4
« Poslední příspěvek od Jen Kings kdy Dnes v 06:14:44 »
Jak už psal předřečník. Pokud bys to zakládal na uzavřenosti firmwaru pro wifi, pak bys musel doma žít bez internetu v čemkoliv.
Uzavřený firmware máš v PC, v mobilu, v televizi... ve všem. Takže z tohohle pohledu i kdyby to byl problém, tak si nezanášíš nic nového "do hnízda".
Jinak se ESP32 používá naprosto běžně, má to veškeré potřebné certifikace a nespatřuj v tom žádný problém.
P.S - trochu offtopic okénko, ale:
Vždy mně neskutečně dokážou pobavit lidi, co mi vyprávějí o tom, jak by si nikdy domů nedali Huawei router, protože se vyrábí v Číně a mohla by je odposlouchávat čínská vláda. To si radši koupí jiný dražší router (mimochodem také vyrobený v Číně). Hnev v zápětí mi pak ale vysvětlují, jak strašně ušetří na nákupech, protože mají v telefonu asi patnáct "kartičkových" a slevových "appek" od všech možných i nemožných obchoďáků. Když jim vysvětlím, že hlavním, a prakticky jediným, účelem těchhle aplikací je právě to, sledovat a analyzovat chování uživatele.. Jejich odpověď je, že "to takhle nemůžeš brát"... Což je mimochodem stejné, jako u lidí,, kterým se člověk snaží vysvětlit, že nemá cenu jezdit každou neděli tankovat na 70km vzdálené ONO, aby ušetřili korunu na litru benzinu...