Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Vývoj / Re:Vhodna AI na programovanie (pre neprogramatora)
« Poslední příspěvek od xunil kdy Dnes v 16:25:42 »
To se tady zvrhlo jiným směrem. Jestli máte pocit, že v tom má smysl pokračovat založte nové vlákno třeba "AI jako strojní výroba vs. senior programátor jako řemeslník" Můžete tam hodit fotky stolu.
Já jsem jen řekl, že řemeslný stůl masiv (mám nějakou představu) tak určitě nebude vážit par kilo, co ho popadne manželka a přenese na terasu. Prostě jen máte jinou představu o stolu o kterém mluvím.

Začalo to jako:
Senior programátor je spíš jako zkušený řemeslník:
chápe kontext a potřeby zákazníka, ví, proč něco má udělat to či ono protože má nějaké zkušenosti. Umí řešit nečekané problémy a přebírá odpovědnost za výsledek.

Původní dotaz ale byl na nástroje, které může použít neprogramátor.
2
Server / Re:Aký robot robí takéto nájazdy na HTTP?
« Poslední příspěvek od rooobertek kdy Dnes v 16:24:21 »
skenuje komplet celý web
3
Server / Re:Aký robot robí takéto nájazdy na http?
« Poslední příspěvek od LacconePanda kdy Dnes v 16:10:18 »
čeho je to graf? opravdu http požadavků? Nebo počtu tcp spojení ?graf má víc os Y a neviim co která znamená.
Na osi Y je počet HTTP requestov za 5 minút. Viac osí tam nie je, iba tá jedna.
[/quote]
Tady někdo umí cestovat v čase... Myslel jsem na prvním příspěvku(ani jsem nemohol reagovat na druhý screenshot) . Tam vidím zeleou hnědou, fialovou

napovědělo by apache-log, co je obsahem
4
Distribuce / systemd mi znemožní přihlášení na dvě minuty
« Poslední příspěvek od LacconePanda kdy Dnes v 16:06:59 »
Chtěl jsem si konsolidovat síťovou konfiguraci a tedy popsat ip adresy deklarativně, rozhraní přes sytemd-networkd a networking.service a wpa_supplicant@
po bootu mě systemd hodil přes palubu že se nemohu přihlásit způsobem že  lennartD mě vyfakuje hláškou
Citace
"System is booting up. Unprivileged users are not permit
ted to log in yet. Please come back later. For technical
 details, see pam_nologin(8)."
i přestože se hlásím přes ssh jako root (možná se pojem non-root v man pam_rabbit nevztahuje na ssh login)
systemd-analyze blame mi udělá 2minutový zásek  sisyfos-systemd-suck-etc/systemd/system/network-online.target.wants/systemd-networkd-wait-online.service
 (tak se asi jmenuje Lennartovo dcera)

Kód: [Vybrat]
úno 19 15:20:32  systemd[1]: Finished networking.service - Network initialization.
úno 19 15:20:32  systemd[1]: Reached target network.target - Network.
úno 19 15:20:35  systemd-networkd[483]: vmbr0: Gained carrier
úno 19 15:20:37  systemd-networkd[483]: vmbr0: Gained IPv6LL
úno 19 15:20:48  systemd[1140]: Listening on dirmngr.socket - GnuPG network certificate management daemon.
úno 19 15:22:31  systemd-networkd-wait-online[522]: Timeout occurred while waiting for network connectivity.
úno 19 15:22:31  systemd[1]: systemd-networkd-wait-online.service: Main process exited, code=exit, status1/FAILURE
úno 19 15:22:31  systemd[1]: systemd-networkd-wait-online.service: Failed with result 'exit-code'.
úno 19 15:22:31  systemd[1]: Failed to start systemd-networkd-wait-online.service - Wait for Network to be Configured.
úno 19 15:22:31  systemd[1]: Reached target network-online.target - Network is Online.
úno 19 15:22:31  systemd[1]: Starting lxc-net.service - LXC network bridge setup...

a speciáně

Kód: [Vybrat]
systemctl status systemd-networkd-wait-online.service -ocat
#to je asi lennartovo syn of bitch
úno 19 15:20:30 systemd[1]: Starting systemd-networkd-wait-online.service - Wait for Network to be Configured...
úno 19 15:22:31  systemd-networkd-wait-online[522]: Timeout occurred while waiting for network connectivity.
úno 19 15:22:31  systemd[1]: systemd-networkd-wait-online.service: Main process exited, code=exited, status=1/FAILURE
úno 19 15:22:31 systemd[1]: systemd-networkd-wait-online.service: Failed with result 'exit-code'.
úno 19 15:22:31  systemFailed to start systemd-networkd-wait-online.service - Wait for Network to be C
onfigured.
Podotýkám, že na konfig interfacew na kterym je default gw jsem nešahal!
5
Vývoj / Re:Vhodna AI na programovanie (pre neprogramatora)
« Poslední příspěvek od xunil kdy Dnes v 15:58:27 »
Já i manželka oceňujeme věci, co vydrží sto let. Tak těžký ten stůl zase fakt není :D
Tak já myslím masivní stůl co opravdu masiv a hlavně jde na něm vidět řemeslo a ne masiv co se kupuje v marketu.
Takový na který jsou potřeba dva chlapi.
Nevím, normální masivní olejovaný stůl na zakázku od truhláře. Ano, nezvednu ho a neodnesu (ale to ani žádný kupovaný). Ale odsunu ho v pohodě jak já, tak manželka. Prostě normální stůl. Měl bych čekat něco jiného?
.........
Tak to úplně řemeslný stůl není, pokud za řemeslo považujete - seženu nesmyslný kmen dubu, kámoš mi to na pásovce řízne, já to pak protáhnu na hoblovce, koupím v unihobby kovový nohy z číny za 3 litry a voaila mám doma krávu na jeřáb s cenovkou 50k+ ...
pardon za offtopic trolling, ale když to lidi kupují...
Doporučuji přečíst ještě jednou. Schválně kde píšu o kovových nohách?

Jinak jsem se chtěl odlišit od tohoto typu:

Fotku stolu kterou bych tu rád dal nemám a blbě se to hledá něco podobného. Tak jsem se to snažil popsat. Ten kdo někdy držel kus dubové desky ví že stůl (obrázek kde jsou kovové nohy) nejde přesunout sám. 

PS: jsme opravdu hodně od tématu.
Bavili jsem se o tom, že programátoři budou "dva" jeden co umí své řemeslo a druhý co dělá seriovku byť (Powered by AI)
6
« Poslední příspěvek od rooobertek kdy Dnes v 15:48:23 »
hm, takze to neotravuje len u mna :)

ale uz som ho vypiekol, prave dnes okolo 10:00 som sa s tym hral a zda sa, ze zatial je pokoj. napis sukromnu spravu, ozvem sa.
To si len myslíš, že si s ním vypiekol :D Tiež som si myslel. Zablokovali sme veľký subnet. Na deň alebo dva bol pokoj, ale objavil sa znova na nových subnetoch.

čeho je to graf? opravdu http požadavků? Nebo počtu tcp spojení ?graf má víc os Y a neviim co která znamená.
Na osi Y je počet HTTP requestov za 5 minút. Viac osí tam nie je, iba tá jedna.
7
Distribuce / Re:Deklarativní přidání druhého Wi-Fi rozhraní
« Poslední příspěvek od LacconePanda kdy Dnes v 15:47:38 »
Tak se podařilo.  vytvoření /etc/systemd/network/x.netdev
[NetDev]
Name
Kind=wlan
Description
[WLAN]
Type=ap #station/ad-hoc ... neodpovídá Typům v iw interface add type managed,ibss
PhysicalDevice

Poznatek bokem
Není možnost tam kam vložit parametry pro hostapd, asi to vypadaá že jen hostapd@ap.service dokáže spustit hostapd

Poznatek 2 - v systemd je bordel:
wpa_supplicant@if.service má pattern /etc/wpa_supplicant/wpa_supplicant-%i.conf
zatímco
hostapd@if.service má pattern /etc/hostapd/%if.conf

Takhle jsem si to nepředstavoval lennarte

Je nějaký faktický rozdíl v Type? funguje hostapd i s Type=station...
8
Software / Re:Hardware video decoding na Firefoxe.
« Poslední příspěvek od jjrsk kdy Dnes v 15:46:28 »
Nejak si zapomel zminit, jaky videa na tom prehravas ...

Jestli yt, tak si muzes primo zjistit pouzivanej codec (pravym na video, posledni polozka). Pokud je tam av1, tak se nediv a vypni to (pokud to v tom chromym browseru jeste jde).

media.av1.enabled
media.webm.enabled (aneb vp9)

Tyhle dve veci vypni a uvidis. Melo by tam pak byt avc1 aneb h264.
9
Vývoj / Re:Vezme AI ajťákům práci?
« Poslední příspěvek od czmiho kdy Dnes v 15:43:27 »
Tady zajimave povidani o tom, proc adopce AI ze zacatku pusobi pokles produktivity. O tom, ze vetsina vyvojaru si mysli, ze pouziva AI, ale ve skutecnosti se zasekli na urovni chatbotu pripadne integrace do IDE (TL;DV pokud vystupem neni production ready apka dle specifikace, ktrera prosla code reviev (pomoci AI) a vsemi testy on unit az po integracni napushovana v gitu a pripravena pro deploy, nebo pokud jsi musel do procesu nejak zasahovat, nebo nedej Boze psat nejaky kod, tak to delas bl^h^hpostaru), o problemech AI s legacy kodem (protoze neni specka ani dokumentace, hromada informaci je jen v hlavach vyvojaru). O demokratizaci tvorby softwaru (protoze hranice, od ktere se vyplatilo psat soft se asymptoticky blizi k nule, kde se vyplati vytvorit pomerne velky soft i pro jenorazove pouziti). O tom, ze skillset "vyvojare" se v nove realite velmi zmeni. A dalsich vecech.

https://www.youtube.com/watch?v=bDcgHzCBgmQ
10
« Poslední příspěvek od kvas kdy Dnes v 15:40:46 »
hm, takze to neotravuje len u mna :)

ale uz som ho vypiekol, prave dnes okolo 10:00 som sa s tym hral a zda sa, ze zatial je pokoj. napis sukromnu spravu, ozvem sa.
Stran: [1] 2 3 ... 10