Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Hardware / Re:USB Wi-Fi adaptér pre pracovné PC
« Poslední příspěvek od darebacik kdy Dnes v 21:43:49 »
To este neviem, ale snad zajtra to zistim. Proste som nieco musel kupit  :)
2
« Poslední příspěvek od František Ryšánek kdy Dnes v 21:14:26 »
Dnes mi bol doruceny mercusys ma30h, tak uvidim
Co to má za čip? Na jejich webu jsem dokázal dohledat screenshot, kde je vidět Realtek...
3
« Poslední příspěvek od František Ryšánek kdy Dnes v 21:06:58 »
@darebacik je fajn že se nebojíte zeptat, přestože tu nejste nový :-)

Držel bych se M.2 (PCI-e). Pokud je důvodné podezření, že onboard M.2 slot pro Wifi má natruc v BIOSu omezený seznam zasunutelných kartiček, tak zkuste pogooglit, kde se dá sehnat redukce / karta do slotu PCI-e s paticí M.2 nebo MiniPCI-e. Ve slotu pro obecné použití by snad žádná natruc kosa od výrobce počítače být nemusela.

S ohledem na moderní Windows bych se držel možná spíš kartiček v M.2, než MiniPCI-e -- protože starší Atherosy do MiniPCI-e by už nemusely mít drivery pro Win10/Win11 (kromě toho, že končily cca na 802.11n). Pokud se týče samotných rádií ve formátu M.2, koukal bych po něčem od Intelu. A tušímže potřebujete nosnou redukci s M.2 paticí která má E-key (některé wifi karty mají zářezy pro E-key + A-key). Takže nejde přímo použít redukce pro NVM-e SSD (tuším M-key).

Hele tady je kompletní sestava: karta do PCI-e s Intelkou M.2 802.11AX a dvěma prutovými anténkami... Mironet má na tohle téma celou produktovou kategorii.

... používám "chladičem vytuněný" USB adaptér (802.11n 300mbps), který vydrží i delší zátěž...

...teda lepil jsem chladiče a ladil ventilátory už na ledasčem, tunil kryty vrtačkou a flexou... ale tenhle Váš šperk je prostě boží. Respekt.

jj, znamena to vyvrtat typicky jednu diru, takze je mnohem vyhodnejsi se mrcasit s vyberem 150ti wifin, a resit jak tu wifi zesilit na kW aby prolezla zkrz betonovou zed.

Nedávno jsem si pozval do zaměstnání místního odborníka se silnou jádrovou vrtačkou. Díra skrz 30cm strop, průměr 50 mm, přišla asi na 1 kKč. Fakt je, že já jsem se postupně naučil, hledat dráty ve zdi a mělké roxory ve stropě  (spirol). Takže odborník u nás železo netrefil. Nebo se to dá řešit tak, že už znáte svůj barák. Umět se těmhle věcem ve zdi vyhnout dost pomáhá klidu na duši :-)

Taky jsem nedávno k svému překvapení seznal, jak moc nahouby je příklep u klasické šedomodré 650W Narexky (dvě rychlosti a vypínatelný příklep se zubařským zvukem). Do betonu těžký problém i se 4mm vidiákem. Pak jsem vzal do ruky mírně silnější ojetý Hecht nebo Black&Decker s SDS sklíčidlem, příklep asi 2J, a to je úplně jiný zážitek :-) Jenom si trochu zabrumlá, a je skrz. Příklepový mechanismus má vůči tělu vrtačky "odpružení", takže karpálům připadá, že u toho seděj na gauči... A dá se půjčit i mnohem silnější náčiní, myslím stále s vidiovým vrtákem, tzn. ještě před rukou vedenou jádrovou vrtačkou... Jinak tenkostěnným korunkovým vrtákem do měkčí cihly plné jede i stará Narexka jak do másla :-) K tomu vysavač určený na stavební bordel, a pomalu není, co kolem vytírat...

Ohledně kamenné zdi bych měl strach, že se malta bude sypat, a vyvalí se mi kýbl kamení, které pak budu muset dozdít zpátky. Zas na druhou stranu, pořádná díra skrz takovou zeď má do budoucna cenu zlata.
4
Vývoj / Re:Typescript module vs namespace
« Poslední příspěvek od speculatius kdy Dnes v 20:46:52 »
Termín "module" už má v ECMAScript-e svoj význam a TypeScript ho len rešpektuje (t.j. ES6 prípadne CommojJS modules). Preto sa táto ďalšia/iná vlastnosť volá "namespace" a príde mi to ako technicky presné pomenovanie.

Citace
Každopádne v TS je modul synonimum pre namespace

Nie je, sú to dve odlišné veci. Možno ťa mýli, že pred dávnymi rokmi sa terminológia TypeScript-u trochu líšia, ale to je fakt dávno.

Citace
v iných jazykoch je NS čisto len menný priestor (C++, C#).

Takto ho vnímam aj v TypeScript-e.

Citace
A modul je skutočne element jazyka, ktorý sa stará aj o viditelnosť (exporty) taktiež modul môže byť v jednom súbore len jeden zato namespace môže byť rozdelený do viac súborov.

Takto to v TypeScript-e je.

Ale možno mi len niečo uniká, namespaces vôbec nevyužívam.

v TS nie su odlisne. Ale semanticky je to nezmysel.

>> Takto ho vnímam aj v TypeScript-e.

menný priestor nemá riešiť viditelnosť (exporty), a má byť možné ho definovať vo viacerých súboroch. namespace v TS neni možné definovať vo viacerých súboroch a obsahuje exporty, teda to neni skutočný menný priestor ale modul. TS skutočné menné priestory neobsahuje obsahuje len moduly pomenované menný priestor.

keď si trabant microsoft premnuje na lambo tak stále to bude trabant a nie lambo :D

Si si istý, že si to s niečim nepletieš? Modul v JavaScripte aj TypeScripte je prakticky jeden zdrojový súbor. Namespace je menný priestor definovaný ako `namespace  {...}`. Sú to dve odlišné veci. Ak si myslíš, že je to inak, prosím vysvetli bližšie na príkladoch.
5
« Poslední příspěvek od darebacik kdy Dnes v 20:38:07 »
Místní klasika, ptáš se na nejvhodnější wifi adaptér a dostaneš přes tlamu, protože nechceš tahat kabel. ::)
Ano a to este ani nie je pre mna  ;D
Dnes mi bol doruceny mercusys ma30h, tak uvidim
6
« Poslední příspěvek od Standa2017 kdy Dnes v 18:56:18 »
To bylo uvedeno jenom jako rarita, protože jsem to zjistil téměř po 3 letech. V TV používám Plex a žádnou další krabičku vůbec nepotřebuji. Nakonec jsem se připojil přes 5GHz WiFi a film přehrál.
7
Windows a jiné systémy / Re:V akom stave je Windows 11?
« Poslední příspěvek od ByCzech kdy Dnes v 18:13:04 »
Ten výrok je prostě špatný.

Protože?

Když to spočítá za jednotku času více výpočtů, tak se ten výpočetní výkon prostě zvedl.
8
Windows a jiné systémy / Re:V akom stave je Windows 11?
« Poslední příspěvek od ByCzech kdy Dnes v 17:58:50 »
To je přece úplně jedno. Jednou je to ZNÁMÝ A INZEROVANÝ požadavek výrobce operačního systému, a je problémem výrobce hardwaru s nímž je OEM verze dodávána, aby splnění požadavků zajistil.

Ten požadavek je nejen tak známý a inzerovaný, ale i tak super skvělý a správný, že i sám výrobce operačního systému dává na svá originální instalační média skript bypassnro.cmd, který ty problémy vznikající z toho super požadavku řeší jeho vypnutím a nainstalováním Windows bez sítě.
9
« Poslední příspěvek od fortran1986 kdy Dnes v 16:23:30 »
ale už sa k tejto téme nejdem vyjadrovať odpoveď na nastavenie tslintu som sa nedozvedel, ale už vidím že sa tu schyluje ku flame a na to fakt nemám čas.
10
« Poslední příspěvek od fortran1986 kdy Dnes v 16:19:26 »
Termín "module" už má v ECMAScript-e svoj význam a TypeScript ho len rešpektuje (t.j. ES6 prípadne CommojJS modules). Preto sa táto ďalšia/iná vlastnosť volá "namespace" a príde mi to ako technicky presné pomenovanie.

Citace
Každopádne v TS je modul synonimum pre namespace

Nie je, sú to dve odlišné veci. Možno ťa mýli, že pred dávnymi rokmi sa terminológia TypeScript-u trochu líšia, ale to je fakt dávno.

Citace
v iných jazykoch je NS čisto len menný priestor (C++, C#).

Takto ho vnímam aj v TypeScript-e.

Citace
A modul je skutočne element jazyka, ktorý sa stará aj o viditelnosť (exporty) taktiež modul môže byť v jednom súbore len jeden zato namespace môže byť rozdelený do viac súborov.

Takto to v TypeScript-e je.

Ale možno mi len niečo uniká, namespaces vôbec nevyužívam.

v TS nie su odlisne. Ale semanticky je to nezmysel.

>> Takto ho vnímam aj v TypeScript-e.

menný priestor nemá riešiť viditelnosť (exporty), a má byť možné ho definovať vo viacerých súboroch. namespace v TS neni možné definovať vo viacerých súboroch a obsahuje exporty, teda to neni skutočný menný priestor ale modul. TS skutočné menné priestory neobsahuje obsahuje len moduly pomenované menný priestor.

keď si trabant microsoft premnuje na lambo tak stále to bude trabant a nie lambo :D
Stran: [1] 2 3 ... 10