Stříhání rohů? To o kterém se píše v zákoně č. 269/2021 Sb?
Stříhání rohu není žádná pojistka.
Ano, stříhání rohů, o kterém se píše v zákoně. Je to pojistka proti používání samotné občanky s neplatnými údaji.
Vy si pletete příčinu a následek. Ta aktualizace je nutná právě kvůli platnosti dat jen na 2 dny.
Vy si pletete, o čem jsem psal. Já jsem psal o tom, co způsobilo zmatek.
A to v řadě případu zcela zbytečně. V případě voleb naprosto zbytečně.
Že je to v některých případech možná zbytečné je jedno, když potřebujete vyřešit i ty případy, kdy to zbytečné není. U voleb to zbytečné není – fakt nechcete, aby se vám u voleb někdo prokazoval neplatným průkazem.
Ano, je to vyřešení špatně. Klasický rovnák na vlastní ohýbák a ještě se u toho plácat po zádech a dělat, že už je to rovný.
To je dost odvážné tvrzení, když vy lepší řešení nemáte. Když vám e-DOklady nevyhovují, tak je nepoužívejte. Proto máte možnost volby.
Vzhledem k tomu, že není neplatný tak ho nemůžete nepovažovat za funkční. :-)
Aha, takže problém je v tom, že vy nechápete funkci dokladu totožnosti. Považovat za funkční doklad totožnosti, který obsahuje neplatné údaje, může jedině někdo, kdo nechápe jeho funkci.
Vzhledem k vaší neustálé tendenci mi podsouvat věci, které jsem netvrdil
Nemáte žádný takový příklad.
považuji další diskusi za zbytečnou.
To je škoda – ale třeba když si mé komentáře přečtete ještě jednou, tak je pochopíte a něco se dozvíte.
Já vám dám ještě malou dobře míněnou radu: uvědomte si, k čemu to ztotožnění a další prokazování slouží, co ho činí nezpochybnitelným a k čemu vlastně slouží zneplatňování.
To je vtipné, když rady rozdává někdo, kdo problematice vůbec nerozumí. Zajímalo by mne, k čemu tedy podle vás ztotožňování slouží, když podle vás vůbec nevadí pro ztotožnění použít doklad s neplatnými údaji.
Představte si třeba úvěrovou firmu, která půjčí 6. 10. 2025 paní Josefíně Novákové, pěkně podle předložené občanky do smluvy opíše její jméno, příjmení, datum narození a trvalé bydliště, aby bylo jisté, komu půjčují a od koho případně mají vymáhat dluh, pokud by nesplácela. Paní domnělá Nováková nebude splácet, tak to úvěrová společnost dá k soudu. Soud konstatuje, že 6. 10. 2025 žádná Josefína Nováková nebyla v registru obyvatel vedena. A že sice kdysi existovala paní Josefína Nováková se stejným datem narození a trvalým bydlištěm, ta už ovšem byla 6. 10. 2025 měsíc provdaná a jmenovala se Brzobohatá. Načež spor uzavře s tím, že se nepodařilo věrohodně prokázat, komu tedy úvěrová společnost vlastně půjčila, a že jí doporučuje příště si lépe ověřit, s kým vlastně smlouvu uzavírá.
Přitom podle vás se nic nemohlo stát a používání dokladů s neplatnými údaji je úplně v pohodě a je to funkční.