Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Hardware / Re:Nový monitor pro programování: Eizo, Dell nebo LG
« Poslední příspěvek od pruzkumbojem kdy Dnes v 11:25:30 »
OK, tak to je zadarmo

mne chvilku mrzelo, ze svuj tady neprodal, ale to by mi nestalo za to.

premyslim, jak u toho svyho udelat nejaky drzak, abych ho mohl mit vertikalne, ale jak to nema mesu a jen cosi proprietarniho plastovyho, tak to neni pro moje leve ruce. Mozna to jen brutalne natvrdo vezmu vrutem a pripevnim nejakou VESA redukci.

takze si koupil EV radu. v roce 2024, model, ktery ma 6bit+FRC
neco, od ceho podstatna cast fora zrazovala.

Fakt doufam, ze si usetril celech svejch 500 ci kolik korun.

Co říkáte na tento?
24" EIZO FlexScan EV2495-WT
šlo by mi hlavně o to aby mě neunavoval, ostatní fičury jako lan port usb-c apod mi jsou jedno, barevná hloubka reprodukce barev  a barevná hloubka, také nejsou podstatná kritéria

Já zrovna píšu z EV2455, což bude předchůdce, parametry displeje má téměř stejné. Mám to asi podobně, nepotřebuji super funkce, rozlišení, frekvenci...
Jde mi hlavně o příjemnou dlouhodobou práci s monitorem (což je samozřejmě subjektivní).  S kvalitou a spolehlivostí EIZO jsem moc spokojen a už přes 10 let neberu jiné... A i to EIZO, co jsem koupil přes 10 lety, pořád funguje jako nové... Tak určitě mohu doporučit, ze svého subjektivního pohledu, jak jsem psal :-)
Dík za tip, objednal jsem ho z druhý ruky za menší peníz, tak uvidím...

za 1500kč, koupil jsem to než jsem četl koment, kdyžtak ho dám mamce na maily...
2
Studium a uplatnění / Re:Poměr cena vs. výkon u seniorních vývojářů
« Poslední příspěvek od listoper kdy Dnes v 11:13:43 »
Citace
Na druhou stranu někteří tzv. senioři mají sice zkušenosti a přehled (a i v tom je jejich hodnota) a jsou schopni i lecos patchnout, ale větší kód už hodně dlouho nenapsali a nebojím se říct, že ani nejsou schopni už napsat příp. by jim to trvalo dost dlouho a bylo by to trápení. Jestli je to tento případ pochopitelně nevím. Jen kolikrát si člověk může myslet jak umí a přitom je ta skořápka poloprázdná a nebo se šlape naprázdno bez hodnoty. Všichni známe ty „konzultanty”, co všechno ví, se vším mají zkušenosti, ale reálně z nich produkt nevypadne...

Jo.. znam to a myslim, ze me to brzo ceka taky protoze komercne pisu cim dal tim min opravdoveho kodu ...
ale mam dojem ze tohle je skupina lidi kterou hodne zvedne copilot a podobne...
Aspon co se tyce mainstreamovych technologii...
Protoze maji prehled a vidi "bigger picture" a maji kontakty a nastroj ktery je odstini od detailu...

Naopak mam porad  pochybnosti co to udela s nekym juniornim ci mene zkusenym...

Moje teorie je ze se "rozevrou nuzky" a ty schopni budou schopnejsi a drazsi a ti prumerni a podprumerni budou na tom vykonem v podstate stejne jako ted... jen budou levnejsi

Za me asi dobry... mohlo by to znamenat mensi tymy schopnejsich lidi a tim padem mensi organizacni overhead...

A tazatel asi muze byt spokojen...

3
Bazar / Re:Daruji Lenovo 80NR
« Poslední příspěvek od M.Postak kdy Dnes v 10:59:33 »
atlas@cz jsem já
4
« Poslední příspěvek od Jen Kings kdy Dnes v 10:54:09 »
Děkuji velice :)

Zkoušel jsem psát, a taky mi přišel email z ####@atlas.cz do spamu. To jsi ty ? Zkoušel jsem i odpovídat, ale nevím, jestli jsem taky neskončil ve spamu. případně adoksnaj[AT]gmail[TEČKA]com pro spojení
5
« Poslední příspěvek od M.Postak kdy Dnes v 10:46:15 »
To je rychlost  :) První byl první, tak se zkusíme domluvit na tom poslání.
6
« Poslední příspěvek od nespamovat kdy Dnes v 10:39:02 »
Pokud bude k dispozici, tak bych mel zajem. Poslal jsem SZ. Osobni prevzeti v Praze neni problem.
7
« Poslední příspěvek od Jen Kings kdy Dnes v 10:36:29 »
Zdravím, rád bych se ho ujal, pokud je možné zaslání, když dodám kóda ? :) bohužel jsem z daleka
8
Bazar / Daruji Lenovo 80NR
« Poslední příspěvek od M.Postak kdy Dnes v 10:27:46 »
Daruji Lenovo 80NR,

je to stařeček, plně funkční a v docela dobrém stavu. Čistá instalace WIN 10. Je mi ho líto vyhodit  ;D

https://pcsupport.lenovo.com/cz/cs/products/tablets/miix-series/miix-300-10iby/80nr/80nr002tck/ye000g75

Preferuji Prahu
9
Sítě / Re:Příliš síťově hlučný Wi-Fi AP
« Poslední příspěvek od lojza007 kdy Dnes v 09:32:47 »
A proč si nekoupíš třeba TP-Link Deco AP?

S TP-Link bych radeji opatrne.. to je dalsi cina, byt asi funkcnejsi, ale casto prolezla diramy, a ted se resi zda dostane v US ban stejne jako hujvej :D

Problém není množství děr, to má úplně každý výrobce, ale záplaty na ně, který v případě TP-Linku vychází dost pozdě nebo vůbec. Tuhle značku jsem nikdy neměl moc rád, ale dal jsem jí šanci, no a aktivní prvky včetně SFP+ modulů mě vyškolili tak, že od nich opravdu nikdy nic dalšího.
10
Studium a uplatnění / Re:Poměr cena vs. výkon u seniorních vývojářů
« Poslední příspěvek od Tom5 kdy Dnes v 09:01:56 »
Takže pokud máš pocit že jsi "STAR" okolo které se vše točí, můžeš zkusit podat žádost o zvýšení platu a pokud nevyhoví jdi o dům dál.

Přesně tak. V ČR se lidi bojí říct o vyšší mzdu (plat je tabulkový) a raději stáhnou ocas a jdou o dům dál.

Na druhou stranu někteří tzv. senioři mají sice zkušenosti a přehled (a i v tom je jejich hodnota) a jsou schopni i lecos patchnout, ale větší kód už hodně dlouho nenapsali a nebojím se říct, že ani nejsou schopni už napsat příp. by jim to trvalo dost dlouho a bylo by to trápení. Jestli je to tento případ pochopitelně nevím. Jen kolikrát si člověk může myslet jak umí a přitom je ta skořápka poloprázdná a nebo se šlape naprázdno bez hodnoty. Všichni známe ty „konzultanty”, co všechno ví, se vším mají zkušenosti, ale reálně z nich produkt nevypadne...

V neposlední řadě tak, jako jsou různé peníze mezi oborama, tak jsou různé i v rámci jednoho oboru mezi firmami (a mzda není jedinná hodnota, kterou zaměstnavatel nabízí a fakt nemyslím stravenky :-)). Holt ne každá firma si může dovolit vyhazovat nesmyslné částky za promítnutí prezentace nebo program, jehož životní cyklus není součástí pracovních procesů atd. A každý může mít jiné preference, takže moc nechápu motivaci původního tazatele.

Jestli zde na fóru hledá podporu, aby si dodal odvahy a otevřel se zaměstnavatelem otázku zvýšení mzdy, tak ode mne ji má. Argumenty, jak se zdá, pro to téma má.
Stran: [1] 2 3 ... 10