Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Vývoj / Re:Jak naprogramovat heapsort v Pascalu
« Poslední příspěvek od Zdeno Sekerák kdy Dnes v 21:24:14 »
Sort Trmax, Buble, Bublesort in pasca
https://www.trsek.com/cover/koupy/sorter

Třídící algoritmy InsertionSort, BubbleSort, ShakerSort, SelectionSort, HeapSort, MergeSort, QuickSort
https://www.trsek.com/en/pas/trieden
2
Odkladiště / Blokování vašich recenzí na Heurece
« Poslední příspěvek od registrovany123 kdy Dnes v 20:38:44 »
Stalo se vám už někdy, že vám na Heurece nezveřejnili negativní recenze produktů, ale pozitivní ano?

Dám příklad - koupil jsem si za stovku jakési umělé sladidlo z rostliny Stevie, které mělo na Heurece dobré hodnocení. Po nákupu zjistím, že je to složeno z 99% fruktozy a jen 1% stevie, tedy vám za 100,- Kč prodávají takřka obyčejný cukr.

Čistá fruktźoza je tzv. fruktózovy sirup, tedy levnější varianta obyčejného cukru - vic Coca Cola a další produktu, u kterých si spotřebitelé stěžují, že to tam začali v posledních letech dávat

A tak napíšu negativní recenzi, kde to vysvětlím, a dám tomu produktu jen půl hvězdy.

Výše uvedené je typový příklad proč a jak píšu negativní recenze na nějaké produkty. Teď jsem však zjistil, že Heureka mi je nezveřejňuje a místo toho zveřejní jen ty pozitivní. Navíc nikde vás na to ani neupozorní.

Máte podobnou zkušenost?

3
Vývoj / Re:Používáte LLM při vývoji?
« Poslední příspěvek od SmartyCz kdy Dnes v 17:58:03 »
Ano, kód prakticky nepíšu, vše zvládne AI, ale to nastavování atd. není otázka pár minut. Všude se prezentuje, jak si dnes nechá naprogramovat appku kdokoliv, stačí to zadat AI a dostanou super weby, ale aby to opravdu tvořilo správně, je třeba věnovat dost času nastavit agentovi skilly, dobře navrhnout markdowny, integrovat s gitlabem, poskytnout mu dobře znalostní databázi, tak, aby se optimalizoval kontext AI a zároveň i spotřeba tokenů... nakonec jsem to dal do kupy, ale bez znalosti programování nevím, jak bych toto nakonec dal, protože bych nedokázal odhalit situace, kdy to může trochu blbnout a dost mě proto překvapuje, jak se všude šíří, že si někdo dělá appky a nikdy neprogramoval. Dost pochybuji potom, že taková appka bude spolehlivá a bezpečná.
4
Sítě / Re:Upgrade domácí Wi-Fi s MikroTikem
« Poslední příspěvek od hlp84939 kdy Dnes v 14:48:24 »
Dal bych TP-Link Deco za pár peněz, X let to zcela jistě vydrží a funguje to v pohodě.
5
« Poslední příspěvek od Marvin kdy Dnes v 14:47:44 »
S MikroTikem se vyplatí rozdělit funkce routeru a AP na různý HW.
Čistě ethernet router je spolehlivý, eth interfacy umí offload, fastpath, fasttrack.

Zmíněný stařeček RB750 s fastrackem zvládne 600-700Mb na IP4 i IP6, linku 500/500 stíhá. Bez fasttracku max 170Mb. Uptime měsíce, restart nutný jen při upgradu ROS.

RB s WiFi potřebuje wireless package, který leakuje RAM, žere CPU, v důsledku se náhodně seká a restartuje na watchdog.
6
Sítě / Re:Upgrade Domácí Wi-Fi -> Mikrotik
« Poslední příspěvek od Marvin kdy Dnes v 14:06:43 »
Citace
Jsi si tím MK na WiFi jistý? Osobně bych spíš doporučil UBNT, který mi přijde násobně lepší a přívětivější.

Routerboardy mají dlouhou životnost s updaty i na starý modely. 10 let bude řešit jeho specifický problémy s WiFi klienty, laborovat s nastavením a nadávat, že nekoupil něco jinýho. Pak přestane stačit RAM nebo CPU na nový RouterOS a HW konečně vyhodí.

UBNT si po dvou letech vzpomene, že už zařízení nebude podporovat. Zánovní HW s ukončenou podporou vyhodí a bude nadávat, že nekoupil radši ten MikroTik, který vydržel dýl.
7
« Poslední příspěvek od 5nik kdy Dnes v 13:50:13 »
Jakožto fanda Mikrotiku tě nebudu od toho odrazovat, nicméně sluší se říci, že rychlostně většinou jejich AP nepodávají nejvyšší výkon.
K požadavkům:
Fast roaming je funkční s CAPsMANem, děje se tak i mezi různými AP (běžně provozuji AC a AX a vesele to roamuje mezi nimi). Jak to bude funkční s 6GHz pásmem na be routeru nedokážu odhadnout, zatím nemám skušenost. Ale počítám, že to poběží také.
Pozor na Windows, ty neumějí roamovat v případě WPAx-PSK. U mobilů omezení není.
Co se týče hardwaru - z WiFi 7 je venku zatím pouze hAP be3 Media, cAP be jsou prý na cestě (zatím ještě neoznámeno), případně hAP be (ukázán na konferenci v Barceloně) snad tento rok.
Z WiFi 6 je dostupné letité cAP AX, o trošku novější wAP AX (teoreticky vyšší rychlost na 5GHz, možnost outdooru, ale menší všesměrovost), na cestě je pak mAP AX.
8
« Poslední příspěvek od AmorCZ kdy Dnes v 13:34:20 »
Pokud to chceš jen jako AP tak kup raději https://www.suntech.cz/cudy-wr3000_d715701.html a nahraj tam OpenWRT. Všechny MK jako AP jsem už nahradil za toto nebo tp-link a jsem spokojen. MK používám už jen jako routery.
9
Sítě / Re:Upgrade Domácí Wi-Fi -> Mikrotik
« Poslední příspěvek od tomasCZE kdy Dnes v 13:06:01 »
Jsi si tím MK na WiFi jistý? Osobně bych spíš doporučil UBNT, který mi přijde násobně lepší a přívětivější.
10
Vývoj / Re:Používáte LLM při vývoji?
« Poslední příspěvek od _Jenda kdy Dnes v 12:05:12 »
KiloCode je nutně pay-per-token api
Nesmysl, mám v tom předplatné a podporuje se nejen kilo cloud, ale i další provideři jak s předplatným, tak volitelně pay per token.
Tak to mi prosím ukaž, jak v KiloCode můžu použít to svoje $20 Gemini předplatné. Já tam totiž nic jiného, než nacpání API klíče z Google Studio AI, prostě nevidím. [...] Dtto OpenAI.
OpenAI (ChatGPT subscription) libovolné ostatní klienty, včetně Kilo a Cline (projekt ze kterého bylo Kilo forknutp), explicitně povoluje. Stejným způsobem lidé, kterým nevadí posílání dat do Číny, používají GLM subscription.
Stran: [1] 2 3 ... 10