Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Vývoj / Re:Používáte LLM při vývoji?
« Poslední příspěvek od Martin Poljak kdy Dnes v 15:18:01 »
To je dost zcestny... vubec me neznas a pritom si myslis, ze kdyz nejakej kod projde moji revizi tak mu to prida na kvalite  ;D.
Tím bych se teda nechlubil už vůbec...

Po pravde je to proof of concept. Je to neco co je schvalne vyvyjeno tim zpusobem ze ten kod vlasne ani cist nesmim...
Delam na tom zatim sam (kdyz nepocitam AI), ale mam to predavat behem nekolika mesicu. A plan je takovej, ze i ty co to preberou tak ten kod nikdy neuvidej. Nejspis to ani nebudou tak uplne programatori...
No potěš. Jako samozřejmě u mnoha one-shot projektů typu marketingová akce tohohle nebo tamtoho je to celkem ospravedlnitelné. Ale rozhodně se to nedá aplikovat na cokoliv, co má být trochu udržitelné.

A zatim to funguje prekvapive dobre.
Zatím bezpochyby :D

Ja to opravdu beru jako dalsi uroven abstrakce... zacinali sme s dernejma stitkama a prez asm, c, javu se dostavame az k anglictine.
Všiml sis, že kompiler a AI je v mnoha ohledech poměrně výraznej rozdíl?
2
« Poslední příspěvek od listoper kdy Dnes v 14:55:48 »
Jestli je to váš hobby projekt, je to celkem váš boj. Jestli je to aplikace, kterou nedejbože někdo využívá, spoluvyvíjí a má být spravovatelná, upřímnou soustrast vám i kolemjdoucím.

To je dost zcestny... vubec me neznas a pritom si myslis, ze kdyz nejakej kod projde moji revizi tak mu to prida na kvalite  ;D.

Po pravde je to proof of concept. Je to neco co je schvalne vyvyjeno tim zpusobem ze ten kod vlasne ani cist nesmim...
Delam na tom zatim sam (kdyz nepocitam AI), ale mam to predavat behem nekolika mesicu. A plan je takovej, ze i ty co to preberou tak ten kod nikdy neuvidej. Nejspis to ani nebudou tak uplne programatori...

A zatim to funguje prekvapive dobre.

Ja to opravdu beru jako dalsi uroven abstrakce... zacinali sme s dernejma stitkama a prez asm, c, javu se dostavame az k anglictine.

Paradoxne je ten vyvoj asi dost drahej. Myslim, ze to co zakaznik plati me + AI by mu mohlo pokryt 3x me  ::), ale asi bysme i ve trech byli pomalejsi...
3
Bazar / Re:Prodám knihy o programování
« Poslední příspěvek od kopevi2 kdy Dnes v 14:38:09 »
Měl bych zájem o perl, napsal jsem mail..
4
Desktop / Re:Doba startu operačního systému a aplikací
« Poslední příspěvek od Trident Vasco kdy Dnes v 14:06:42 »
Jsou situace, kdy suspend není žádoucí. Například pokud pracuji se šifrovanými daty, nebo s daty, která by měla zůstat pouze v RAM a nadobro zmizet po vypnutí notebooku.
V takovem pripade je vhodnejsi a jeste bezpecnejsi terminalovy server model kdy notas je pouhy klient.
Pripadne pokud nelze byt online mit u notasu moznost pracovat s takovymi daty na urovni interniho HSM,smart karty nebo prinejhorsim TPM.
Co tam mas dal?
5
« Poslední příspěvek od Martin Poljak kdy Dnes v 13:45:58 »
... Je ho ale vždy potřeba kompletně celý důkladně přečíst ...

No to ne. Kdybych chtel precist ten kod co mi to vygenerovalo za brezen tak mam dokonce roku co delat.
Na kod kaslu
Jestli je to váš hobby projekt, je to celkem váš boj. Jestli je to aplikace, kterou nedejbože někdo využívá, spoluvyvíjí a má být spravovatelná, upřímnou soustrast vám i kolemjdoucím.
6
« Poslední příspěvek od Zopper kdy Dnes v 13:41:39 »
To se ale nevylučuje. Každý task, který řeším rozdělím na podtasky, ty řeším jednotlivě a samozřejmě v rámci toho řešení nejdřív proběhne research, pak iterace nad plánem a ještě pak fine tuning nad výsledkem. Když to tak ale čtu, je klidně možné, že mluvíme úplně všichni přesně o tomtéž.
Jo, když je to napsané takhle, tak to vypadá jako jen různé variace téhož. Můj původní komentář byl myšlený ve stylu že "přijdu z oběda, plácnu 'počítači, udělej mi logování' a jdu čučet na YouTube" nejspíš skončí tím, že se vygeneruje hromada polofunkčního bordelu, který loguje nedůležité věci, neloguje to, co jsem chtěl, ukládá logy do databáze s login údajema uživatelů místo do Elasticu, ... a tedy ve výsledku to bude čistá ztráta času oproti ruční práci.
7
« Poslední příspěvek od listoper kdy Dnes v 12:46:56 »
... Je ho ale vždy potřeba kompletně celý důkladně přečíst ...

No to ne. Kdybych chtel precist ten kod co mi to vygenerovalo za brezen tak mam dokonce roku co delat.
Na kod kaslu (pokud si ho nepisu sam... porad me to bavi a na nekterych projektech si s tim rad hraju bez AI).

Ja ctu dukladne funkcni dokumentaci kteru spoli s AI generujeme... a pak si davam zalezet aby mi to AI pekne otestovala...
Mam v instrukcich at pouziva TDD... a u webovych veci nechavam podle specky vygenerovat gherkin a nechavam ho to prez chrome-dev-tools mcp otestovat...

Ten gherkin je jen jako specifikace kterou AI sam interpretuje bez step definitions.

Takze celkem vzato... Specka je muj kod... a test execution report je "Vystup compileru"

8
« Poslední příspěvek od Martin Poljak kdy Dnes v 12:37:24 »
Nyni se LLM kodovani treba v Antigravity dela dvoukrokove. Nejprve se ve spolupraci s LLM sestavi plan, ktery se iterativne doladi a ulozi jako *.md soubor primo do projektu, pak se s LLM postupne implementuji kroky planu, onen MD soubor je soucasti kontextu.
To se ale nevylučuje. Každý task, který řeším rozdělím na podtasky, ty řeším jednotlivě a samozřejmě v rámci toho řešení nejdřív proběhne research, pak iterace nad plánem a ještě pak fine tuning nad výsledkem. Když to tak ale čtu, je klidně možné, že mluvíme úplně všichni přesně o tomtéž.
9
Bazar / Re:Prodám nebootující Lenovo ThinkPad T14 Gen3 s Core i7
« Poslední příspěvek od ho_st kdy Dnes v 12:34:59 »
Představa o ceně?
10
« Poslední příspěvek od Zopper kdy Dnes v 12:27:33 »
Nyni se LLM kodovani treba v Antigravity dela dvoukrokove. Nejprve se ve spolupraci s LLM sestavi plan, ktery se iterativne doladi a ulozi jako *.md soubor primo do projektu, pak se s LLM postupne implementuji kroky planu, onen MD soubor je soucasti kontextu.
Jo, přesně to mám na mysli tou přípravou plánu.

vyžaduje větší časovou investici hned na začátku -> horší učící křivka
Nesmysl. Nainstaluju přes npm a okamžitě jedu kompexní tasky klidně i s free modelem. Je to přebrandovaný opencode a ten není tak oblíbený bezdůvodně.
Až na to, že dostat stejnou úroveň výsledků se stejným modelem v KiloCode vs Codex vyžaduje víc babysittingu, než v Codexu a mnohem hůř to zvládá start-to-end samostatnou práci. Srovnával jsem si to tenhle měsíc, vidím, s čím a jak bojují kolegové v jednom i v druhém...
KiloCode je nutně pay-per-token api
Nesmysl, mám v tom předplatné a podporuje se nejen kilo cloud, ale i další provideři jak s předplatným, tak volitelně pay per token.
Tak to mi prosím ukaž, jak v KiloCode můžu použít to svoje $20 Gemini předplatné. Já tam totiž nic jiného, než nacpání API klíče z Google Studio AI, prostě nevidím. Jo, jasně, můžu si platit pět různých předplatných u pěti providerů, k tomu občas něco přes tokeny, a používat tím pořád ty stejné tři modely - nebo si můžu vystačit s jedním univerzálním předplatným, jen za cenu toho, že můžu použít jen aplikaci/plugin přímo od Google, protože cokoliv jiného bude chtít ten API klíč. Dtto OpenAI.

Pro jistotu, tohle není o tom, že by ten který klient něčeho nebyl schopný, tohle je o tom, že ten který AI provider má nějakou obchodní politiku.
Zkus do Codex app dostat Claude nebo Gemini.
Zase nesmysl. Běžně používám v claude code modely MiniMax a GLM. Existují i různé lokální proxy a "orchestrátory", které umožňují jednotlivé tooly a modely efektivně kombinovat (teď myslím ofic povolené postupy, nikoli vyzobávání interních oauth tokenů).
Codex CLI to umí taky.
Ok, když se chce člověk hrabat v configu, tak to tam dodat asi jde, jsem poučen. Ale pořád platí námitka o předplatném.
Stran: [1] 2 3 ... 10