Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Hardware / Re:Může se LTE modem chovat jako mobil?
« Poslední příspěvek od Miroslav Šilhavý kdy Dnes v 12:49:12 »
Ale to přeci není vůbec důležité, operátoři prostě provoz filtrují, nepovolují přístupy na porty a určitým způsobem modifikují pravidla provozu a to i podle toho z jakého zařízení se do jejich sítě připojíte.

No a právě toto "prostě" bychom zde chtěli popsat a vysvětlit.
2
« Poslední příspěvek od houpal kdy Dnes v 12:47:35 »
Díky za připomínku, tak mi to funguje, ale chtěl bych to zkusit jinak, pomocí LTE modemu.

A jak jste dospěl k tomu, že je problém u operátora, a ne v tom LTE modemu - to jste zatím (taky) nevysvětlil.

Ale to přeci není vůbec důležité, operátoři prostě provoz filtrují, nepovolují přístupy na porty a určitým způsobem modifikují pravidla provozu a to i podle toho z jakého zařízení se do jejich sítě připojíte. Je to z důvodu bezpečnosti a/nebo například ořezáním zbytečného provozu a zároveň se snaží třeba motivovat zákazníky používat (pronajmout) jejich zařízení, jejich předplacené služby a podobně.

A problém mám já a nikoliv operátor, to já bych chtěl mít ten LTE modem co se dokáže přihlásit jako mobil.
3
Bazar / Re:Daruji do dobrých rukou Mikrotik hAP lite TC
« Poslední příspěvek od dr_ak kdy Dnes v 12:43:42 »
Přihlásilo se více zájemců, Mikrotik je zatím rezervovaný.
Pokud by to nevyšlo, tak znovu houknu ;-)
4
Sítě / Re:Metronet končí, ke komu přejít?
« Poslední příspěvek od listoper kdy Dnes v 12:42:11 »
...
Pokud to bude delat problemy, tak pozadam proste Metronet o vraceni pomerne castky a o prevod a tam kde sjednam to prevezmou  :)

Bacha na to...
Pri rocni fakturaci je tam sleva 100,- mesicne... a pri nedodrzeni smlouvy zrusi slevu... Takze pokud treba skoncis po 11ti mesicich muzes jeste doplacet... Pokud po 10ti mesicich tak si na nule
5
« Poslední příspěvek od Miroslav Šilhavý kdy Dnes v 12:28:11 »
Díky za připomínku, tak mi to funguje, ale chtěl bych to zkusit jinak, pomocí LTE modemu.

A jak jste dospěl k tomu, že je problém u operátora, a ne v tom LTE modemu - to jste zatím (taky) nevysvětlil.
6
« Poslední příspěvek od houpal kdy Dnes v 12:26:16 »
A proc si teda nekoupis proste mobil s LTE a neudelas na nem hotspot nebo pripojis kabelem a mas z toho LTE modem co je urcite mobilem ;-)

7
« Poslední příspěvek od houpal kdy Dnes v 12:21:59 »
Je to jedno, stejně tomu nerozumíte, nabízíte mi ČTU, ale to je pro mě ireleventní. Nemá žádný smysl tady ventilovat moje zjištění, nikomu to nepomůže a akorát to zaplevelí diskuzi nesmysly. https://www.reddit.com/r/HomeNetworking/comments/ry8jma/4g5g_modem_router_that_mimics_a_phone/

Jen poznamenám, že pokud je tedy problém v SIM určené pro mobil, co přestane poskytovat data v modemu (zkoušel jste modem do USB, nebo jen nějakou all-in-one wifi?), tak ani to "tvářit se jako mobil" nemusí pomoct. Ve světě jsem zažil, že operátor blokoval i tethering z mobilu. Tak ať nestrávíte hromadu času něčím, co nemusí fungovat...

Prosím, pokud tedy víte jak nastavit nějaký LTE modem tak, aby se identifikoval jako mobil, poraďte mi. Nic dalšího se řešit nemusí.
Kolik příspěkvů o ničem. Přitom by stačilo hned na začátku dát ty "zbytečné" informace, a hned by odpadly všechny ty dotazy na ně a diskuze o tom, jestli se ptát, nebo věštit z křišťálové koule, co přesně má "chovat se jako mobil" vlastně znamenat.

Je to jedno, stejně tomu nerozumíte, nabízíte mi ČTU, ale to je pro mě ireleventní. Nemá žádný smysl tady ventilovat moje zjištění, nikomu to nepomůže a akorát to zaplevelí diskuzi nesmysly. https://www.reddit.com/r/HomeNetworking/comments/ry8jma/4g5g_modem_router_that_mimics_a_phone/

Jen poznamenám, že pokud je tedy problém v SIM určené pro mobil, co přestane poskytovat data v modemu (zkoušel jste modem do USB, nebo jen nějakou all-in-one wifi?), tak ani to "tvářit se jako mobil" nemusí pomoct. Ve světě jsem zažil, že operátor blokoval i tethering z mobilu. Tak ať nestrávíte hromadu času něčím, co nemusí fungovat...

Prosím, pokud tedy víte jak nastavit nějaký LTE modem tak, aby se identifikoval jako mobil, poraďte mi. Nic dalšího se řešit nemusí.
Kolik příspěkvů o ničem. Přitom by stačilo hned na začátku dát ty "zbytečné" informace, a hned by odpadly všechny ty dotazy na ně a diskuze o tom, jestli se ptát, nebo věštit z křišťálové koule, co přesně má "chovat se jako mobil" vlastně znamenat.

Díky. Já bych to chtěl dotáhnout tak daleko, jak mi informace a možnosti dovolí a jestli je to slepá cesta nevadí, prostě to chci vyzkoušet. Alespoň se v téhle oblasti můžu dozvědět něco nového pro budoucí projekty - chci si třeba někdy postavit vlastní 4G mobil a tohle cvičení mi přinese nějaké znalosti co se budou hodit.
8
« Poslední příspěvek od Miroslav Šilhavý kdy Dnes v 12:19:48 »
Tak nejspis podle APN, ne? A resenim je si nastavit stejne APNko, jake je u mobilu...

Díky, vyzkouším jestli to půjde.

Ach bože, pokud jste se doposud nesetkal s nastavením APN, tak se velmi vysvětluje Váš jelitózní dotaz, i to, že vztekem zakrýváte to, že neumíte svůj problém ani popsat. Věřte, že by Vám zde lidé rádi pomohli, kdybyste rovnou projevil pokoru k neznalosti byť i základního nastavení.
9
« Poslední příspěvek od Miroslav Šilhavý kdy Dnes v 12:17:53 »
1) Příčina je, že bych chtěl mít doma krabičku s LTE modemem, do kterého vložím datovou simkartu a ke které se bude operátor chovat, jako by to byl mobil. To je celý důvod, příčina a to je to co chci vyřešit. 

No a na to jste dostal odpověď, že operátor se musí ke každému zařízení chovat stejně (neutrálně), a dotaz, o co se opírá Vaše přesvědčení, že tak nečiní. Na tuto jednoduchou otázku jste nedokázal smysluplně odpovědět, takže nikdo si nedokáže Váš problém ani představit, ani ho u sebe reprodukovat. Neustále tady omíláte pojem "chovat se, jako by to byl mobil", aniž byste uměl vysvětlit, co tím máte na mysli. Když jste napsal něco o selektivním filtrování provozu (což operátor dělat nesmí), nedokázal jste ani technicky popsat, jaký typ provozu máte na mysli.

Takže to vypadá, že vlastně vůbec nevíte, co řešíte, a vzal jste si do hlavy jakýsi předpoklad, že operátor provádí jakousi nepopsanou či nepopsatelnou činnost, a tuto nepopsanou a nepopsatelnou činnost označujete za nežádoucí.

Anebo víte, co řešíte, ale odmítáte to ostatním napsat - a pak je docela logické, že ostatní docela prdí na to s Vámi tuto hru hrát.
10
« Poslední příspěvek od Daniel Mašek kdy Dnes v 12:15:57 »
A proc si teda nekoupis proste mobil s LTE a neudelas na nem hotspot nebo pripojis kabelem a mas z toho LTE modem co je urcite mobilem ;-)
Stran: [1] 2 3 ... 10