Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Sítě / Re:Zapojení routeru TP-Link TL-WR542G
« Poslední příspěvek od TheMrKocour kdy Dnes v 13:22:50 »
Ignoruj předchozí odpovědi. Vem ten starý router a zjisti MAC adresu WAN portu (modrý konektor). Ten si nech správcem povolit. Pak modrý port nastavíš jako WAN s DHCP (od firmy dostaneš na ten port jednu adresu). V routeru si pak zapneš NAT a vytvoříš si lokální síť s jinou sadou IP než má firma. Pak cokoliv zapojíš do žlutých eth portů nebo připojíš přes Wifi pojede bez omezení. Jen si tohle radši opravdu ověř s IT oddělením, že jim to nevadí.
2
podivejme se do historie kdy nejvetsi hrozbou bylo delo a puska na strelny prach.
mohly by se tehdejsi mocnosti, vlady, kralove, carove, kalifove domluvit, ze nikdo nebude vyvijet strelne zbrane,
aby to nikdo nemohl na nikoho ve valce pouzit.
co by se stalo, vsichni by se toho drzeli a nikdo by to nevyvijel, nebo by si to kazdy sudlil tajne doma
a kdyby nastal dalsi valecny konflikt a vsichni by ocekavali, ze kazdy bude mit jen secne zbrane by najednou vsichni
vytahli strelne zbrane.

tj. nejslozitejsi je otazka jak chces vsechny donutit k dohode?
3
Server / Re:WEDOS - globální výpadky sítě
« Poslední příspěvek od mikesznovu kdy Dnes v 13:10:34 »
ehm, proč 2x používáte slovo globální?  :D

Globální výpadek - na celé zeměkouli nejde načíst jeden veb nebo služba
globální problém - jak popisujete, vy se nedostanete na vícerů vebů vedosů
global protection - tím se chlubí wedos
mozná po změně na vedos to změnili nebo zkombinovali  ;D
a kdoví jestli to i přejmenují
4
Windows a jiné systémy / Re:Windows Media Player promešká začátek videa
« Poslední příspěvek od mikesznovu kdy Dnes v 13:02:26 »
Ale brzda by neměla být dělaná tak, že rozerve auto uprostřed karoserie , ale měla by brzdit video a audio současně***. Když  už se bavíme o autech . Bohužel Windows jsou v čisté instalaci slepá ulice.

To nakopnutí s tím delayed keyframe je dobrý tip,  ten princip znám, tuším, že to vzniká při ffmpeg -c copy, balíky snímku musí zůstat pohromad. Je pravda, že často dělám konverze videí, občas i akrobacii s -map  -map -map  parametry, s -f concat -i poradi.txt

Ale dělají to i normálně soubory z kamery .

***Teď z hlavy nevím nebo jsem líný to testovat, která a jak dlouhá počáteční část videa chybí . Klíčové bude porovnat to v jiném programu a porovnat nezávisle zvuk a videostopu. Ale natuty dá dá dá vím, že to dělají i ty panenské soubory z kamer (testoval jsem 3, mohu zkusit ještě MOV variantu), protože tyhle klipy se při otevírání vyskytují tak v poměru 10:1 oproti výsledným videím/ jiným videím. (je třeba desítky klipů z projektu a ty si přehrávám)

Citace
jako nový soubor
ale háček asi bude s  jakými parametry...  první řadě -c copy  nebo -c jiný a pak je tam spousta voleb jako -vsync -copyts ignore non negative ts atd... které ne uplně chápu a spíš je používám experimentálně.
5
« Poslední příspěvek od Franta Kučera kdy Dnes v 11:48:04 »
Některé chyby v souborech se dají opravit tím, že to člověk pomocí mkvtoolnix-gui nebo ffmpeg uloží jako nový .mkv soubor.
6
Hardware / Re:Odkoupení firemního notebooku Dell
« Poslední příspěvek od 🇺🇦 GPU kdy Dnes v 11:29:51 »
To je otázka, měl poruchu bratr který si ve společné domácnosti raději sám umyl příbor před jídlem nebo měli poruchu ostatní členové domácnosti jejichž hygienické návyky nebyly dostačující a přichystané příbory prostě nebyly čisté?

Není to nic osobního, z vlastní zkušenosti můžu říct že drtivá většina lidí jsou prasata (nezávisle na sociálním statutu nebo výši příjmu). A ne, není to o učení imunity, prostě jsou prasata.

Jsem rád, že tohle nepíšu já, ale pro změnu někdo jiný, takže se pod to můžu podepsat.

Já osobně rozlišuju čistotu, ve smyslu to co je vidět (utřený prach, omytá okna), a hygienickou čistotu, ve smyslu co není vidět - ohmatané kliky na WC, olíznutá lžička,... Pavučina v koutě mě asi nezabije, žloutenka už taková sranda není.

v Indii platí, že pravá ruka je čistá, levá nečistá. Nikdy se nesmíš levou dotknout někoho cizího, dát nebo přijmout dar, apod, protože ... levou se utírá zadek. Zajímavý je, že levou se i platí hotovostí.
Platí snad ve všech islámských zemích a dává to smysl. Tohle je něco, co se snažím v nějaké omezené míře taky dělat - v levé kapse jsou peníze a posmrkané kapesníky, v druhé kapesníky čisté. v Autobuse se držím levou, mobil v pravé,...

Ostatně v mnoha z těch zemí je nedostatek vody a zadek se utíká pískem, takže těžko by si pořád umývali ruce...
7
Jo, jasný, realistická simulace celé reality je teď sci-fi. Ale ono se to už částečně děje – Čína má projekty „digitální dvojče společnosti“, které sledují data a zkouší předpovědět dopady zákonů. Jen je to dělané spíš pro kontrolu lidí než pro rovnováhu.
Můj nápad míří opačně – využít to pod mezinárodními pravidly, aby to sloužilo stabilitě a lidem, ne diktatuře.
8
« Poslední příspěvek od Dushino kdy Dnes v 10:55:27 »
Když v  windows 11 v defaultním přehrávači (ten pokus  o iTunes v metro stylu Windows, ne sstarý špatný W.M.P.) otevřu A/V soubor, tak hudba začne hrát skoro hned, ale na plocha obrazu je nějakou chvíli bílá a pod ní  "progressbar . tzv bez konce™". KOlem 0.5-1s.
Jsou ty soubory v pořádku? Přijde mi to, jako by chyběl key frame někde na začátku. A vida, Google zná termín "delayed keyframe" např. u MKV s H.265/HEVC. To sice není chyba, ale hloupý přehrávač by se mohl chovat popsaným způsobem. Takže otázka - dělá to u různých formátů souborů?
A ano, lepší přehrávače mohou tuhle potíž s keyframe odstranit.
Další, co mě napadá, je čistě spekulace - jak dlouho trvá ta bílá plocha? Jestli jen chvilinku, TEORETICKY by to mohlo souviset s nějakou brzdou v systému, třeba maximální šetření energie a s tím související něco dalšího.
9
Vývoj / Zprovoznění Wyoming Satellite na Androidu
« Poslední příspěvek od BigSandy kdy Dnes v 10:44:55 »
Zdar.
Nezkoušel někdo? Nema někdo zprovozněne?
https://github.com/pantherale0/wyoming-satellite-termux?tab=readme-ov-file
Wyoming Satellite mam nainstalovany a wyoming-satellite --help funguje.
Dal si ale nevim rady.
Dik.
10
Windows a jiné systémy / Re:Win 11 mizející SSD - klonování/záloha?
« Poslední příspěvek od Marek Staněk kdy Dnes v 10:12:15 »
to vypadá jako kdyby přešli na nějakej vyloženě defenzivní způsob práce s daty.
Stran: [1] 2 3 ... 10