1
Bazar / Re:Prodám servery Dell R430 Xeon 2690, 384 GB RAM
« Poslední příspěvek od hallexh kdy Dnes v 14:48:27 »Vyprodáno.
O2 5G SA uz sviti skoro na 2 tis. lokalitach.
https://www.gsmweb.cz/mapa/
Vybrat O2 LTE/NR, nasledne Band, do vyhledavaciho policka zadat NR.
Jina vec je, ze se do ni zadny komercne dostupny telefon zatim stale neprihlasi.
To mi bohuzel neobjasnuje use case ani miru nutneho zabezpeceni. Pro ty nejzabezpecenejsi totiz vubec s sebou zadny svujnotas netahas a vstupujes pro svoji praci do zvlast k tomu zabezpecenych prostor s kontrolovanym vybavenim. Vsechno se da hacknout. I podepisovani korenovych zon. Otazkou je jake prostredky je nutne k tomu hacknuti vynalozit vzhledem k zisku.Jsou situace, kdy suspend není žádoucí. Například pokud pracuji se šifrovanými daty, nebo s daty, která by měla zůstat pouze v RAM a nadobro zmizet po vypnutí notebooku.V takovem pripade je vhodnejsi a jeste bezpecnejsi terminalovy server model kdy notas je pouhy klient.
Pripadne pokud nelze byt online mit u notasu moznost pracovat s takovymi daty na urovni interniho HSM,smart karty nebo prinejhorsim TPM.
Co tam mas dal?
Hmm. Velmi zajímavé. Nedávno jsem řešil problém bezpečnosti dat na hardwarové úrovni. Bohužel jsem dospěl k názoru, že všechno se dá "hacknout". Takže bezpečnost dat je jen do určité úrovně.
Pamätám si staré HP-UXy, tam to kľudne štartovalo 10-20 minút. Ale zato sa to reštartovalo len raz za pár rokov alebo pri poruche HW, ktorý nešiel vymeniť za jazdy...To neni jen u PowerPC. U Sparcat 20 minut zadna mira. U velkych masin nez to doslo do faze bootloaderu tak v diag modu klidne pres 30 minut.