A pokud to [VoWiFi] snad ještě některý virtuál nepodporuje, tak nezbývá než změnit operátora, moje Emtéčko to umí od 2020.
Poněkud problém je, že ho musí podporovat nejen operátor ale i koncové zařízení a pak navíc musí operátor podporovat to koncové zařízení a to koncové zařízení musí také podporovat toho operátora. Čili ve výsledku si můžete s velkou částí zařízení trhnout nohou operátor neoperátor čili i to je taková alternativa nealternativa.
Toto je najhorsie, co mohli pri vymyslani VoLTE spravit ... v pripade GSM je uplne jedno od koho je telefon a kde bol kupeny. Staci zalozit SIM a da sa snim telefonovat (po drobnych nastaveniach idu aj SMS a data) ... napr. SK Orange ma na VoLTE nejaky whitelist a funguje to len na telefonoch, kde je od nich upraveny firmware. Tym padom ma clovek na vyber jednotky kusov telefonov, ktore predavaju u nich v eshope ... stale nechapem kde sa tam stratila logika ...
... a tam niekde aktualne aj konci vypinanie 2G. Ked by vypli 2G, tak vacsina ludi pride o moznost telefonovat, co si dovolit nemozu.
Dalsia absurdnost VoLTE je podpora medzi operatormi. Mozem si kupit telefon v Orange a bude mi fungovat VoLTE, ale to negarantuje, ze mi napr Telekom bude vediet spojit hovor na 112 ...