Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Už je to opraveno.
2
Sítě / Pokles rychlosti O2 DSL připojení na ~0,5 MB
« Poslední příspěvek od Brumla kdy Dnes v 11:57:33 »
Čau,
máte někdo zkušenosti s poklesem rychlosti DSL připojení? Kamarádovi klesla rychlost na cca ~0,5MB a je to skoro nepoužitelné. Na infolince mu řekli, že u nich problém není, že to je problém v jeho místních rozvodech. Místní rozvody, kam jsem se dostal s měřákem, jsem proměřil a všechno ok. Modem jsme resetovali do továrního nastavení dle rady O2 infolinky a nepomohlo. Odmítají poslat technika, že to není problém u nich. Modem je O2 smart box O2.SBOXZ3. Krabičce je ~5 let. Máte někdo zkušenosti s tou krabičkou nebo řešením poklesu rychlosti? Já to jednou řešil, chyba byla v konfiguraci na ústředně při zapojování jiného zákazníka a technik to pak opravil. Nějaký hint? Radit změnit dodavatele není třeba, to už hledáme možnosti. Díky.
3
Server / Re:Whitelist pro mail server na zaheslované přílohy v PDF
« Poslední příspěvek od Vantomas kdy Dnes v 11:08:16 »
Již jsem opakovaně žádal, abys vysmahnul a nereagoval na mé dotazy, grafomane!  >:( >:( >:(

Já to vyřešil skriptem do Greasemonkey/Tampermonkey a je to o mnoho lepší https://gist.github.com/Vantomas/dfb354ca913c66b3243b469af51a30ee
4
Bazar / Re:Prodám Dell s Ryzen 2200G za 500 Kč
« Poslední příspěvek od CPU kdy 22. 12. 2025, 23:10:19 »
Prý tam má dva kousky, které si někdo zamluvil a nevyzvedl.
Do každého přidal 16 GB RAM, cena počítače včetně ramky 1600 Kč.
5
Server / Re:Pošta z Gmail.com má zpoždění několik hodin
« Poslední příspěvek od Docent Chocholoušek kdy 22. 12. 2025, 23:06:31 »
Vysmaž, grafomane!
6
Server / Re:Whitelist pro mail server na zaheslované přílohy v PDF
« Poslední příspěvek od Docent Chocholoušek kdy 22. 12. 2025, 23:04:18 »
...

Již jsem opakovaně žádal, abys vysmahnul a nereagoval na mé dotazy, grafomane!  >:( >:( >:(
7
Desktop / Re:Doporučte vysouvací konzoli à la Yakuake
« Poslední příspěvek od kopevi2 kdy 22. 12. 2025, 21:30:50 »
Ještě doplním, nevím, co je míněno nefungujícími skripty, pokud je správně nastaven shebang, tak běžné skripty v souborech samozřejmě fungují.

Já jsem se setkal s problémy s inicialnizacnimi skripty (primárně /etc/profile.d), které při startu např. nastavují proměnné prostředí. Tam opravdu je potřeba skript pro fish zvlášť, který často není.

Já osobně mám tedy nastavený jako výchozí shell bash, který v interaktivním režimu ihned spustí Fish. Z mého pohledu tedy  bash vůbec nevidím, ale bash se postará o to, aby vše bylo správně inicializovano. Návod zde https://wiki.archlinux.org/title/Fish#Modify_.bashrc_to_drop_into_fish
Super návod děkuji za info, já jsem to "integroval" skrze
Kód: [Vybrat]
chsh -s /usr/bin/fishJenom mi to furt hlásí, že mám neaktivního ssh agenta na klíče, tzn. nevím jestli to správně popisuji, ale chce to po mě pokaždé v nové kartě terminálu zadat
set SSH_AUTH_SOCK /tmp/ssh-XL48YdlIXw25/agent.199460
kde to poslední číslo 199460 je číslo procesu toho agenta. Nevíte jak to tam do toho fish zabudovat automaticky po startu jako to bylo dřív v ubuntu - 24.04.? To "set SSH...." je ekvivalent
eval "$(ssh-agent -s)"Přiznám se, že už jsem to tu jednou řešil, ale nepovedlo se mi to rozchodit...
8
« Poslední příspěvek od Filip Jirsák (forum) kdy 22. 12. 2025, 17:01:16 »
Vyzkoušejte, uvidíte.
Ne, vážně nemám v úmyslu rozbíjet někde nastavení SPF nebo DKIM. A tak nějak stále doufám, že ani vy nemáte zkušenost s tím, jak se doručují e-maily na GMail nebo Office365, když máte rozbité SPF a DKIM.
9
Bazar / Re:Máte zájem o TR 3970X (32c/64t), 256 GB RAM?
« Poslední příspěvek od czmiho kdy 22. 12. 2025, 16:42:15 »
Pokud mate nejaky benchmark, z ktereho by se poznal o kolik by vam to pomohlo, tak to muzu testnout, neni problem.
10
« Poslední příspěvek od Martin Poljak kdy 22. 12. 2025, 16:18:34 »
ten greylisting je jednak o dost méně náročný i než ověřovat SPF a DKIM
O tom se dá s úspěchem pochybovat.
S úspěchem se dá pochybovat o nesmyslu, který jste napsal vy.

hlavně byste tušil, že je spousta adres, které si o nějakém DMARC/DKIM/SPF mohou nechat jenom zdát
To by mne zajímalo, jak doručují e-maily třeba na GMail nebo Microsoft365.
Vyzkoušejte, uvidíte.
Stran: [1] 2 3 ... 10