Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Sítě / Re:Metronet končí, ke komu přejít?
« Poslední příspěvek od husqvik kdy Dnes v 11:05:05 »
Přišlo mi to samé + info v SMS.

Tak jsem nelenil a začal zjišťovat info - na infolince jon.cz vědí kulové, jen papouškují, co je v mailu (že do konce února blabla...). Na webu CETINu není ani Dragon ani jon.cz uveden. Takže jsem volal na CETIN - nechali si přeposlat výše uvedený email s tím, že se k tomu (snad) vyjádří.

Každopádně důvěryhodně ta celá habadůra Metronet-Dragon-Jon na mě tedy nepůsobí...
2
Hardware / Re:Může se LTE modem chovat jako mobil?
« Poslední příspěvek od Franta Kučera kdy Dnes v 11:03:28 »
Jen pro zajímavost, v čem to odlišné chování operátorů spočívá?
3
« Poslední příspěvek od ripper6 kdy Dnes v 10:48:00 »
Super! Se dalo skoro cekat, ale ze to nevydrzi ani pul roku, co zaplatim cca v unoru sluzby na rok to teda koukam, to zacina na me pusobit neco jako 365internet  :( ;D
Doufam ze to teda u nas co to mame na rok predplacene, nejak udrzi. Preci jen ne vzdy je clovek doma a nerad by resil internet ze zahranici, ktery musi v CR mu doma bezet.

Tomto pripade, pokud to nepude, tak budu chtit vratit prachy a prejdu tam kde to sleduji stabilni.
Problem je ze rada mensich firem, ze to ve vetsine driv nebo pozdeji dopadne podobne.

btw o firme JON CZ jsem nikdy neslysel, to asi Franta spustil s garazi neco na 3 mesice abyse nereklo  :o
4
« Poslední příspěvek od czipis kdy Dnes v 10:33:32 »
dnešní email od metronetu

Kód: [Vybrat]
Vážený zákazníku,
rádi bychom Vás informovali o důležité změně. Vzhledem k tomu, že nejsme nadále schopni poskytovat Vám internetové připojení ve stávající kvalitě a za stejnou cenu, rozhodli jsme se postoupit zajištění Vašich internetových služeb společnosti JON.CZ.

Máte veřejnou IP adresu? Nemějte obavy, postaráme se o to, aby zůstala funkční bez přerušení. Nejpozději do 28.2. Vás budeme kontaktovat ohledně podrobností.

Díky tomuto spojení se můžete těšit na:

stabilní internetové připojení s modernější technologií
    rozšířenou zákaznickou podpora 24/7
    širokou nabídku TV programů
    zvýhodněné ceny balíčků internetu a TV s až 30% slevou

K přechodu pod značku JON.CZ dochází s platností od 1. února 2025. Nemusíte mít žádné obavy. Přechod proběhne zcela automaticky, cena Vaší služby se nemění.

Co musíte udělat Vy?

Poprosíme Vás o změnu v nastavení plateb. Fakturu za únorové služby Vám už zašle společnost JON.CZ, a to začátkem března. Tuto fakturu budete hradit už na její účet, číslo účtu 107290482/0800.

Další informace o spojení se dozvíte na stránce www.jon.cz/metronet . Vaše dotazy rádi zodpoví i operátoři JON.CZ na čísle 321 720 710. Jsou Vám k dispozici každý všední den od 7 do 22 hodin a o víkendech od 8 do 22 hodin.

Děkujeme Vám za dosavadní spolupráci a věříme, že budete s novým poskytovatelem internetu spokojení.
S přátelským pozdravem
Tomáš Dragon za společnost Metronet
5
Hardware / Může se LTE modem chovat jako mobil?
« Poslední příspěvek od houpal kdy Dnes v 10:24:56 »
Podle mého zjištění se operátoři chovají k připojení pomocí mobilní datové karty jinak když je v mobilu, anebo v LTE modemu/routeru.

Lze nějaký LTE modem nastavit tak, aby si operátor myslel, že je to mobil?  Můžu nějak přepsat IMEI, nebo podle čeho si to operátoři zjišťují?
6
Software / Re:FreeCAD: vybraný objekt nelze použít
« Poslední příspěvek od mhepp kdy Dnes v 10:23:39 »
pokud maličká změna znamená změnu počtu hran a ploch, tak je očekávatelné, že se přečíslují. Tudíž ti nebude sedět vazba. Pokud změníš jenom rozměry, tak se mi nic nerozbilo ani ve starém FreeCADu.

Používám k tomu pomocné roviny. Na ploše si vytvořím rovinu a další sketche kreslím na této rovině. Takže pokud změním něco pod tím, tak jen znovu posadím rovinu na správnou plochu.
7
Software / Re:FreeCAD: vybraný objekt nelze použít
« Poslední příspěvek od kouli kdy Dnes v 09:39:57 »
Zhruba před rokem jsem "přešel" z FreeCadu na OnShape a kdykoliv ho používám, tak lituju těch desítek zmařených hodin, které jsem marně bojoval s FreeCadem. Nepřeháním. Používám oba hodně podobně, ale prostě tam, kde ve FreeCadu vznikaly nesmyslné chyby, tak v tom samém to prostě v OnShape funguje. Je to (FreeCad) první software, kde jsem musel dát přednost komerční variantě (pro moje potřeby stačí licence zdarma) před OS. A myslím, že tento dotaz je podobný: ve FC jsem udělal sketch, z něj vytáhl těleso, na jedné z takto vzniklých stěn další sketch, další těleso.  A pak se vrátím k tomu prvnímu tělesu, udělám malou změnu v "jeho" sketchi a vše se rozbije... Nebo tyhle závislosti už vylepšili v té ostré verzi 1.0?
8
Bazar / Re:Prodám malinký Lenovo ThinkCentre m710q Tiny
« Poslední příspěvek od RDa kdy Dnes v 09:39:06 »
prosim ta, ta wifi antena ma nejake oznacenie? Mam tiez 710 a na wifi je tam nejaky divny konektor, tensi ako byva bezne a neviem sa dopatrat, kde zohnat antenku.

Ty vetsi konektory (na miniPCIe wifi) jsou U.FL/IPEX, a ty mensi kondektory (na M.2/NGFF wifi) jsou MHF4  ... take potrebujes takovej pigtail, s RP-SMA na panel.

Jako na eBay neni problem najit "lenovo m710q wifi antenna", coz bude sada pro externi antenu, nebo externi+interni + wifi modul, a pod.

Tady na obrazcich je interni wifi ta kostka s carovym kodem, pod sata-flex kabelem.
9
Hardware / Re:Kde sehnat normalni PC skříň?
« Poslední příspěvek od RDa kdy Dnes v 09:29:22 »
Mam nekolik pouzitych a prebrandovanych Fractal design core 1100, vcetne M-DISC mechaniky. Namisto jejich loga je tam dil bez loga + autocont nalepka, kde jde sundat.

Bez zdroje za 500.-, s 250w (gold) zdrojem za 800.-
10
Hardware / Re:Kde sehnat normalni PC skříň?
« Poslední příspěvek od Karmelos kdy Dnes v 09:29:02 »
já nevim, trvalo mi to asi 20 vteřin: https://www.alza.cz/fractal-design-core-1100-d1940092.htm chjo.
Stran: [1] 2 3 ... 10