Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Windows a jiné systémy / Re:Zámrz nového notebooku s Windows
« Poslední příspěvek od ja. kdy Dnes v 18:32:14 »
Meteor Lake je uz pomerne "stary", aj Arrow Lake ma dobru podporu v aktualnych distribuciach.

V kazdom pripade, ak je podozrenie na problematicky hw, dal by som restore do stavu, v akom to doslo od predajcu a pokial by to stale robil, tak by som to reklamoval. Nema zmysel skusat nejake workaroundy voci vadnemu zelezu.
2
« Poslední příspěvek od LacconePanda kdy Dnes v 18:00:12 »
Dobře, hodim ručník do ringu, jak moc má linux dobrou podporu procesoru a chipsetu s intel meteor lake (LP,E,P)?
3
Hardware / Re:Procesory s mixem E+P, LP jader jsou NUMA?
« Poslední příspěvek od RDa kdy Dnes v 17:40:03 »
Nejsou NUMA, protoze mas jenom jediny MC, ktery podporuje 2ch a interleaving.

U NUMA se jedna o vicero MC s tim, ze cena (vykon,rychlost) za pristup je minimalni u lokalniho MC a u cizich je to pomalejsi nebo na delsi cekani (protoze se musis bavit s procesorem v druhem socketu, nebo na druhe strane pouzdra - napr. prvni generace Epyc a TR).

Pak existuje moderni pseudo-numa hack, ktery skrze jinacsi alokaci memory request tagu dosahne vetsiho vykonu i na ne-numa HW (se spolecnym MC), tohle bylo poprvy videno u RPi, ale pak je to rozsireny uz i jinde.
4
« Poslední příspěvek od jjrsk kdy Dnes v 17:23:12 »
Hele, info na tema "mam tam 11tky" = mam tam jeden z cca 30 systemu, hodte ci minci.

Mam nb = jakej?

Cista instalace === preinstall mrdnik plnej bloatware?

Co s tim ... stahni si vsechno co se da oflashovat a flashni to, bios, firmware ssdcka ....
pokud tam chces widle, chces tam LTSC verzi = aktualne 24h2. A pokud to budes preinstalovavat, tak si NEJDRIV vyrob https://schneegans.de/windows/unattend-generator/, dej dopce vse (V sekci Remove bloatware: poskrtej vsechno) a ten vygenerovanej soubor proste nakopiruj do korene toho instalacniho usbcka. Samo si tam muzes (a musis) nastavit i dalsi veci, treba to ze ty widle chces v cestine.
5
« Poslední příspěvek od uwe.filter kdy Dnes v 17:11:38 »
6
« Poslední příspěvek od a6b kdy Dnes v 16:17:55 »
hod tam linux
7
Windows a jiné systémy / Zámrz nového notebooku s Windows
« Poslední příspěvek od LacconePanda kdy Dnes v 15:45:35 »
Od čeho se odpíchnout ,když mi nový notebook po hodině běhu v idle po kliknutí na ikonku seřadit podleCPU% v taskmgr freeznul?  Nereagoval na capslock, obraz stejný i po zavření otevření víka.zafungovalo jen podržení vypínače na 15s.
je to první zásek a naběháno má krátce. je tam čistá instalace jedenáctek.

akorát jsem předtím v správci úlohu měnil u pár procesů Spřažení na E-jádra. (dwm,csrss,explorer,hwmonitor,hwinfo,ShellHost)

protokol událostí hlásí chyby WHEA (AER) pro PCie zařízení odpovídající podle VID+PID pro NVME disk notebooku Samsung 980 Pro . (asi 8 událostí) "Došlo k opravené chybě hardwaru" SOučást : pcie endpoint. zdroj Adv.Err.Reportin
 WHEA-Logger, ID 17.

Dál chyba Smart card service čtečka MS UICC Reader odmítla IOCTL power. : datová oblast je příliš malá. začínám cítit ptydepe. Záhlaví příkazu 00 a4 04 00.

TP-WMI 1282: The TBS device inentifier has been qenererated. (asi 20 po sobě)

druhá věc tak jsem v tu době předtím připojoval USB myš.

ALe jak říkám, notebook nemám "osahaný". Běžel dřív třeba 3 dny v kuse (spíš v spánku) s 40GB dat v RamDisku a nebylo znát poškození.  notebook jsem nijak nememtestoval zatim
8
Distribuce / Balíček ekvivalentní benchmarku SuperpiMod
« Poslední příspěvek od LacconePanda kdy Dnes v 15:36:40 »
Prosim, který balíček apt je ekvivalentní windows programu SuperPiMod XS.1.5? je to 1thread benchmark s presition 32M,16,...1M.512000 číslic.

chci , aby odpovádal čas běhu. Na highend cpu milionoví pí je spočteno za 7-10s.
Mě linuxový program pi spočte milionové pí za 1.2 sekund a to má procesor takt o polovinu horší - čekal bych že SUperpi tam doběhne za 10-15s.
9
Windows a jiné systémy / Re:Digitální licence Windows 11 a přesun do KVM
« Poslední příspěvek od lojza007 kdy Dnes v 14:47:14 »
Jsou dvě cesty, odkazovaný Massgravel nebo pokud to poběží na nějaké virtuální platformě, tak si vedle toho nainstalovat linux a tam mít vlmcsd a proti němu ty 11 aktivovat.
10
Server / Re:Náhrada za Forpsi VPS
« Poslední příspěvek od lojza007 kdy Dnes v 14:43:06 »
Forpsi již nebude mít v nabídce VPS na VMware, ale stávající servery nebude rušit a je možné je dál provozovat, jen se navýší cena.
Tak jsem to pochopil já.

Ale bude jen otázkou času, kdy to definitivně vypnout. Předpokládám, že jim to běží na ESXi 8 a jakmile bude EOL, tak to prostě zruší. Na webu Broadcomu jde určitě najít, kdy přesně to bude.
Stran: [1] 2 3 ... 10