Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Hardware / Re:UPS pro malý server
« Poslední příspěvek od TomaMal kdy Dnes v 11:41:52 »
S největší pravděpodobností baterka složená z více článků
2
Hardware / Re:Jaký ThinkPad pro Linux?
« Poslední příspěvek od LeosB kdy Dnes v 11:07:22 »
Když jsem zjistil že trackpoint na nových ThinkPadech funguje tak špatně že je prakticky nepoužitelný, tak jsem se rozhlédnul co jiného je k dispozici a pořídil jsem HP EliteBook 865 8A419EA se kterým jsem v rámci možností spokojený. V Linuxu mi funguje všecho, včetně čtečky otisků prstu. Volil jsem 16" protože na to je prostě líp vidět než na menší displeje, jako bonus jsem k tomu dostal větší baterku kterou do menších modelů nedávají (fyzicky se nevejde).
3
Hardware / Re:Jaký ThinkPad pro Linux?
« Poslední příspěvek od gnat kdy Dnes v 10:49:25 »
Mám tu teď před sebou to samé (procesor, paměť), jen to není s-ko, ale plná T14 (potřebuji eth. port) s Debianem. Utilizaci i s běžícím Firefoxem htop ukazuje mezi 0-1% na 2 jádrech, zbylých 6 je na 0. Chybu bych hledal spíše v distribuci než v notebooku.

BTW pamatuji si že s Ubuntu na tom byly problémy s hw a ovladači.
4
Bazar / Re:Sháním starší notebook pro kamaráda na web
« Poslední příspěvek od a6b kdy Dnes v 10:39:45 »
a6b
Ahoj, díky moc. Jsi někde z Prahy-Okolí nebo Vysočiny abych mohl vyzvednout ? 8 GB RAM na web a Youtube stačí určitě, pro Ubuntu to určitě stačí také. Kdyžtak napiš PM, domluvíme se na ceně a vyzvednutí.

jsem na severni morave, ale mozne, ze bych si udelal vylet a na tu vysocinu to privezl pristi tyden.
ve kterem meste se muzeme sejit na predani.
5
Hardware / Re:UPS pro malý server
« Poslední příspěvek od kopevi2 kdy Dnes v 10:37:32 »
[fotka racku]

To zelené co vykukuje vlevo v hloubi za DIN lištou, to je baterka? :-)
To spíš vypadá jako zdroj...
6
Bazar / Re:Sháním starší notebook pro kamaráda na web
« Poslední příspěvek od snugar_i kdy Dnes v 10:29:34 »
Ubuntu (což mi připadá jako nejjednoduší systém, kamarád se v PC nevyzná skoro vůbec)
Jo, nám na rootu to tak připadat může, ale z vlastní zkušenosti BFU tyhle alternativní systémy moc neocení. Být tebou bych přece jen zvážil Windows.
7
Hardware / Jaký ThinkPad pro Linux?
« Poslední příspěvek od wsh wsh kdy Dnes v 09:37:49 »
Ahoj,

hledám doporučení, jaký notebook v ceně do 50.000 Kč bez DPH koupit. Budu na něm provozovat Ubuntu, poběží tam PyCharm, cca 10 docker kontejnerů (postgres + aplikační procesy) a hlavně nonstop Zoom konference.

Jsem letitý uživatel ThinkPadů a dost konzervativní člověk, takže i když jsem se s nimi v poslední době hodněkrát spálil, zejména kvůli rozložení klávesnice bych u nich zůstal (pokud neobjevím výrazně lepší alternativu s plnohodnotnou klávesnicí).

Teď mám T14s s AMD Ryzen™ 7 PRO 6850U, 32GB RAM a jsem velmi zklamaný, protože i při prakticky nulové zátěži (vypnu ty docker kontejnery, ukončím Zoom, zátež CPU podle htop někde kolem 5%), jede mi větrák neustále a notebook je zespoda tak teplý, že mít ho položený na klíně lze vydržet jen pár minut.

Předtím jsem měl X1 Carbon s Intelem a zhruba první rok s tím byla hromada problémů (uspávání, wifi apod.), ale pak se to s novějšími kernely nějak srovnalo.

Takže prosím o doporučení, jestli procesor Intel nebo AMD, přemýšlím o T14 nebo T14s (občas ho přenáším, ale už ne denně, takže váha není top priorita). Nejde mi až tak o výkon jako o bezproblémovost.
8
Hardware / Re:HP Cashback - vaše zkušenosti
« Poslední příspěvek od tester3274 kdy Dnes v 09:16:44 »
Funguje to úplně normálně, jako jakýkoliv jiný cashback u velkých značek, de-facto se jedná o slevu. Získají tím maximálně kontakt na koncového uživatele (žádné obchodní sdělení pak ale mailem nechodí). Stačí vyplnit formulář na webu, přiložit fakturu, pošlou peníze. Vyzkoušeno již několikrát při nákupu tiskárny. Tyto akce mají v posledních letech opakovaně. Podmínky jsou celkem jednoduché, ale je třeba si samozřejmě pohlídat, že je splníte (např. dodržet datum nákupu, datum odeslání formuláře apod).

Pokud můžete, rozhodně využijte. ;)
9
Hardware / Re:HP Cashback - vaše zkušenosti
« Poslední příspěvek od Zdenek Henek kdy Dnes v 07:30:35 »
Zdravím,

máte někdo zkušenost s HP Cashback? https://www.hp.com/cz/cashback

Konkrétně:
  • opravdu mi HP při doložení faktury, sériového čísla atd. pošle peníze?
  • co za to ďábel bude chtít?

Díky  :D

Pokud jsi place Dph tak se musi vydat nova faktura s nizsim dph
10
Bazar / Re:Daruji starou základní desku 386SX
« Poslední příspěvek od ho_st kdy Dnes v 07:24:34 »
Jsem druhý zájemce v řadě - kdyby to náhodou nevyšlo.
Stran: [1] 2 3 ... 10