To ukládání dialogů s AI se provádí automaticky, nebo si je člověk musí vybrat a uložit sám? Dělá se nějaké "sesypání", aby to nebobtnalo? Historie dialogů - přijde mi, že jen malá část z toho by mohla být užitečná.
Nejde o ukládání dialogů, ale o dokumentaci/plán. Třeba dvě A4 markdownu, které obsahují:
- co je za úkol
- high-level plán jak toho dosáhnout
- high-level plán jak toho dosáhnout
- dekompozici na nějaké kroky s checkboxy, co se postupně při práci zaškrtávají (např. 1. přidat metodu do třídy, 2. najít použití původní metody a přepsat je na novou)
- důležité informace jako "použít knihovnu X" nebo "Nesahat na Y"
- jak to testovat,
- atd ...
A ten model, který ten plán nejdřív na základě diskuze s tebou vytvořil, si to má pravidelně kontrolovat a updatovat. A k tomu máš ještě další takové soubory, dle velikosti a složitosti projektu, které shrnují co se kde dělá, proč tady pořád používáš tu 5 let starou verzi Hibernate, jak má ten model psát komentáře, jestli má dělat commity (a s jakým textem) nebo si je chceš dělat kompletně sám...
Cílem je, abys nemusel všechno pořád vysvětlovat, nebo si ten model procházet pokaždé celý projekt. Protože kontextové okno je omezené (počítá se v kB) a všechno, co ten model má dělat a jak, se tam musí vlézt. Celý projekt se tam typicky nevleze, ale pár markdownů (které si to navíc umí načíst podle potřeby, tj. nestraší v kontextu, když nejsou potřeba) se tam vlezou krásně. Plus třeba u Kilo Code je vidět, kdy se děje context compression, třeba ze 110 kB na 20 kB - často když tomu řeknu "ok, tahle část je hotová." Jak to dělají jiné pluginy si teď nevybavuju/nevím.
Ty All-in-one věci (jako Antigravity) něco takového umí dělat automaticky. Coding asistenti jako plugin do VSCode to standardně nedělají, aspoň co jsem viděl. Ale ty lepší pluginy (hlavně ty univerzální, které přistupují přes API a platí se za tokeny, místo těch free-to-use co sdílí limity s předplatným za pětistovku) k tomu jdou dokopat vhodným obsahem AGENTS.md a takových souborů (a občasným připomenutím).
A ano, celé tohle je tady hodně zestručněné a já jsem tady možná power-user, ale rozhodně ne expert.