Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
/dev/null / pro c++ lidi - prijde vam tohle normalni?
« Poslední příspěvek od a6b kdy Dnes v 19:54:08 »
dnes jsem poprve ve starem C++ kodu videl tuhle deklaraci funkce a myslel jsem, ze omdlim.

void FunctionWithBuffers(const BYTE*& pBuff, const BYTE*& aBuff, ....................);

paneboze reference na pointer, tohle se mi teda nelibi a pouzil bych const BYTE**.
co na to rikate vy, je to pro vas pohode?
2
Studium a uplatnění / Re:Je programátorů moc, nebo málo?
« Poslední příspěvek od Martin Poljak kdy Dnes v 19:28:48 »
Nějak nerozumím tomu, jak mi bez mé námahy AI pomůže do codebase, která má řekněme 40000 řádků kódu, přidat business requirement. To by musel ten AI zchroustat celou moji codebase a pak si neumím představit, jak bych tam přidával jím vygenerovaný výstup.

Přesně. On není problém nějakou aplikaci podle přesné specifikace velmi rychle na zelené louce vytvořit. To umí každý medior a mnohdy i lepší junioři. Mnohem větší problém je ji technicky dobře a future-proof navrhnout a pak hlavně udržovat a rozšiřovat, ladit. Což je pochopitelně to, co lidé, co se vývojem softwaru doteď nezabývali nebo dělají takové ty aplikace "vytvoř, dostaň zaplaceno a zapomeň" moc nechápou.
3
Server / Re:DMARC/SFP a hlavička Return-Path
« Poslední příspěvek od McFly kdy Dnes v 18:27:47 »
4
« Poslední příspěvek od registrovany123 kdy Dnes v 18:25:36 »
Nějak nerozumím tomu, jak mi bez mé námahy AI pomůže do codebase, která má řekněme 40000 řádků kódu, přidat business requirement.

To by musel ten AI zchroustat celou moji codebase a pak si neumím představit, jak bych tam přidával jím vygenerovaný výstup.

Ne že by to teoreticky nebylo možné - dám mu cestu ke codebase, řeknu mu, co chci udělat, dám mu cestu k dokumentaci, on si bude pamatovat historii všech mých požadavků za posledních X měsíců, takže bude "v obraze". A pak mu řeknu: "Přidej novou funkci do codebase, která dělá to a ono" a on to přidá, já udělám code review.

Ale pochybuju, že tohle dneska AI umí. Možná jednou to umě bude. Já AI používám na snippety, načež málokdy se dá použít as is. Někdy dělá AI zákeřné skryté chyby. Někdy se naštvu a jdu si najít řešení sám na google "po staru", protože ChatGPT je třeba u nějaký library zaseklý, že ji používá blbě a generuje nesmysly.
5
Bazar / Re:Prodám Orange Pi RV2 8GB RAM Single Board Computer
« Poslední příspěvek od Lunix kdy Dnes v 17:46:28 »
Prodano.
6
Studium a uplatnění / Re:je programatoru moc, nebo malo.
« Poslední příspěvek od Jožka Niemand kdy Dnes v 17:01:01 »
...

Naprosto přesně popsáno! Bohužel... A také jsem skončil v situaci, že - slovy Miroslava Horníčka - "beru radši míň za to, co radši."
7
Hardware / Re:Chování nabídky napětí USB-C nabíječky s PD
« Poslední příspěvek od ondrej _ kdy Dnes v 16:33:52 »
Co to je za miniPC? Typ/znacka?

Odmietne ti preto, lebo pravdepodobne to miniPC vyzaduje viacej ako je ta nabijacka schopna dodat. Sa nedohodnu a ta nabijacka si ponecha/nezmeni  5V zakladne/bezpecne napetie. 

To, ze ti to niekedy funguje  je skor o nahode a ze nejak sa ta nabijacka a miniPC dohodnu ale potom sa to rozbije, lebo miniPC chce viacej a tak sa to vypne.
Tu by som videl chybu na strane miniPC, kde ak si vyjedna urcity profil z PD nabijackou, tak by to miniPC sa malo podla toho spravat a limitovat spotrebu na uroven daneho profilu.
Skor si myslym, ze to miniPC zacne fungovat po par hodinach a nie ta nabijacka(alebo je nejaka ochrana na strane nabijacky, ktora zafunguje). A po tom case sa znovu dohodnu na nejakom profile, pri ktorom to PC vie fungovat.
Na zistenie toho, co sa tam deje by si potreboval analyzator, ktory by si zapojil medzi PD nabijacku a miniPC a videl by si komunikaciu medzi nimi.

Ako som pisal, tak nabijacka na zaciatku nastavi zakladny 5V rezim a napajane zariadenie by malo zacat komunikovat s nabijackou a zistit ake profily ponuka a dohodnut sa na nejakom profile. Ak sa nedohodnu, tak nabijacka bude mat stale 5V.

Najlepsie riesenie ist a kupit si vykonnejsiu PD nabijacku podla dokumentacie toho miniPC. 45W je malo na hiendove miniPC a cudujem sa, ze ti t vobec nejako ide. Dnes PD nabijacky stoja smiesne peniaze. Minule som kupoval 68W od Lenova za asi 23Eur a nabijam tym vsetko doma.
8
Hardware / Re:Chování nabídky napětí USB-C nabíječky s PD
« Poslední příspěvek od Kit kdy Dnes v 16:33:18 »
Možná je to chování v ceně nabíječky. Třeba se přehřívá.
9
Server / DMARC/SFP a hlavička Return-Path
« Poslední příspěvek od czechsys kdy Dnes v 15:51:12 »
Zakaznikum zrejme budeme zpracovavat bounce emaily, ale potrebuji si overit, ze to chapu spravne, standardne se generuje Return-Path z MailFrom:

0] RFC 5322.From: zakaznik@example.org
1] RFC 5321.MailFrom: zakaznik@example.org
2] vlozime extra hlavicku Return-Path: bounce@some-example.org

SPF zaznamy jsou pro domeny v 0]1] a 2] nastaveny korektne.

Co jsem cetl blogy z ruznych ESP, jsem to pochopil tak, ze aby bylo "SPF aligment to pass DMARC", musi domena v 2] byt shodna v 0]. Nebo se pletu a ma to byt pri pridane 2] zarovnane v 0] a 1]?

Diky.
10
« Poslední příspěvek od Zdenek Tomes kdy Dnes v 15:14:28 »
Celkem se divím Vladimírovu nadšení.

Jestli ono Vladimíra nepostihlo totéž, co celou řadu dalších lidí: falešný dojem a neprůstřelný bias, že AI zvládne teď úplně všechno a všechno, úplně všechno je jinak. Docela by mě zajímalo, jakou má tohle z psychologického hlediska příčinu.

no ja mam tak, ze uz me nebavi programovat trivialni blbinky a mozna to tak ma vice lidi, takze se spolehame na ai.
pripadne opravy pak uz muzou byt zajimava nadstavba a mene nudna a rutinni prace. protoze vetsina prace seniory nudi a prudi.

jde ale i o to, aby clovek nevysel ze cviku. Vsak uz mame zpetny vazby od lidi, co si nechali AI generovat "bezny kod" a chystali se sami na velke veci... Ve vysledku nemeli trening a ty velke veci jim trvaly dlouho a dost to bolelo...
Stran: [1] 2 3 ... 10