Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Sítě / Re:Metronet končí, ke komu přejít?
« Poslední příspěvek od ripper6 kdy Dnes v 21:51:42 »
Radek Zajíc: je to od JON. Postup byl...

1.napsal jsem do JON ze chci 500/100 rychlost, jelikoz mi jeden clovek mimo ne zaridil prepnuti na 35b profil, kdy jsem to jeste nemel mit a nesplnovala moje ustredna tzv vektoring (nemuze tam byt a nebude),
2.JON tam se podival operator, jen me upozornil, ale to uplne 500/100 nepujde, jestli to chapu a vim. Ma me to udelat? Ok.
3.Objednavam 500/100 tak me to prepnuli jen objednanim v Cetinu.
4.cena ofiko 702czk mesicne s dph.
5.pisu znovu o tom ze chci zaplatit na rok, je to mozne? Ano. Takze sleva jde a stoji to 7584czk na ten rok dle meho zvyku od doby Metronetu.
6.dostavam teda smlouvu na rok uz pod hlavickou JON, v cene je i verejna IPv4 kdy se na ni odvolavam, ze byla prece v papirech od Metronetu. Takze tam uvadi asi 1000czk za ten rok, nasledne sleva a 0czk.

Zdrazeni tak bylo 3czk, puvodne to bylo z Metronetu za 629czk 250/50 net. Prevzit to mel Dragon Internet, potom jsem odjel pryc a najednou to resil JON, kdy mi zpusobil vypadek, pak ale fungoval dal. Ja rychle zaplatil na rok pod JON, udelal papir a toto vse prevzala nasledne PODA (mam to v systemu uz sehrane).

2
Hardware / Zkušenosti s Xiaomi TV Stick 4K
« Poslední příspěvek od kyssling02 kdy Dnes v 20:18:34 »
Zdravím všechny,
máte někdo zkušenost s Xiaomi TV Stick 4K ?
Potřebuji v podstatě výhradně k zrcadlení telefonu na starší TV.
Pokud by existoval Tipsport live jako aplikace (třeba pod KODI) je to bonus, ale není nutné.
(Netflix atd nepotřebuji)

Mám doma starší Chromecast, ten funguje perfektně, ale ten Xiaomi TV Stick je pro kamaráda.
Abych dával za Google TV Streamer+nabíječka+HDMi kabel cca 4000,- je šíleně přestřelené.
Já kupoval kdysi starší Chromecast v Mironetu v akci asi za 1500,- to co za to chtějí dnes
je zlodějna.

Díky za tipy ...
Hlavně bych se nerad dočkal sekání obrazu apod ...
3
« Poslední příspěvek od Radek Zajíc kdy Dnes v 19:38:16 »
Ripper6: 500/100 za 632 Kc? Od koho?
Jon uz odkazuje jen na ceniky PODY a ta tenhle tarif nema a 250/25 (?) je v nem za 750 Kc. Eri i UVTnet maji 500/100 za 799 Kc (k tomu navic u UVT jeste poplatek za verejnou IPv4 90 Kc). Avonet za 849 (plus polatek za verejnou IPv4).
4
« Poslední příspěvek od ripper6 kdy Dnes v 19:19:56 »
Radek Zajíc: dekuji za info, cena opravdu jde naklikat bez zarizeni ale v Google Chrome, ve FireFoxu nevyskocilo dane okno kdy se taze "opravdu chcete vlastni zarizeni".
Ano pak souhlasi i ta cena 599. Jenze na jak dlouho to zname. Potom uz lze vedle toho vzit v potaz ze neni uplne dobre dana IPv6 a treba verejna IPv4 neni, takze ta cena neni naka top slava.
Sam to mam za 632czk mesicne (IPv6 i IPv4 verejna).

5
« Poslední příspěvek od Radek Zajíc kdy Dnes v 17:00:22 »
Citace
Tady to proste bez toho naklikat nejde
Vzdyt na tom screenshotu u me vidis, ze to bez tech zbytecnosti naklikat jde. A cena neni 750, ale 599 Kc mesicne. V tomhle pripade jde u tebe o PEBKAC.
(Netusil jsem, ze nekdy budu obhajovat O2...)
6
« Poslední příspěvek od ripper6 kdy Dnes v 15:13:22 »
A to je ten problem, O2 tam da tu cenu 750czk mesicne pak, jenze zakaznik splaci u toho zarizeni, nejaky SmartBox na 5 let a jeste splaci nejakou dalsi krabicku na Wi-Fi, kterou vesmes nepotrebuje  ;D
Proti tomu mensi i jiny ISP, ano take nabizi ruzne, ale maji tam volitelnost, takze zakaznik nesplaci nesmysl.
Tady to proste bez toho naklikat nejde, nastesti mam radeji PODU, pokud padne tak prejdu zase k necemu snad mensimu nebo kde toto nasili se nebude konat  :)
7
Hardware / Re:Hardware pro provoz lokálního LLM
« Poslední příspěvek od nonius kdy Dnes v 13:13:18 »
Pokud model používá MoE (Mixture of Experts), tak běží o dost rychleji než ten, který to nepoužívá. Je docela rychlý i když běží pouze pomocí CPU+RAM, ale je větší, takže to chce více paměti RAM nebo VRAM nebo oboje dohromady.

Jazykové modely se dají stáhnout ze stránek huggingface.co, můžete si tam vybrat různé verze.

8
« Poslední příspěvek od Radek Zajíc kdy Dnes v 11:02:34 »
Citace
vybral jsem ze mam svuj modem tj vlastni zarizeni.
To nesedí, protože v takovým případě jejich nabídka vypadá takhle, viz screenshot (399 Kč teď, 599 Kč později).

Tahle cena, která je mimochodem v některých případech podnákladová, v podstatě zabíjí konkurenci - ke konkurenci půjde jen ten, kdo chce služby typu lepší IPv6, veřejnou IPv4 adresu (ale i tam je O2 i s příplatkem 254 Kč/měsíc pořád celkem konkurenceschopná).
9
Vývoj / Re:Vezme AI ajťákům práci?
« Poslední příspěvek od Mintaka kdy Dnes v 10:29:09 »
Tedy se v novém hávu a s novými kulisami vracíme k otázkám, které tu víří prostorem tisíce a možná desetitisíce roků.

Odkud jsme, a kam kráčíme? A jaký to, celé tady, má smysl?
(42 nemusí být úplně uspokojivá odpověď.)

Pro mě osobně je to: "Život má ten smysl, který mu dáme.".

Vždy to bude v mantinelech nějakého omezení. A my k těm omezením můžeme přistupovat různým způsobem a volit cesty, které ta omezení budou zmenšovat, nebo je zvětšovat. Ani jedna z těch cest není sama o sobě "špatná".

Amíšové ...  kosmonauti.
Bezbřehá svoboda slova ... tvrdá cenzura omezující veškeré informační toky.

A realita umí pojmout celou škálu mezi těmi extrémy včetně různých odstínů a příchutí.

RE.  začne třeba přebírat i práci manuální:

Už teď je většina výrobků vyráběna se zapojením robotizace a automatizace.
Bez toho by bylo třeba několikanásobně víc lidí na Zemi, pro vytvoření stejných statků.
A s množstvím těch lidí by ale vzrostly nároky na pokrytí jejich potřeb. Z čehož vyplývá, že by to bylo buď extrémně obtížné, spíše nemožné.
Už teď jsme na technice mimořádně závislí, protože bychom nezvládli, v současné podobě "západní civilizace", fungovat bez ní.

Zatím to tak nějak vychází a v průměru se po hmotné stránce máme lépe a lépe. (Čert je schován v tom průměru, víme.)

Takže dozadu jít nechceme a dopředu jsou neznámé obzory.
I já jsem nadšený z nových objevů a možností, ale jsem pro, abychom postupovali vpřed rozvážně a opatrně.
Ale jak zklidnit ten dav fanaticky nadšených "děti", které se ženou vpřed, za pokladem?

Bez brutální celosvětové inkvizice, kterou nechceme. Ne že by to nešlo, ale těžko.

Jo, jsou před námi velké výzvy tak nám držím palce, abychom jimi se ctí prošli. Nebo aspoň prošli.
A když ne, předáme pískoviště jiným.

Ať se nám daří!
10
Vývoj / Re:Vezme AI ajťákům práci?
« Poslední příspěvek od Martin Poljak kdy Dnes v 10:10:07 »
Trochu se obávám, ve více rovinách, že vyhodíme Darwina dveřmi, a ten zmetek se nám vrátí oknem.

Návrat z ráje. Čestmír Vejdělek. Pro mě svým poselstvím a přesahem s přehledem nejlepší česká sci-fi. A kupodivu ne zas tolik známá. A jinak co se té manuální práce týká, v temných továrnach v Číně by mohli vyprávět. Kdekdo řeší vývoj softwaru, na což ta AI sama o sobě zatím opravdu nestačí ale vůbec si neuvědomuje, že velké plně automatizované továrny se masově staví už pár let.

Co se jinak obecné roviny AI týká, v tomhle ohledu se obávám, že to povede ještě k nerovnoměrnějšímu rozdělení bohatství než dříve. A to velmi výrazně. Fungovat to má šanci za předpokladu, že lidé v mediánu nezchudnou. Pokud by se to stalo, pak nám pomáhej pánbůh. Taky mohou superbohatí vlastníci těch výrobních prostředků, tedy AI, která jim bude poskytovat obrovskou moc usoudit, že 90 % lidstva je teď na Zemi vlastně zbytečně... Tohle dřív napadne člověka, ne AI.
Stran: [1] 2 3 ... 10