Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Nová témata / Kdy obvykle chodíte na forum?
« Poslední příspěvek od novomente kdy Dnes v 11:48:41 »
U mě je to tak, že obvykle chodím na forum v noci a ráno a pak průběžně přes den, když mám volno, nebo přestávku. A to v podstatě každý den od pondělí do neděle. Ale mám i dny, kdy si od fora dělám oddech.

A jak je to u vás? Kdy chodíte na forum? Dáváte si také někdy oddech?
2
Server / Re:Server pre „rodinné“ použitie
« Poslední příspěvek od Ondra Satai Nekola kdy Dnes v 11:28:27 »
Ten Epyc je prakticky přejmenovaný Ryzen, otázka je zda ti to za to stojí...

P3 Plus jsou DRAMless QLC

Chromax je stylovka, není to samé k dispozici i v hnědé?
3
Nová témata / Ryzen 3 2200G, MSI A320M Pro, 1TB NVMe, 8GB RAM - 1500 Kč
« Poslední příspěvek od martyd420 kdy Dnes v 11:24:05 »
Z důvodu stěhování ruším experimentální dílnu, mám tady 4x stejnou sestavu:
Ryzen 3 2200G, MSI A320M Pro, 1TB NVMe, 8GB RAM, 400W zdroj. Mohou být jen díly, ale upřednostňuji zbavit se celých krabic tak, jak to je - viz foto. Běžel na tom Nextcloud, HAProxy, apod., tzn. všechny 4 jsou otestované a plně funkční.
K vyzvednutí v Ostravě u FNO. Zásilkovna možná pouze po platbě předem s tím, že dopravu si objedná kupující.
Cena za kus 1500 Kč.
Pište kdyžtak soukromou zprávu, nebo Telegram: https://t.me/martyd420 a Signal (ne GSM) pod číslem 702822611

Fotka zde: https://imgur.com/a/u55tgjF
4
Server / Re:Server pre „rodinné“ použitie
« Poslední příspěvek od Martin Podhola kdy Dnes v 11:13:15 »
Ahoj mam
Pred lety jsem stavel na am4 platforme z AS rock server motherboard do case od FractalDesign myslim, ze Defined R8 do ktere se vejde celkem dost SATA disku.
A jsem s tim spokojenej prakticky o tom hardware nevim  a to mi  to slape tak 5 let jen jsem do toho pridaval pameti, a jednou menil disk.
5
Hardware / Re:Zásuvka TP-Link Tapo 110 bez cloudu
« Poslední příspěvek od czipis kdy Dnes v 10:58:52 »
pri vyberu zasuvky pridejte do hledani slovo "tasmota"
pokud jde do zasuvky nahrat tasmota firmware, tak jste za vodou. da se na ni pak pripojit pres web,API, mqtt.
6
« Poslední příspěvek od MalyTomi kdy Dnes v 10:12:05 »
Najst dnes na trhu akekolvek zariadenie, ktore nie je prepojene s cloud je maly zazrak. Niektore sa sice najdu, ale tie maju zmiesany rezim. prioritne cloud, ale je tam moznost (vacsinou obmedzene) komunikovat cez cloud.
Tiez som si kupil par lacnejsich zariadeni s tym, ze nejako to "hacknem", ale napr. kamera, ktora ma moznost aj nahravat na kartu sa bez cloudu ani len nespusti a nevie nahravat bez toho, aby bol aspon pri starte dostupny internet. Priame pripojenie cez seriovy port mi da pekny vypis, ze je to klasicke riesenie IP kamery, ale ako posledne sa spusti cloud sw a nepovoli iny pristup na kamerovy stream, aj ked tam evidentne startuju standarne linuxove nastroje pre video stream.
7
Nabízím zakázku / Hledáme odborníka na Redmine
« Poslední příspěvek od ktk kdy Dnes v 10:07:33 »
Ahoj,

hledáme pro jednorázovou zakázku člověka, který umí spravovat Redmine a vyzná se v něm. V zásadě potřebujeme upgrade o hodně verzí vpřed, jsou navázané nějaké vlastní pluginy, samozřejmě i migrace dat.

Nehledáme odvážlivce, co viděl Redmine jednou z vlaku, půjde do toho po hlavě, celé to rozvrtá a zmizí. Potřebujeme někoho, kdo je schopen odpovědně zpracovat zadaný úkol, stojí si za svou prací a je schopen spolupracovat i později, bude-li to zapotřebí.

Samozřejmě zakázka na fakturu, na ceně se dohodneme.

Takže jestli Redmine umíš, neváhej se ozvat na vratny@flytown.cz.
8
« Poslední příspěvek od dj-bobr kdy Dnes v 09:38:23 »
Shrnu to: nepodařilo se mi to.
Spoléhal jsem trochu na verzi Matter (Tapo P110M), ale je to subjektivně daleko míň "open", než jsem předpokládal.
Existuje pro lokální použití několik návodů, jenže bývají na verzi "Kasa" a ne na verzi "Tapo" a mimochodem i ty, co počítají s verzí "Tapo", mají dvě varianty - vygenerování tokenu přes http API na portu 8000, nebo cloudové API na wap.tplinkcloud.com (kde se využívá metoda passthrough). Ale ani jedno jsem nerozchodil (a to cloudové API mi sice vylistuje zařízení přes GetDeviceList, ale při pokusu o komunikaci se zásuvkou hází Device is offline).

=> taky hledám nějakou zásuvku s měřením spotřeby a lokálním API. Rád bych zaměřil pozornost na produktovou řadu Shelly.
9
Server / Server pre „rodinné“ použitie
« Poslední příspěvek od luvar kdy Dnes v 09:01:40 »
Dobry den, zvazujem vymenu starsieho serveru (kubeny asi 8 rokov dozadu ako repasovany z czech server-u)... ma to spotrebu vcelku velku a vykon vcelku maly. Viac ma vsak limituje nechut updatnut tam sw a diskove miesto.

Pouzitie:
  • Pre maximalne 20 ludi
  • zaloha androidov (fotky, kalendare, kontakty)
  • pár informacnych webov (firemne vizitky vpodstate)
  • idealne moznost spustit nejake llm lokalne. Napriklad pre AnythingLLM
  • vsetko asi na docker compose postavene

Hladam nieco cenovo efektivne (idealne do 2000e). Chatgpt prisiel s takouto zostavou (toto je skor do 3k):

AMD EPYC 4364P
ASRock Rack B650D4U
2× 48 GB DDR5 ECC UDIMM (4800–5600 MT/s)
Sapphire PULSE Radeon RX 7900 XT 20GB
2× Crucial P3 Plus 2TB PCIe 4.0 NVMe SSD
Inter-Tech IPC 2U-2098-SL 2U server chassis
Seasonic FOCUS PX-750 750W 80+ Platinum
Noctua NH-L9a-AM5 chromax.black
3× Noctua NF-A8 PWM 80mm

V serverovni mám miesto na 2U. 4 3 a polky disky (rotacne sas asi) budem asi prekladat z aktualneho serveru.

Mate niekto skusenosti s niecim podobnym? Server som este osobne neskladal a desktopy som poskladal zo suciastok dva za poslednych 10 rokov. Nebojim sa toho, ale je otazka, ci to stoji cenovo zato, alebo si mamm v nejakom konfiguratore naklikat server "na kluc"? Pripadne mate nejake odporucania priamo k zostave?
10
Desktop / Re:Způsob sdílení obsahu mezi aplikacemi
« Poslední příspěvek od Zrzka kdy Dnes v 08:57:47 »
  • Klasika clipboard (Ctrl-C, Ctrl-V, Ctrl-Shift-C, Ctrl-Shift-V)
  • Aliasy pbcopy (xsel --clipboard --input) & pbpaste, protoze muscle memory z macOS
  • store-link protokol (https://www.gnu.org/software/emacs/manual/html_node/org/The-store_002dlink-protocol.html)
  • K tomu svoje rozsireni do prohlizece, ktere mi uklada odkazy pomoci vyse uvedeneho store-link protokolu
    • Tlacitko v navigacni liste - URL & nazev otevrene stranky
    • Prave tlacitko mysi kdekoli na strance - kontextove menu - URL & nazev otevrene stranky
    • Prave tlacitko na odkazu na strance - to same, ale ulozi to dany odkaz
    • Vyberu text, prave tlacitko - ulozi to odkaz aktualni stranky, ale s textem z vyberu
    • Na macOS jsem pouzival org-mac-link (https://orgmode.org/worg/org-contrib/org-mac-link.html)
  • Mysuju jenom v prohlizeci a hrach, jinak vsechno klavesove zkratky

Na macOS jsem používal vše co jste zmiňoval (tj., sdílení z kontextového menu, drag & drop, čtu si něco na iPhone a pokračuju na Macu, ...).
Stran: [1] 2 3 ... 10