1
Sítě / Re:Venkovní síťový kabel na 300 m a 1 Gbit
« Poslední příspěvek od František Ryšánek kdy Dnes v 21:41:38 »Instalujeme dost často na stávající STA kabeláž (technologie s TV signály bez problémů koexistuje) a na těch co jsem měl možnost vidět žádné ochrany nejsou. Ochrany jsem neviděl ani na novostavbách u svodů TV coaxů od stožáru do bedny uvnitř budovy. Zdá se že problémy nejsou ani bez těch ochran...
Děkuji za Vaši praktickou zkušenost :-) Pravda je, že u nás v bytovce původně taky žádná bleskojistka na vstupu STA nebyla
Děkuji za vaše potvrzení faktu, že tato technologie funguje převážně bez ochran ;-)
Můj dík byl myšlen zcela vážně. Já po střechách bytovek moc nachozeno nemám - jednak protože to není můj chleba, druhak protože mám z vejšek chodidla v pěst (možná i něco jiného). Občas si toho rozporu někdo všimne a dobírá si mě - že mě baví anténní technika, ale nesnáším vejšky :-)
Ochranu anténních vstupů ze ZBO0 fundamentalisticky doporučuji asi taky z profesní deformace. Ta rádia co prodáváme jsou druhým portem připojena obvykle do kritické infrastruktury - a když odhlédnu od bezpečnostních rituálů (a legitimní opatrnosti), tak taky kdo má peníze na tenhle přijímač (časová ústředna), ten má většinou i pár peněz navíc na svodič... - kupodivu barák plnej lidí asi nepředstavuje takové riziko škody na majetku a hlavně zdraví, jako bezobslužná trafačka někde v polích.
Poslední příspěvky