1
Nabízím zakázku / Re:Ajťák/admin as a service?
« Poslední příspěvek od registrovany_ava kdy Dnes v 17:45:19 »...
Rozpočet ani co přesně chci neuvádím záměrně. Původně to nebylo ani v rubrice práce, to tam přesunul někdo z redakce, chtěl jsem spíš obecně zjistit, jestli je můj požadavek běžný, jak se to dělává a tak.
Na otázky "Co zajímá IT správce": Na desktopech máme Windows, žádný Apple, linuxáci jsou pouze externisti. VPN/RDP nepoužíváme. Office365 - zkoušeli jsme, ale nepodařilo se probořit setrvačnost desktopových officů. Úložiště - částečně Sharepoint, částečně nic. Server nemáme prakticky žádný, v podstatě jen maily a FTP (sic!) od poskytovatele internetu, tedy pole neorané a admin si to může udělat podle sebe.
Naše firma není příliš formální, takže jsem tu jen tak vypsal co by se muselo (zálohování, outlook), co by se mohlo, jakým směrem uvažujeme. Dál by to ideálně pokračovalo přesně jak píše Karlosek - osobní konzultace, kde bychom probrali jak to udělat nejlépe, co přesně udělat a čemu se vyhnout, priority atp. - a teprve v tomto okamžiku, když už se přesněji ví, co se dělá, mi dává smysl řešit za kolik. Dobrou práci zaplatíme, že to bude první dva týdny opruz je nám jasné. Nedává nám ale smysl postup "máme budget tolik a tolik, za co ho utratit?", nýbrž "Co musíme udělat zaplatíme, a pak můžeme promýšlet co by se nám ještě hodilo, co by to znamenalo implementačně, a do čeho se vyplatí investovat".
Poslední příspěvky

No a nemyslím si že používají GCC kvůli tomu že by C nebylo přenositelné. Inline assembler je spíše praktická věc pro OS kód. Různé builtin funkce jsou spíše optimalizační techniky. Makro typeof zase umožňuje generičtější kód, což jenom šetří psaní... dalo by se bez toho všeho obejít. Které věci z GCC dialektu jsou striktně kvůli přenositelnosti bez kterých by se nedalo obejít?