Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Vývoj / Re:Jak naprogramovat heapsort v Pascalu
« Poslední příspěvek od _Jenda kdy Dnes v 00:16:00 »
Dotaz je z roku 2010, na vršek fóra ho vytáhl spammer, který byl mezitím smazán.

Poznáš to tak, že dneska by už takový dotaz na fóru nepadl, protože by mu odpovědělo LLM. (a taky se už snad nikde neprogramuje v Pascalu)
2
Vývoj / Re:Jak naprogramovat heapsort v Pascalu
« Poslední příspěvek od Zdeno Sekerák kdy 02. 04. 2026, 21:24:14 »
Sort Trmax, Buble, Bublesort in pasca
https://www.trsek.com/cover/koupy/sorter

Třídící algoritmy InsertionSort, BubbleSort, ShakerSort, SelectionSort, HeapSort, MergeSort, QuickSort
https://www.trsek.com/en/pas/trieden
3
Odkladiště / Blokování vašich recenzí na Heurece
« Poslední příspěvek od registrovany123 kdy 02. 04. 2026, 20:38:44 »
Stalo se vám už někdy, že vám na Heurece nezveřejnili negativní recenze produktů, ale pozitivní ano?

Dám příklad - koupil jsem si za stovku jakési umělé sladidlo z rostliny Stevie, které mělo na Heurece dobré hodnocení. Po nákupu zjistím, že je to složeno z 99% fruktozy a jen 1% stevie, tedy vám za 100,- Kč prodávají takřka obyčejný cukr.

Čistá fruktźoza je tzv. fruktózovy sirup, tedy levnější varianta obyčejného cukru - vic Coca Cola a další produktu, u kterých si spotřebitelé stěžují, že to tam začali v posledních letech dávat

A tak napíšu negativní recenzi, kde to vysvětlím, a dám tomu produktu jen půl hvězdy.

Výše uvedené je typový příklad proč a jak píšu negativní recenze na nějaké produkty. Teď jsem však zjistil, že Heureka mi je nezveřejňuje a místo toho zveřejní jen ty pozitivní. Navíc nikde vás na to ani neupozorní.

Máte podobnou zkušenost?

4
Vývoj / Re:Používáte LLM při vývoji?
« Poslední příspěvek od SmartyCz kdy 02. 04. 2026, 17:58:03 »
Ano, kód prakticky nepíšu, vše zvládne AI, ale to nastavování atd. není otázka pár minut. Všude se prezentuje, jak si dnes nechá naprogramovat appku kdokoliv, stačí to zadat AI a dostanou super weby, ale aby to opravdu tvořilo správně, je třeba věnovat dost času nastavit agentovi skilly, dobře navrhnout markdowny, integrovat s gitlabem, poskytnout mu dobře znalostní databázi, tak, aby se optimalizoval kontext AI a zároveň i spotřeba tokenů... nakonec jsem to dal do kupy, ale bez znalosti programování nevím, jak bych toto nakonec dal, protože bych nedokázal odhalit situace, kdy to může trochu blbnout a dost mě proto překvapuje, jak se všude šíří, že si někdo dělá appky a nikdy neprogramoval. Dost pochybuji potom, že taková appka bude spolehlivá a bezpečná.
5
Sítě / Re:Upgrade domácí Wi-Fi s MikroTikem
« Poslední příspěvek od hlp84939 kdy 02. 04. 2026, 14:48:24 »
Dal bych TP-Link Deco za pár peněz, X let to zcela jistě vydrží a funguje to v pohodě.
6
« Poslední příspěvek od Marvin kdy 02. 04. 2026, 14:47:44 »
S MikroTikem se vyplatí rozdělit funkce routeru a AP na různý HW.
Čistě ethernet router je spolehlivý, eth interfacy umí offload, fastpath, fasttrack.

Zmíněný stařeček RB750 s fastrackem zvládne 600-700Mb na IP4 i IP6, linku 500/500 stíhá. Bez fasttracku max 170Mb. Uptime měsíce, restart nutný jen při upgradu ROS.

RB s WiFi potřebuje wireless package, který leakuje RAM, žere CPU, v důsledku se náhodně seká a restartuje na watchdog.
7
Sítě / Re:Upgrade Domácí Wi-Fi -> Mikrotik
« Poslední příspěvek od Marvin kdy 02. 04. 2026, 14:06:43 »
Citace
Jsi si tím MK na WiFi jistý? Osobně bych spíš doporučil UBNT, který mi přijde násobně lepší a přívětivější.

Routerboardy mají dlouhou životnost s updaty i na starý modely. 10 let bude řešit jeho specifický problémy s WiFi klienty, laborovat s nastavením a nadávat, že nekoupil něco jinýho. Pak přestane stačit RAM nebo CPU na nový RouterOS a HW konečně vyhodí.

UBNT si po dvou letech vzpomene, že už zařízení nebude podporovat. Zánovní HW s ukončenou podporou vyhodí a bude nadávat, že nekoupil radši ten MikroTik, který vydržel dýl.
8
« Poslední příspěvek od 5nik kdy 02. 04. 2026, 13:50:13 »
Jakožto fanda Mikrotiku tě nebudu od toho odrazovat, nicméně sluší se říci, že rychlostně většinou jejich AP nepodávají nejvyšší výkon.
K požadavkům:
Fast roaming je funkční s CAPsMANem, děje se tak i mezi různými AP (běžně provozuji AC a AX a vesele to roamuje mezi nimi). Jak to bude funkční s 6GHz pásmem na be routeru nedokážu odhadnout, zatím nemám skušenost. Ale počítám, že to poběží také.
Pozor na Windows, ty neumějí roamovat v případě WPAx-PSK. U mobilů omezení není.
Co se týče hardwaru - z WiFi 7 je venku zatím pouze hAP be3 Media, cAP be jsou prý na cestě (zatím ještě neoznámeno), případně hAP be (ukázán na konferenci v Barceloně) snad tento rok.
Z WiFi 6 je dostupné letité cAP AX, o trošku novější wAP AX (teoreticky vyšší rychlost na 5GHz, možnost outdooru, ale menší všesměrovost), na cestě je pak mAP AX.
9
« Poslední příspěvek od AmorCZ kdy 02. 04. 2026, 13:34:20 »
Pokud to chceš jen jako AP tak kup raději https://www.suntech.cz/cudy-wr3000_d715701.html a nahraj tam OpenWRT. Všechny MK jako AP jsem už nahradil za toto nebo tp-link a jsem spokojen. MK používám už jen jako routery.
10
Sítě / Re:Upgrade Domácí Wi-Fi -> Mikrotik
« Poslední příspěvek od tomasCZE kdy 02. 04. 2026, 13:06:01 »
Jsi si tím MK na WiFi jistý? Osobně bych spíš doporučil UBNT, který mi přijde násobně lepší a přívětivější.
Stran: [1] 2 3 ... 10