1
Hardware / Re:Notebook pro programování
« Poslední příspěvek od a6b kdy Dnes v 04:41:19 »jednou bych chtel 17 palcovy poradne brutalni notas xmg, schenker, clevo se 128gb ram 😁
AMD považuji za procesor pro gamery.
ja zasa povazujem stroje ktore maju v dnesnej dobe iba 8GB ram ako formu masochizmu, niekto ma rad vyprask na holú, niekto ma rad malo ramky.
Kupodivu můj notebook s i5 / 8 GB RAM funguje docela svižně, s jeho výkonem fakt není problém a lagy se nekonají.
Za mna to nema zmysel takto riesit a vyhybat sa striedacu. Usetri si kopec roboty, problemov a rizika pri prevadzke.
Tak jestli to má na hraní, tak tomu rozumím proč to dělá. Na takovýchto blbinkách se člověk vyřádí nejvíc. Navíc, pokud se mu to válí doma, tak proč to nevyužít? Stačí stará baterka z traktoru, regulák a může mu docela dobře ject. (Provozuji takhle 3 roky ohradnik na ovce)
Ahojte, už tu spousta věcí padla. Taky si přisadím :-)
.....
ja zasa povazujem stroje ktore maju v dnesnej dobe iba 8GB ram ako formu masochizmu, niekto ma rad vyprask na holú, niekto ma rad malo ramky.
Odpojovač při podpětí ani pojistky nejsou potřebné, pokud použiješ výstup z MPPT regulátoru. Tuto funkci však zvládne i obyčejný PWM. Mám to tak zapojeno a není problém ani při zkratu.To bylo spíš myšleno jako ochrana baterie + přepínač na AC zdroj.
Ak sa nemylim iPhone ma oficialnu (plnu) podporu 5 rokov od vydania modelu, potom vydava len bezpecnostne updaty. Konkretne u mna to znamena, ze pre iPhone SE (2016) ukoncili plnu podporu v 21 resp. 22 a teda iOS sa "zasekol" na 15 a posledny update na 15.8.4 mi tiez prisiel este nedavno, ale v kazdom pripade 8/9 rokov je uz dost na to, aby si apple povedal "stacilo" lebo nikde nie je konkretizovane kedy prestane uplne podporovat SE. Ak by aj apple vydaval updaty, tak developeri appiek uz postupne odpadavaju a preto hladam alternativu SW alebo HW v podobe podobne malych rozmerov.Původní iPhone SE byl legendou pro všechny, kdo milují malé telefony. Je škoda, že teď je kompaktních variant málo, ale uvidíme, třeba iPhone 17 Air nabídne něco zajímavého pro ty, kdo nechtějí "pádlo".
Tymto prispevkom v podstate len reagujem na prispevok nad tymto, v ktorom niekto pisal, ze donedavna bola pre SE este plna podpora - nie, nebolo to nedavno, ale pred 4 rokmi cca.