1
Bazar / Re:Koupím hardware vhodný na domácí server
« Poslední příspěvek od Martin Poljak kdy Dnes v 16:11:11 »Chlazení N305 a asi ani slabších N97 bych nenechal úplně na tom pasivu, co je na Odroidu - přidal bych tam nějaký tichý pomalý ventilátor [...] Ostatně disky to taky potřebujou.
Nevím, jak vypadá pasiv Odroidu, ale jestli má ta N305 maximální TDP do 50 W (což asi má když "typical/base TDP" je 15 W), uchladíte to ve větší skříni s prstem v nose i větším pasivem bez ventilátoru. Než to, to už je náročnějí sehnat za rozumnou cenu ten pasiv. Protože koho by taky zajímal, že, když lidi nemají co na práci a podle nabídky některých velkých e-shopů si kupují počítače asi jenom na hraní.
U disků záleží, jak je používáte. Já je mám třeba tak 95 % času vypnuté a i když jsou zapnuté, prakticky se jen točí než zase usnou. Teploty monitoruji a v pohodě se vejdou do rozumných rozmezí i při plném výkonu pokud nejde o dlouhé hodiny a hodiny zátěže. Normální větší microATX skříň a těch disků mám uvnitř asi sedm nebo tak nějak už dlouhé roky a nějaká SSD k tomu.
Poslední příspěvky