Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Distribuce / Re:Linux v mobilu
« Poslední příspěvek od kuzeliban kdy Dnes v 00:23:31 »
Na toto tema, je spoustu zaznamu z prednasek na isntalfestu nebo linuxdays...

to vypadá na dlouhý večery...
ale kouknu na to, snad to půjde nějak proskakovat nebo hledat a pod...
díky
2
Desktop / Re:HDMI displej na Raspberry Pi a dvě plochy
« Poslední příspěvek od XXX_Sam_XXX kdy Dnes v 00:22:30 »
Tak když třeba taham filmy přes jdownloader2?
To asi přes ten přikazový řadek do něj nic nedostanu.

Prikazy prez terminal
https://jdownloader.org/knowledge/wiki/terminal/index

A nebo rovnou hostovat v Dockeru s webovym rozhranim.
https://github.com/jlesage/docker-jdownloader-2

Ale vis jak, dal jsem tomu hledani jenom minutu.  ;)

OT:
Coz opet koncime u dalsi veci, tahani filmu manualne.
Pokud te to zajima, hledat -> *arr stack (*arr apps), private tracker (najit si nejaky, kde se dostanes po jednorazove platbe par $, bezkonkurencni kvalita filmu, 4k 100Mbps bitrate).
Nastavovani je trochu na dyl. Ale potom mas doslova domaci Netflix, jenom sednes k TV a pustis appku. (napr. Jellyfin). Filmy se ti tahaji automaticky.
3
« Poslední příspěvek od kuzeliban kdy Dnes v 00:21:05 »
Lineage OS, pak se koukněte jaký typy jsou podporovaný a na základě toho to kupte. LineageOS je komplet bez googlu, ale jdou tam az na pár věcí rozchodit android app. Sám ho už 5let používám a je fakt dobrej (na origo android to vydrželo cca 2dny, teď to vydrží 4dny).

kouknu na to,
děkuju
4
« Poslední příspěvek od kuzeliban kdy Dnes v 00:19:00 »
vyprdli rovnou na dotazy a nebo narážky proč se mi žádný z výše zmíněných systémů velkýho bratra nelíbí

Jenže to je právě velmi důležitý parametr. Protože pokud se nelíbí to napojení na velké firmy, je to úplně jiný problém než že se nelíbí ty systémy z nějakého technického důvodu.

Pokud jde o to první, dá se použít třeba operační systém /e/, což je klon Androidu bez součástí zajišťujících napojení na Google. Tvůrcem toho systému je Gaël Duval, původní zakladatel linuxové distribuce Mandrake. Obrovskou výhodou je, že tam dobře pojedou aplikace určené pro Android, protože to je pořád Android.

zajímavý podnět...
Kouknu na to.
Děkuju
5
« Poslední příspěvek od kuzeliban kdy Dnes v 00:17:25 »
Osobné skúsenosti nemám, ale zvážil by som PinePhone Pro. Ide tam aj freebsd

hmm když tyhle alternativní founy mají hrozní paštiky železo...
až tragicky špatný...
jako by to dělali před pěti lety a nemysleli dopředu..
což chápu, že to chvíli trvá ale i tak...

já našel tohle:
A to za méně než půl tuctu "Ká"

Procesor:    Helio P60 - MT6771 2.0 GHz, Octa core
RAM:           8 GB
R0M:           128 GB
Displej:       6.3" FHD+ IPS, PPI: 409, 19.5:9, 1080*2340
Wi-Fi:         802.11 a/b/g/n/ac (2.4 GHz + 5.0 GHz)
Data:          EDGE, 3G, HSDPA, HSUPA, 4G/LTE
Bluetooth:  4.2
GPS:          GLONASS; BEIDOU; Galileo;
Battery:     Li-pol 5000 mAh
Camera:    SONY 48.0 M (f1.8) + 5.0 M (f2.4) + 16.0 M (f2.2) + 5.0 M (f2.4) Pixel
HW             FM radio; NFC; Barometer; Compas; Gyroscop; 3.5mm Jack; IP68; IP69K; Android 11

a krom toho že všem founům vždy dávám strašnou čočku. Jako že gravitace to je prevít... to je min. 2x do týdne na zemi... alespoň už léta nosím delší šňůrku, aby byl za co chytat. A nebo funguje jako kormidlo a padá na hranu a ne na display. však to znáte s tím namazaným chlebem na zádech kočky...
Mno a aby toho nebylo málo, tak teď nedávno jsem ho doslova uškařil... trumpeťák jsem pod ním zapnul špatnou plotýnku místo pod kastrolem na rýži. A když k tomu, po víc jak 10ti možná víc jak 15ti minutách zacyklenej na nesmyslu jinde, přišel tak byl rám nad tou sklokeramikou plotnou roztaven, odtečen, smradu a kouře až k pláči, Chybí mu dobře tři mm stěny, Odnesl to šuplík SIMky přitavením, a nejspíš čtečka otísků, kterou stejně nemám rád a nechci. ždibec zlobí 3,5jack ale jinak plně funkční bez následků... jako masakr přežít 403˚C, jak jsem to později měřil.
Takže rád zůstanu u tohodle číňana s IP68 a snad tu fabriku dlouho nezavřou
6
« Poslední příspěvek od kuzeliban kdy Dnes v 00:04:08 »
Ono je to dost problem. Co som nasiel pred par rokmi nejake linuxy, tak to vsetko bolo o tom, ze linux bezal nad tym androidom.
Mne by napr. stacil len zaklad, nech sa tam rozbehne cisty linux + staci mi funkcne wifi a kamera. Ale to je cista utopia, pokial telefon nie je od vyrobcu linuxovy.

...právě já také často viděl, jen že to je nějak nad tím droidem... resp. pod ním - v posloupnosti OS
ale stále věřím, že už to někdo řešil... Věřím, že je víc lidí, co nechtěj grosebrudera doma.
Nevzdávám se
i tak díky za reakci
7
« Poslední příspěvek od kuzeliban kdy Dnes v 00:01:35 »
ja mel kdysi ubuntu mobil a pak firefox mobil. android ma uvnitr taky linux, najdi si spravne nastroje a mas i command lajnu.

Jenže já nemám schopnosti ho odgůglit, odvelkobratřit...
8
Hardware / Re:Nový monitor pro programování: Eizo, Dell nebo LG
« Poslední příspěvek od Zdenek Henek kdy 16. 12. 2024, 22:27:35 »
nevim, zda je to opravneny optimismus.

Treba tady je napsano: Flicker-free a soucasne 6bit+FRC
https://www.microcenter.com/product/647226/dell-s2721hs-27-full-hd-(1920-x-1080)-75hz-led-monitor

říká se tomu FRC a pro citlivé jedince je dobrý se tomu vyhýbat...
dá se to ověřit na
https://www.displayspecifications.com/

Díky toto jsem nevěděl, ale naštěstí mám všechny monitory bez FRC, protože pokud splňovali monitory flicker free, tak jsem bral ten levnější a ignoroval jsem "lepší barvy". Myslel jsem si, že dražší monitory mají flicker free v lepší kvalitě, ale to zase po* přidáním "více barev" ...

Mam Dell Pxxyy, monitor rady P FRC nemaji. Trochu jsem se divil, ze kdyz jsem zkusil par Dell Ultrasharp, tak vsechny meli FRC. Vypada to, ze Dell tim FRC "dohani" lepsi barvy.
9
Windows a jiné systémy / Re:Win10 chyba po výměně disku
« Poslední příspěvek od RDa kdy 16. 12. 2024, 22:27:14 »
A udelal jsi co jsem ti radil?

NE.

Jen meles dokola jak to nejde, jak je to nefunkcni, pritom pouzivas nastroje ktere si delaji co chteji a schazi podstatne informace o HW.

Tady neco radit, je jako mluvit do cerne diry.
10
« Poslední příspěvek od František Ryšánek kdy 16. 12. 2024, 22:15:05 »
Už aby někdo přidal podporu pro founy do OpenWRT.
Stran: [1] 2 3 ... 10