Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Windows a jiné systémy / Re:Koupě levných Windows 11 a legalita
« Poslední příspěvek od fah15973 kdy Dnes v 14:45:47 »
Jo, na ty Widle dávaný zdarma jsem dočista zapomněl a to mám 11 získané z původních 7 a pak 10, takže díky za připomenutí :)
2
Sítě / Re:Jak dnes nejlépe udělat placený přístup k internetu přes WiFi?
« Poslední příspěvek od Tomáš G. kdy Dnes v 14:40:27 »
Sorry za mírný OT, ale to fakt existuje nějaká skupina lidí, co je ochotná platit za WiFi?
Nevím jak teď, ale cca před pěti lety jsem se setkal na jedné ZŠ s tím, že tam nějaký klučina měl neomezený datový tarif v mobilu nasdíleny přes WiFi a spolužákům za mírný poplatek poskytoval přístup. V zásadě respekt, ten kluk se neztratí.
3
Studium a uplatnění / Re:Kde ako ajťák žiť?
« Poslední příspěvek od CPU kdy Dnes v 14:40:27 »
úroveň debaty level bulvár...

Jo, to máš pravdu, ale kdybych napsal něco chytřejšího, zbořilo by to úroveň debaty za posledních 10-12 stránek.  ;D
4
Sítě / Re:Placený přístup k internetu přes Wi-Fi
« Poslední příspěvek od fah15973 kdy Dnes v 14:33:05 »
Tak jasně, že ČD takovou smlouvu třeba uzavře, ale obávám se, že nějaký individuální a narychlo registrovaný ISP se k tomu sotva dostane. Ale ano, zkusit to klidně může...
5
« Poslední příspěvek od jjrsk kdy Dnes v 14:32:10 »
Dokazovat, že někdo nemá licenci je nemožné, důkaz negativního tvrzení není možné předložit. Zde je břemeno otočené z podstaty, ale navíc to uvádí i autorský zákon, konkrétně §§ 40 a 41.
Pise negramot .. cet si vubec ty §? Necet vid? Takze znova, dokazovat ze nekdo neco uziva legalne, vubnec nejde, neexistuje zpusob jak by to udelal, a to ze nekdo porusuje nejaky zakon, je naopak a zcela vzdy nutne dokazat jemu.

On totiz ten autor (nebo drzitel prav) musi nejdriv dokazat, ze k nejakemu nelegalnimu uzivani dochazi a teprve PAK se muze neceho domahat, ale to tvuj mozek nedokaze pochopit vid?

Tady zazněla akorát jakási citace jedné věty, ...
On sam MS navic zcela verejne a opakovane usty svych nejvyssich prohlasuje, ze dava specilne windows zdarma. Coz i realne a prokazatelne dela. Otatne viz upgrade z w7+.

Prosím doložte, z čeho vychází Vaše přesvědčení, že aktivace souvisí s legálností software.
Já Vám naopak klidně ukážu, že jednu čerstvě zakoupenou licenci během jednoho dne naaktivuji na deset počítačů.
Jinak receno, jen dokazujes voji tupost. To ze MS si neumi a nechce neco takoveho osetrit, je jen a pouze jejich problem.

Ostatne uplne stejne klidne aktivuju 100 licenci na office na 10000 pocitacu. Co to vypovida? Jedine to, ze v MS to nechteji realne resit, a resit to nechteji mimo jine proto, ze vedi, ze na to stejne ve finale dojedou ti, kteri maji koupeno, coz by nebylo u MS ani zdaleka poprve.

Takovy krasny (a zcela jiste dohledatelny) priklad je z win XP, kde soudruzi z ms zablokovali nejpouzivanejsi klice, lidem se zacly widle restartovat ... a pak se s "prekvapenim" zjistilo, ze to sou klice ktere pouzivaji na vsechny pocitace firmy jako dell, hp ... a dalsi vekovyrobci.

... MS ho žaloval ...
MS nikdy nikoho nezaloval a ani nebude. Protoze prvni co by se v pripade libovolnyho soudniho sporu resilo, by byla vubec platnost licencnich ujednani, a presne na to by MS dojel a oni to vedi. Kdyby jim soud zneplatnil ty jejich eula, byl by to pro ne obrovskej pruser.

Jasně, takže v MS jsou hlupáci ...
Jiste, jeden ti tu pise ... porad dokola stejny blaboly. A nejsou tam ani zadny vyjimky.

Ne, licence není zboží, a přesně to, co píšete, udělat nelze. Licenci si v pravém slova smyslu nekupujete, správné slovní spojení je "platit za licenci", tj. platit za právo užití. Pokud vy jste si koupil právo užití pro 10 počítačů, nemůžete z toho práva udělat 10x 1 počítač a prodat to po kusech.
A presne tohle v souladu s rozhodnutima evropskych soudu muze.

6
« Poslední příspěvek od msx. kdy Dnes v 14:27:52 »
Aha, licenční klíč a celý systém aktivací a jejich hlídání je vlastně jenom pomůcka. No to by měli v MS radost, kdyby toto četli :D

Jistě, také bych ti mohl dát nějaký licenční klíč, který už byl použitý jinde a bude ti fungovat. Ale důvodem je pouze to, že jeho licence není omezena jedním zařízením, ale lze ho použít na více zařízeních, takže přesně do daného počtu to bude fungovat a jak se počet zařízení překročí, tak totéž co u jedné lince - klíč je neplatný.

Překvapení, že? Ale je to přesně tak, jak píšete, a najdete to ve všech informacích z Microsoftu. Opět, pracujete s nějakou Vaší ničím nepodloženou představou a z ní něco dovozujete.
Mne to potvrdil priamo MS. Píšem vyššie, takže je to pravda.
7
Sítě / Re:Placený přístup k internetu přes Wi-Fi
« Poslední příspěvek od Zopper kdy Dnes v 14:27:46 »
Starlink ti sotva dá právo k přeprodeji konektivity.
SpaceX to udělá naprosto v pohodě, jen si to asi nechají zaplatit. Zrovna před pár dny jsem postřehl, že ČD chce zkusit montovat Starlink antény na vagony jako řešení notoricky špatného signálu, a jsou pilotní program pro SpaceX, protože tu máme zadrátované koleje a vlaky na elektřinu, na rozdíl od amerických dieselových vlaků. Na letadla aerolinek se začíná dávat taky.
8
« Poslední příspěvek od msx. kdy Dnes v 14:25:48 »
Odpoveď na pôvodnú otázku:

Áno, je to legálne a v podstate to mám z Microsoftu. Riešili sme pred rokom problém s novým počítačom, kde sa odmietal aktivovať Windows, ktorý bol s počítačom zakúpení. Resp., počítač ho mal legálne predinštalovaný. Volal som do Alzy, tí mi odporučili volať MS. Zavolal som tam. Tí overili kľúč a pracovník MS mi k tomu povedal, že to sú multilicencie, ktoré po predaji väčšieho počtu kusov sú prekročené a potom to nejde aktivovať. Mal som to riešiť s Alzou. Tak som volal do Alzy, tí prisľúbili riešienie a do pár dní mi dali kľúč, ktorý som zadal a Windows sa aktivoval.

No a k tým multilicenciám. Funguje to tak, že firma s približne 1000 počítačmi kúpi licenciu na 2000 inštalácií, použije ju 1500x a potom zvyšné licencie predá a cena sa pohybuje rádovo na jednotkách eur. Je to legálne a pokiaľ niekto chce legálny Windows, je to jediná rozumná cesta ako k nemu prísť.
9
« Poslední příspěvek od fah15973 kdy Dnes v 14:20:50 »
Ne, tvoje plky už pro mě opravdu žádným překvapením nejsou :D

Licenční klíč je jediná reálně dostupná možnost pro MS, jak ověřovat platnost Win, takže to rozhodně není žádná "pomůcka", ale naopak stěžejní věc, jak zabránit používání nelegálních verzí. On se MS už dost poučil od doby W98-W2K-W XP-W7, kdy ty klíče byly snadno zneužitelné (samozřejmě i díky tomu, že ne každý se s PC připojoval k netu, aby to mohlo fungovat jako dnes u W10/11).
10
« Poslední příspěvek od Miroslav Šilhavý kdy Dnes v 14:16:27 »
Aha, licenční klíč a celý systém aktivací a jejich hlídání je vlastně jenom pomůcka. No to by měli v MS radost, kdyby toto četli :D

Jistě, také bych ti mohl dát nějaký licenční klíč, který už byl použitý jinde a bude ti fungovat. Ale důvodem je pouze to, že jeho licence není omezena jedním zařízením, ale lze ho použít na více zařízeních, takže přesně do daného počtu to bude fungovat a jak se počet zařízení překročí, tak totéž co u jedné lince - klíč je neplatný.

Překvapení, že? Ale je to přesně tak, jak píšete, a najdete to ve všech informacích z Microsoftu. Opět, pracujete s nějakou Vaší ničím nepodloženou představou a z ní něco dovozujete.
Stran: [1] 2 3 ... 10