1
Bazar / Re:Prodám Dell s Ryzen 2200G za 500 Kč
« Poslední příspěvek od CPU kdy Dnes v 16:34:09 »Tak už se toho povedlo zbavit, tedy už nejsou.
Ano QAM4096 potřebuje EVM pod 1% a problémy nastávají hlavně u koncových zesilovačů vysílače (větší výkony a/nebo low power design).Nelinearita ale vadí velmi, zejm. moderním modulacím s velkou bitovou hloubkou na symbol (QAM a její dcera OFDM).Zde diskutovaná technologie G.hn pracuje s modulací QAM 4096
V kanclu mame 400+ prevazne levnych Lenovo ThinkVision (6-bit IPS, 22-24"), za osm let klekly dva, o mrtvych (sub)pixelech nevim z jedinyho z nich...
Co to safra kupujete, ze to nic nevydrzi? :o

Přesně tak - podle mě koupit si 4 roky starý monitor za 10 litrů může jen blázen. Já měl 3 monitory za posledních 5 let (mám 2 na stole) a některé odchází celkem rychle (třeba IPS panel už nechci, protože počet dead subpixelů hodně roste se stářím toho panelu).
Mě by se líbilo intenzivní použití services jako v GNUStep, tj. různé komponenty by se dokázaly registrovat do systému a v každé aplikaci by se u příslušného obsahu zobrazila nabídka služeb, které s ním umí pracovat. Podobně jako existuje nyní registrace aplikace k podporovaným mime-typům. To by bylo zobecnění těch jednoúčelových copy-paste a drag-and-drop funkcí. Služby by šly skriptovat, registrace by probíhala automaticky.
Například při označení textu bych viděl: možnost text přeložit, možnost text zkompilovat, možnost z textu vytvořit e-mail, možnost konverze velikosti písmen, možnost opravit spellcheckerem atd. Šlo by o obousměrné zpracování obsahu (převzít data anebo je převzít, modifikovat a vložit na původní místo ve zdrojové aplikaci). Celý koncept by šel ještě rozšířit na plně modulární rozhraní, kdy by bylo možné si aplikaci sestavit na míru z komponent. To už je ale složitější koncept, kdy by bylo nutné rozšířit koncept pipes u shellu na GUI prostředí a byl by nutný dobře navržený systémový event bus. Bohužel se k tomu dnes nic ani neblíží.
Services jsou vymyšlený dobře, modularita je zajímavý koncept.
Děkuju Ti.
nm