Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Hardware / Re:HP Z440 na doma - je potřeba něco nastavit, povypínat?
« Poslední příspěvek od k3dAR kdy Dnes v 16:23:45 »
Nevim jak toto ale pred lety mel HP v EliteBook bug, kdy pokud bylo zapnute AMT a byl si na verejne ip, mohl ti nekdo ovladat stroj i bez znalosti hesla, takze bych zkouknul jestli nemas v biosu zaple to ;⁠-⁠)
2
Sítě / Re:Metronet končí, ke komu přejít?
« Poslední příspěvek od uwe.filter kdy Dnes v 16:14:32 »
https://www.jon.cz/files/downloads/zmeny_internet_JONCZ_2.pdf

Jestli to správně chápu, tak od 1.1.2022 nasadili fixlující DNS (a/nebo transparentní proxy) všem a bez ptaní.
To je obzvlášť vypečené. Nasadí všem "službu", kterou nikdo sám od sebe nechtěl, která je potenciálně pro zákazníka škodlivá (kdo ví, co, kdy a jak bude filtrovat) a ještě si za to řeknou o 30 Kč na měsíc navíc.
3
Distribuce / Re:Instalace Debian 12 na Dell Wyse 5070 nejde
« Poslední příspěvek od k3dAR kdy Dnes v 16:11:47 »
nezkoumal sem, ale nejspis nebyl problem s flash, ale s Ventoy ;⁠-⁠)

https://github.com/ventoy/Ventoy/issues/2457
4
Hardware / Re:Může se LTE modem chovat jako mobil?
« Poslední příspěvek od Miroslav Šilhavý kdy Dnes v 16:07:59 »
Takže asi tak. Ale možná to byla jen náhoda.

Může to být shoda náhod. Na začátku 5G udělal jeden z operátorů chybu a nezaplatil licenci která umožňovala omezovat rychlost (a nevím co ještě). A tak několik měsíců svoji chybu vydával za výhodu - data plnou rychlostí zdarma.

Vyplývá z toho, že z jednotlivé zkušenosti můžete získat podezření, ale to může být mylné. Ostatně, nedává smysl, že by operátor shapoval data až poté, co pozná zařízení. Logické je, že upravuje provoz všem a podle stejných pravidel. Rozlišovat mezi zařízeními by operátorovi nic nepřineslo.
5
Hardware / Re:Může se LTE modem chovat jako mobil?
« Poslední příspěvek od Martin Dvořák kdy Dnes v 15:53:29 »
A jaký je účel dosažení cílového požadavaku?

Aby se provider k datovému toku z upraveného LTE modemu choval jako kdyby šel z mobilu.

To je zase jen polovičatá odpověď. Evidentně skutečný záměr a cíl tajíte, takže to skutečně dále nemá smysl.
6
Nová témata / Re:Monitoring ASUS iKVM ipmi/snmp
« Poslední příspěvek od LivingLegend kdy Dnes v 15:42:42 »
No je dost pravdepodobne ze do zaby si na to budes muset udelat nejakou svoji templatu.

Takze na strane Asusu povolit SNMP a zvolit idealne v3. A sehnat si MIBI. Kdyz jsem se posledne crcal s nejakym Ciscem, tak celke obstojne pomahal GPT s OID
7
Sítě / Re:Metronet končí, ke komu přejít?
« Poslední příspěvek od byl_jsem_donucen_se_registrovat kdy Dnes v 15:20:31 »
Firma jon.cz začínala v Kolíně a okolí jako malý wifi provider. Postupem času zkoupil další firmy a snaží se tvářit jako velký internetový provider. Jsem překvapen že změnu komunikují takto - po zavolání na infolinku JON nikdo nic neví, až prý budou vědět tak informují, to že budu potřebovat nějaký čas pro změnu konfigurace je jim jedno.

8
Windows a jiné systémy / Re:Vysoká cena Microsoft 365 Family
« Poslední příspěvek od Bob Saint-Clar kdy Dnes v 15:01:04 »
Screenshot přikládám. Je to přímo z aplikace, tak asi to spíš bude bug.

V účtu vidím "rozumnou" cenu 3 499,00 Kč ročně, next billing v září. Což dává smysl, protože platím ročně.
Každopádně, tak, jako tak zdraží o 800 Kč za rok. Naštěstí už jsem na půl cesty pryč...

Na FB to reportuje vic lidi.
Díky za info.

Ze by https://www.e15.cz/byznys/microsoft-v-cesku-rozjel-velke-zdrazovani-musi-zacit-utapet-obri-naklady-na-vyvoj-umele-inteligence-1421716?
Vida :)
Ceny uvedné v článku jako nové, už platím pár let  ::) Spíš mi přijde, že nová cena bude 349 Kč. Jen se jim to nějak nepovedlo prezentovat v aplikaci.
9
Distribuce / Re:Instalace Debian 12 na Dell Wyse 5070 nejde
« Poslední příspěvek od 𝑾𝑰𝑭𝑻 kdy Dnes v 14:54:23 »
Jo vlastne jeste jedna vec - windows 10 potrebujou postelovat nejaky boot parametr aby nabootovaly s 32GB ram (16GB jedou
To se týká tohoto konkrétního typu PC?
Stran: [1] 2 3 ... 10