - třeba bych se úplně nestyděl, použít nějaké šasi typu miditower nebo slim desktop a nacpat do něj basu šuplíků nebo dvě pro ty disky. Stejně budete chtít pro větší počet disků nějaký napájecí zdroj 12+5V. Basy šuplíků do 5,25" pozic dělá Chieftec, Inter-tech, Supermicro, něco by mohl mít Digitus a další... Nebo kastli nějakou úplnou holotu z Alíku / Allegra :-) nakonec člověk má v lékárničce dezinfekci a náplast...
4
Desktop / Re:Jak používáte více displejů?
« Poslední příspěvek od lojza_z_dolni_horni kdy Dnes v 13:03:10 »
Mam 4 monitory (24" IPS 1440p) na upravenem stojanu z alzy (Q05BSV). 2 nad sebou a 2 na vysku po stranach. Ve vzdalenosti na delku paze. Vyskove nastavitelny stul, otocna zidle, posuvne nastavitelne operky predlokti.

Je to tak akorat, ze nemusim moc pouzivat plochy ani alt-tabovat. Presne se mi tam vejdou dva zdrojaky, konzole, logy, dokumentace, prohlizec na vyhledavani, poznamky. Na dalsi plose e-mail, chat, voip.

Nemusim kroutit krkem, muzu pootocit cele telo.

Chapu, ze 4 male monitory jsou divne, ale vadi mi, kdyz je na velkem monitoru nerovnomerne podsviceni a prechody kvuli pozorovacim uhlum. Taky kdyz mi jeden monitor chcipne, porad muzu jet dal.

...

Ve skutecnosti ale posledni dobou z nutnosti jedu na notebooku nanejvys s nahodnymi 1-2 monitory a ruzne se u toho trapim.
5
Sítě / Re:Zkušenosti s "5G" domácími připojeními (O2 a spol)
« Poslední příspěvek od Martin Poljak kdy Dnes v 12:44:26 »
No, nic moc teda. Hlavně se rozhodni, pro jaké účely to budeš používat. Já mám problém, že mi padá SSH spojení náhodně. Docela to štve, pokud něco buildíš a spadne ti to.

https://linux.die.net/man/1/screen
6
« Poslední příspěvek od Mlocik97 kdy Dnes v 12:23:30 »
Ako softvérový Inžinier mám na stole 3 displeje, 3 klávesnice, 3 myši, 2 laptopy (jeden osobný s Linuxom, druhý pracovný žiaľ s Macbook s MacOS), jedny reproduktory, jeden grafický tablet a kopec rubikovych kociek všetkých možných veľkostí, ktoré poskladám niekoľkokrát počas meetingov.

Laptopy sú 15.6" a monitory 24", všetky 16:10 fullHD. Monitor vždy dávam primárne na pravo od laptopu. Monitory sú (čo mi tu bolo odporúčané) 24" Dell P2425 Professional.
7
« Poslední příspěvek od aaa158 kdy Dnes v 12:03:17 »
Vlavo: notebook 16": messaging / fullscreen
Vpravo: 27" 2k na vysku (terminal, browser) (nad sebou 50% : 50%, menim podla potreby)
Center: 28" 4k (editor, terminaly, browser) / vsetko fullscreen

Vacsinu casu stravim na hlavnom monitore. Ked mi 90 riadkov v editore nestaci, zmensim pismo ;-)
S 80 znakmi / riadok mozem mat na 4k monitore v nvim 4 subory vedla seba, pismo velkost 10pt v pohode.
8
Sítě / Re:Zkušenosti s "5G" domácími připojeními (O2 a spol)
« Poslední příspěvek od Dan.... kdy Dnes v 11:55:32 »
Myslel sem to tak ze neodesilam nikde nic na torrentech treba. Neco malo odeslu, ale urcite neodesilam nonstop 10mb/s.  U o2 by mel byt upload 20mb/s.
9
« Poslední příspěvek od googler2 kdy Dnes v 11:52:07 »
diky, prehliadol som to, predsa len zospodu nie je slot uplne bezny. Este rozmyslam nad case - kedze budem osadzat iac ako 4 hdd, tak potrebujem NVME SATA radic. Pocet 3.5 hdd by mal byt 5 + 1 2.5 SSD. Akou skrinou by ste to riesili? Nemam 3D tlaciaren (tiskarnu)

@RDa: Diky, este som nepozeral ceny, ked tak ti napisem a uvidime
10
« Poslední příspěvek od RDa kdy Dnes v 11:43:35 »
Kdyztak bych mel jeden 48G modul, ktery schovavam na podobny projekt.
Stran: [1] 2 3 ... 10