Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Studium a uplatnění / Re:Je programátorů moc, nebo málo?
« Poslední příspěvek od mat . kdy Dnes v 21:52:24 »
já jsem vám chtěl jenom říct že jsem nezaměstnaný seniorní progamátor a nikdo mě nechce protože už mě bylo 50 :(

Co je to za blbost?

Této "blbosti" se říká realita trhu práce.

Na kterém trhu práce je v ČR přebytek programátorů? Z mé zkušenosti ještě pořád neskončila doba, kdy se „nabíraj už i debilové” nemluvě o zkušeném vývojáři...Vím o několika případech, kdy se ukecávali vývojáři ve starobním důchodu, aby šli zpět do praxe...
2
« Poslední příspěvek od MichalKovacic kdy Dnes v 21:15:51 »
já jsem vám chtěl jenom říct že jsem nezaměstnaný seniorní progamátor a nikdo mě nechce protože už mě bylo 50 :(

Co je to za blbost?

Této "blbosti" se říká realita trhu práce.
3
Bazar / Re:Koupím hardware vhodný na domácí server
« Poslední příspěvek od Ħαℓ₸℮ℵ ␏⫢ ⦚ kdy Dnes v 20:11:47 »
h267a
taky jsem byl mile překvapen, že to není "střep", akorát má jedno negativum, snaží se připojovat na domény hdm.o2.cz (ntp.)o2isp.cz a ještě asi něco.... by mě zajímal co to první je... (neznámou krabičku nepřipojuju do přímo pryč do internetu, ale nejdřív si ji proklepnu)

Proč se ptám, jde tam dát  openwrt? nebo dalo by se to zprovoznit jako poor man nas?
4
« Poslední příspěvek od mat . kdy Dnes v 19:35:50 »

Co je to za blbost?
5
« Poslední příspěvek od anonacct kdy Dnes v 19:13:16 »
Jo, AI umí dramaticky akcelerovat práci prvních pár měsíců, ale juniory programovat nenaučí.

Pokud člověk vidí programování jako chatování s AI, tak stejně brzy skončí.

Podle mě je AI dobré pro seniory, kteří dokážou rozeznat bullshit od dobrého kódu. Junior to ale většinou nedokáže, takže AI asistent je některé věci učí blbě.

Podle mě se člověk prostě musí naučit věci časem - to je jako kdybych chtěl po dětech, ať se s AI naučí za 1 rok všechno co ve škole dělají 9. Prostě to nejde.
6
Vývoj / Re:Automatizované testy webových aplikací
« Poslední příspěvek od Whoami68 kdy Dnes v 19:08:17 »
Ještě doplním, pokud bude mít nějaký balíček zranitelnost, dostaneš email s upozorněním od GitHubu. Což se stává. Nemusíš to hledat apod.
7
« Poslední příspěvek od frees11 kdy Dnes v 19:04:12 »
Odporucam Playwright a ak sa vam nechce pisat tie testy manualne alebo je to zlozitejsia aplikacia. S prehliadacom ChatGPT Atlas, mu mozte rozkazat aby tie pruchody aplikaci naklikal sam a potom len exportoval do suboru ktory ten playwright dokaze simulovat. Rovnako tak funguje aj Comet od Perplexity alebo ine agent web browsery
8
« Poslední příspěvek od Whoami68 kdy Dnes v 18:52:13 »
Jak bych doporučil, raději použít Playwright. Dokonce můžeš umístit testy do soukromého repozitáře na GitHub a spouštět je pomocí GitHub Actions s cron. GitHub nabízí zdarma 2k min měsíčně, což pro tyto účely obvykle stačí, pokud se nejedná o velký projekt.
9
Desktop / Re:Způsob používání klávesových zkratek
« Poslední příspěvek od rooobertek kdy Dnes v 18:18:19 »
Skratky som sa naučil pre pár programov. Hromadu vecí v Netbeans, Blender, Firefox viem robiť iba cez skratky a ani neviem, ako sa tie funkcie volajú a ako ich nájsť cez menu v prípade potreby. Problém je, keď potom musím použiť iné IDE alebo iný browser a tie skratky nesedia 1:1. IDE zvyčajne majú možnosť keymap nastaviť (aj) podľa Netbeansu, ale vždy sú tam nejaké rozdiely.
10
Desktop / Re:Způsob používání klávesových zkratek
« Poslední příspěvek od Kit kdy Dnes v 18:06:05 »
Zkratky používám, zejména ve Vimu jsem si udělal hromadu přetížených maker. Doporučil bych ty zkratky definovat podle nějakého vzoru - Vim, Emacs, Bash, některé IDE, apod. Vyvíjení vlastních kombinací pro ostatní uživatele bych viděl jako nežádoucí.
Stran: [1] 2 3 ... 10