1
Bazar / Re:Prodám Lenovo ThinkCentre M910q Tiny
« Poslední příspěvek od soriako kdy Dnes v 07:53:48 »To neprodávej, roste tomu cena víc než zlatu a bitcoinu dohromady, do roka seš milionář 

OK. Když mi na server s greylistingem pošlete miliardu spamu z miliardy kombinací ip adresa, odesílatel, příjemce, tak mi server odstřelíte. Ale server žádný spam nepřijme. Ale takový způsob odstřelení mého serveru bude pro vás, podle mého názoru, neefektivní. Mnohem jednodušší by bylo, odstřelit ho množstvím otevřených spojení, ideálně z vašeho botnetu...Když se někdo pokusí poslat spam, tak se dostane na blacklist. A to daleko dřív, než toho spamu bude miliarda.Ta lepší varianta je, že nesledujete kontext diskuse a tak nevíte, že se tu bavíme o greylistingu. Horší varianta by byla, kdybyste si myslel, že se někdo na základě greylistu dostane na blacklist.
Aha, jasně, odesilatel spamu si generuje pro každý pokus novou adresu odesilatele, aby si ztížil doručení a aby event. napálený zájemce nemohl reagovat.Proč diskutujete o věcech, o kterých nic nevíte? Pokud by odesílatel použil opakovaně stejnou trojici údajů, greylistem projde. Zdejší zastánci greylistu určitě nechtěli ukázat příklad, kdy spamer projde greylistem jak nůž máslem.![]()
![]()
![]()
![]()
Divné, že v reálném světě ještě tento zádrhel nikdo nikdy nezaznamenal.
Za třetí, ptal jste se, co se ukládá. Ukládá se ta trojice IP adresa, odesílatel, příjemce. I když bude spamer posílat pořád dokola jednomu serveru tu stejnou trojici, greylist si to musí uložit. Bez uložení totiž neví, že někdo tu stejnou trojici použil podruhé a má ho pustit dál.
Aha, jasně, odesilatel spamu si generuje pro každý pokus novou adresu odesilatele, aby si ztížil doručení a aby event. napálený zájemce nemohl reagovat.Proč diskutujete o věcech, o kterých nic nevíte? Pokud by odesílatel použil opakovaně stejnou trojici údajů, greylistem projde. Zdejší zastánci greylistu určitě nechtěli ukázat příklad, kdy spamer projde greylistem jak nůž máslem.![]()
![]()
![]()
![]()
Koukám, že zase manická fáze, chce to vážně odbornou pomoc.Tady ovšem psychiatrickou pomoc nehledejte, to jste tu špatně.
Vždyť už jsem vám to vysvětloval, jak greylisting funguje.
Prosím pěkně, a kde jsou v tomto řetězci ty miliardy záznamů, co dle předchozího blábolu někam ukládáte?Vždyť už jsem vám to vysvětloval, jak greylisting funguje.
Ach jo, to je zase sjezd lumenů, co všechno ví, všechno viděli, všude byli a od všeho mají klíče.Je zajímavé, že se to děje všude, kde se objevíte. A před vámi to tu tak nevypadalo.
A představ si, že jen tohle samo o sobě bez jakýchkoliv komplexnějších filtrů stačí na to, aby to odfilrovalo 70 až 90 % spamu. Z praxe.Už jsem vám jednou psal, že když vytáhnete ze serveru síťový kabel, odfiltrujete 100 % spamu.
Jo, je fakt hrozná katastrofa, že mi jednou za rok mail s ověřovacím kódem od někoho, s kým jsem ještě nekomunikoval přijde o několik minut později.Vy všechny, s kým už jste komunikoval, dáváte na whitelist? Nejsou už tam všichni? A pokud ne – jste si jist, že někdo, kdo s vámi ještě nekomunikoval, má vůbec šanci vám něco poslat?
Proč bych to dělal? Ti s tím problém fakt nemají.No ti ne. Problém s tím mají vaši uživatelé.
Ať dělám, co dělám, není moc jasné, jak souvisí greylisting s mým vlastním DMARC. Tušíte vůbec, o čem mluvíte?Na rozdíl od vás BobTheBuilder ví, o čem píše. Vy tušíte jen velmi mlhavě.
Ale třeba jen něco chápu špatně; vlastní mailový server si provozuji jenom asi dvanáct let. To ještě nejsou ani dvě dekády...
Ale třeba jen něco chápu špatněTeď jste na to kápnul.
vlastní mailový server si provozuji jenom asi dvanáct let. To ještě nejsou ani dvě dekády...To, že něco provozujete, ještě neznamená, že to provozujete dobře. Ostatně, už jste zde sám prokázal, že ani nevíte, proč něco provozujete tak, jak to provozujete. Protože když se to pokusíte zformulovat, výchází vám z toho nesmysly. Třeba když řešíte jenom to, kolik procent spamu nějaké řešení zastaví, ale už neřešíte, kolik regulérní pošty to zastaví, zdrží nebo učiní nepoužitelnou.
No a s tou trojicí se asi dělá co? Poštovní server si ji (případně její hash) musí uložit, většinou spolu s časem. A když přijde další pokus o doručení e-mailu, podívá se, jestli tuhle trojici už má uloženou. Pokud ano, je to minimálně druhý pokus o doručení a greylist pustí komunikaci do další fáze. Pokud mezi uloženými záznamy není, je to první pokus a záznam se musí uložit pro příště.
V panelácích možná. Ale o těch, mám dojem, nemluví ani Trident Vasco ani tazatel a navíc lze poměrně úspěšně polemizovat, že u stropu hrozí ukopnutí čehokoliv. To asi tedy není argument nebo nějaké překvapení.Pruchody jsou casto zakoncovany nekde za prvni stejnou kde jsou boty/vchod a casty pohyb lidi. Jak dlouho vydrzi krabicka s vlaknem bez ukopnuti tot otazka.V panelácích bývá takováto krabička hned u vchodu někde u stropu a pokud jí někdo při rekonstrukci nezruší, tak ji nacházím i po cca 30 letech od instalace (od doby rozvodu kabelovky) neporušenou. Umístění krabičky někde u vchodu tedy není problém.
Takhle to ale opravdu nefunguje...Když nevíte, jak to funguje, příště si takovéhle věty odpousťte.
to funguje na bázi IP adresy, obálkového odesilatele a příjemce.No a s tou trojicí se asi dělá co? Poštovní server si ji (případně její hash) musí uložit, většinou spolu s časem. A když přijde další pokus o doručení e-mailu, podívá se, jestli tuhle trojici už má uloženou. Pokud ano, je to minimálně druhý pokus o doručení a greylist pustí komunikaci do další fáze. Pokud mezi uloženými záznamy není, je to první pokus a záznam se musí uložit pro příště.