Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Sítě / Re:Doporučte firmu pro natažení ethernetové kabeláže
« Poslední příspěvek od Kamui kdy Dnes v 21:43:11 »
Ve standardnim 3+1 bych predpokladal minimalne 20 portu. Ale s klidem dvojnasobek. Az si manzelka vzpomene ze obyvak je treba zrcadlove otocit, nebude zadnej problem.

A nebo se manželka bude ptát, na co zase nějaký přiblblý kabel, když máme přece WiFi.
2
Studium a uplatnění / Re:Posun v kariere
« Poslední příspěvek od a6b kdy Dnes v 21:13:14 »
Presne takto som aj rozmyslal, ze mat este nejaku bokovku napr som pozeral upwork, alebo mat "druhu" pracu, kde by sa dalo robit mozno tych 80h mesacne, ale to si nie som isty, ci by to fungovalo.
Ide mi o to, ze kludne sa moze nieco pokazit v praci, alebo budem uz chciet zmenit a technologicky budem out, alebo sa dostanem na polovicu toho co mam teraz na MD

tak na upworku ber jen mensi a kratsi projekty jako ja.
vzal jsem i vetsi projekt, ale nakonec jsem musel vycouvat, protoze jsem nemel tolik casu.
a hledam projekty, kde rozumim principum a matematice/fyzice, ale chteji to naprogramovat v jinem jazyce
nez jsem zvykly.
3
« Poslední příspěvek od studentNA kdy Dnes v 21:03:31 »
Presne takto som aj rozmyslal, ze mat este nejaku bokovku napr som pozeral upwork, alebo mat "druhu" pracu, kde by sa dalo robit mozno tych 80h mesacne, ale to si nie som isty, ci by to fungovalo.
Ide mi o to, ze kludne sa moze nieco pokazit v praci, alebo budem uz chciet zmenit a technologicky budem out, alebo sa dostanem na polovicu toho co mam teraz na MD
4
« Poslední příspěvek od a6b kdy Dnes v 20:42:21 »
udelej to jako ja, nechej si tuhle zakladni praci s "lehkym" ziskem, ktera ti jde sama a uzivi te.
pro zabavu si udelej treba osvc na vedlejsak a res bokem nejake mensi zakazky jen tak pro zabavu.
nebo najdi open source projekt a prispivej, ale v ramci jine technologie, treba golang, rust, c++ v linuxu,
zas budes mit zmenu.
5
Studium a uplatnění / Posun v kariéře programátora
« Poslední příspěvek od studentNA kdy Dnes v 20:24:02 »
Nacrtnem moju situaciu. 15 rokov praxe v .net, zo zaciatku na brigadach nejake asp.net mvc/webforms neskor uz aj na tpp, windows phone a teraz viac ako 8 rokov wpf. Praca je to ok, kolektiv ludi je super, clovek uz ma nejaku tu komfortnu zonu. Pravdou ale je, ze moc mi to uz nedava, tasky byvaju niekedy repetitivne, napr take datatemplates sa prepouzivaju s malymi obmenami, a technologicky no s wpf asi moc nikde neohurim v ceskych koncinach. Ked pozeram rozne ponuky, tak vsetko .net core, blazor, angular (nie ze by som mal rad js, nenavidim ho). Firma ma stabilne zazemie, vyhlad prace na minimalne niekolko rokov dopredu, len je tu otazka, co ak budem chciet zmenit o 3 roky? S wpf ma asi nikde nezoberu, nejake domace ucenie novsich technologii bez praktickych skusenosti, to nebude tiez ziadna vyhra. Co by ste robili na mojom mieste? Vazit si stabilitu a celkovu taku tu pohodu, alebo ist inam (co v dnesnej dobe moc nenahrava do kariet). Za MD mam 6150kc, co sa tyka nejakeho zvysenia, tak to byva max 25-30kc/h, a niekedy je rok bez zvysenia.

Zalozil som novu temu, aby to nezapadlo v teme, do ktorej som to pridal.
6
Studium a uplatnění / Re:idelaní střední škola, nejlepe, kde se učí Python
« Poslední příspěvek od balkovic kdy Dnes v 20:23:50 »
....
Well, nebýva to tak. Existuje zopár insitních géniov, ale väčšina samoukov stojí za starú bačkoru.
To by me zajimalo, kdo pro tebe henty pocitace vyrobil a ty softwery naprogramoval, protoze nekde do zacatku tohodle tisicileni, zadny IT skoly neexistovaly. Tzn nikdo ve veku 50+ zadnou takovou skolu ani mit nemuze.

Well, neboli školy ani na medicínu.  U nás veru robili softvér elektrikári a rôzni hospodárski pracovníci. Neznamenal, že bol kvalitný.  Napríklad v jednej nemenovanej inštitúcii som pri okienku vždy čakal ako debil, kým pani pracovníčka zadávala pár vecí do systému. Potom, keď som videl dnu, ani som sa už nečudoval, robili tam základné chyby a preto to bolo neefektívne.
7
Bazar / Koupím grafickou kartu pro HP Visualize PA-RISC
« Poslední příspěvek od Jan Senolt kdy Dnes v 19:25:59 »
Sháním grafickou kartu do staré PA-RISCové pracovní stanice HP Visualize C200 do PCI a s VGA výstupem nebo i jen redukci z EVC na VGA.
Případně i paměť do stejného počítače.
8
Nacrtnem moju situaciu. 15 rokov praxe v .net, zo zaciatku na brigadach nejake asp.net mvc/webforms neskor uz aj na tpp, windows phone a teraz viac ako 8 rokov wpf. Praca je to ok, kolektiv ludi je super, clovek uz ma nejaku tu komfortnu zonu. Pravdou ale je, ze moc mi to uz nedava, tasky byvaju niekedy repetitivne, napr take datatemplates sa prepouzivaju s malymi obmenami, a technologicky no s wpf asi moc nikde neohurim v ceskych koncinach. Ked pozeram rozne ponuky, tak vsetko .net core, blazor, angular (nie ze by som mal rad js, nenavidim ho). Firma ma stabilne zazemie, vyhlad prace na minimalne niekolko rokov dopredu, len je tu otazka, co ak budem chciet zmenit o 3 roky? S wpf ma asi nikde nezoberu, nejake domace ucenie novsich technologii bez praktickych skusenosti, to nebude tiez ziadna vyhra. Co by ste robili na mojom mieste? Vazit si stabilitu a celkovu taku tu pohodu, alebo ist inam (co v dnesnej dobe moc nenahrava do kariet)
Být tebou bych založil nové vlákno, tady si to nepřečte tolik lidí.
Jinak technologie naučená po večerech by na ne úplně seniorní pozici někde mohla stačit.
9
Studium a uplatnění / Re:Ohodnocení scrum master vs. developer/tester
« Poslední příspěvek od Megatron kdy Dnes v 18:15:58 »
Je to bohuzial tak. Budiznicemovia a viac maju ako skuseny vyvojar.
10
Studium a uplatnění / Re:Ohodnocení scrum master vs. developer/tester
« Poslední příspěvek od anonacct kdy Dnes v 18:05:51 »
V každém korporátu, kde jsem pracoval měl scrum master víc peněz než ten nejzkušenější vývojář, co pro ně pracoval. Nevim proč, ale většinou to je člověk, co není programátor, nerozumí kódu, a bere hodně peněz :) Asi tak.
Stran: [1] 2 3 ... 10