Poslední příspěvky

Stran: 1 ... 8 9 [10]
91
Windows a jiné systémy / Re:Poslední verze Mapy.cz pro Android zdarma
« Poslední příspěvek od Tonda kdy 07. 02. 2025, 14:32:19 »
To je že vyžadováno přihlášení a funkce jsou zpoplatněné je rozhodnutím autorů aplikace. Berte nebo nechte bejt. K dispozici jsou různé další mapy a navigace postavené na např. OSM, spousta z nich je zdarma. Když vám mapy.cz nyní nevyhovují, vyberte si jiné.
Teď zrovna vyšel na mobilmanii článek o Organic Maps, které jsou cíleně dělané tak aby byly zdarma, open source, bez reklam, bez přihlašování, bez sledování, bez sběru dat a s offline mapami bez omezení.
92
Software / Re:Backup provider LineageOS
« Poslední příspěvek od kopevi2 kdy 07. 02. 2025, 14:07:07 »
93
« Poslední příspěvek od Karmelos kdy 07. 02. 2025, 14:00:42 »
Výpaný je potřeba bojkotovat vždy, všude a jak jen to jde.
Tohle je služba co normální člověk potřebuje párkrát do roka, je zbytečný za to vyhazovat prachy.
94
« Poslední příspěvek od ajne kdy 07. 02. 2025, 13:58:10 »
Ale však ty mapy aktuální jsou. Jediné omezení nyní v tomto pohledu je takové, že nelze mít více offline map uložených. Tj. mohu mít mapu pouze jednoho státu. Ta se ale aktualizuje stále stejně. Pokud někdo nutně potřebuje mít vícero offline map naráz, musí teď sáhnout pro premium. A upřímně je dost rozdíl 250Kč ročně a 350Kč měsíčně za Netflix.

Ano, dříve to tak nebylo, a klidně nám to může připadat nefér, ale takové si stanovili podmínky, takže buď je budeme dodržovat, nebo půjdeme jinam. Já taky toho nejsem fanda, ale to, že se mi podmínky softwaru nelíbí neznamená, že je budu obcházet.

Zajímavé je, jak tu hrozně lidem vadí, že by měli dát ty peníze určitým subjektům nebo lidem, ale zároveň jim tedy nevadí jejich produkt používat (tedy jen dokud je zdarma).

Za mne mohu doporučit OSMAND, který používám jeko sekundární pěší navigaci. Nevím teda jaké tam je omezení pro free verzi, já už mám dlouhé roky zaplacený OSMAND+ (koupě je jednorázová).
95
« Poslední příspěvek od jauznevimco kdy 07. 02. 2025, 13:55:11 »
Uhm, v aute snad i sebevic zaprelej odpurce Googlu, kterymzto jsem i ja, pouziva Waze, protoze hlaseni o pomahacich a kradarech jsou proste k nezaplaceni. :-)
96
Sítě / ASUS RT-AC86U s Cetin Terminátorem (VDSL bonding)
« Poslední příspěvek od Hoonna kdy 07. 02. 2025, 13:54:50 »
Zdravím, nemá někdo jakoukoli zkušenost, zda ASUS RT-AC86U (s originálním firmware) funguje s Terminátorem od Cetinu (používá se při VDSL bondingu)? Našel jsem různé návody a postupy na obdobné routery - jak nastavit VLAN ID tagování, PPPoE username/password, ale reálně nikoho, kdo by ten router měl a potvrdil funkčnost nebo nefunkčnost zrovna pro tento modem.
97
« Poslední příspěvek od 🇺🇦 GPU kdy 07. 02. 2025, 13:39:32 »
No, i ty peníze mohou být problém, protože to máte 249 za mapy, X za Office, Y za Youtube Premium, Z za Netflix, HBO, ... ideálně ke každé službě jejich speciální účet, všude uložená karta, protože jinak se člověk ze zprávy předplatných expirujících v rozdílné termíny posere. To pak člověk v emailu nečtě nic jiného, než informace o změně TOS té či oné služby, řeší kde komu zase unikla data, kdo byl hacknut, kde expiruje heslo, kdo se s kým spojil a kdo naopak krachuje a je potřeba shánět něco jiného, migrovat, zálohovat,...

Mít aktuální mapy je dnes naprosto klíčové, pokud třeba jezdíte autem, protože se budují obchvaty, přeložky a dálnice, takže tam, kde bylo dřív křížení nějakých silnic, je dnes mimoúrovňová křižovatka, nebo nic.
98
Vývoj / Re:Proč se cpe JavaScript na backend?
« Poslední příspěvek od Martin Poljak kdy 07. 02. 2025, 12:55:50 »
Dnes se bez IDE programovat neda a popravde netusim jediny duvod, proc IDE nepouzivat.

Aha, takže už víme, že vy bez IDE programovat neumíte. To ovšem svědčí spíš o vás, uvědomujete si to?
A důvodů proč nepoužívát IDE je celá řada. Stejně, jako proč ho používat. Rozepisovat se mi je nechce.
99
Vývoj / Re:Proč se cpe JavaScript na backend?
« Poslední příspěvek od Exceptions kdy 07. 02. 2025, 12:32:14 »

Dnes se bez IDE programovat neda a popravde netusim jediny duvod, proc IDE nepouzivat.
Argument o nepouziti IDE je toho ranku, jakoze kdyz nepouziju klic od zahradni branky, polezu pres plot.

Nemyslim si, ze je sumak, co bezi na backendu, prave z toho duvodu dlouhodobe podpory.
Kdyz vezmu 20 let stare WAR tak ho na novem Tomcatu rozjedu bez potizi, max veci typu rename javax-jakarta, ktere jsou peclive popsane a jsou na to konverzni tooly.
Na javascript se podivam za dva mesice, npm upodate plne hlasek o deprecated modulech, CVEcka az na mesic, nektere modyly skoncily po roce vyvoj a mam nahradit alternativou, typicky se stejne jepicim zivotem.
Do JS/TS projektu se musi NEUSTALE hrabat a kdo chvili stal uz stoji opodal.

Pararelizace dtto, Java spolu se Spring podporou velice slusne ale tezkotonazni, NodeJS Async/Await je hnus vedoici k chaosu v kodu, nejlepsi mechanismus asi goroutines/channels. A java obdoba korutin "Project Loom - Virtual Threads" ma podporu v Java 21 a Spring Boot 3.2.

O PHP nema cenu se bavit, to zoufale bylo, je a bude.

Takze mas castecne pravdu, pro male veci je celkem jedno, co je vespod a typicky se to naplaca v necem, co dostupny Lojza programator ovlada. Pokud potrebuju dlouhodobou stabilitu a udrzovatelnost, pak Java/Spring/MavenCentral/ApacheFundation. A pro masivni vykon kontejnery a mikroservisy, ty jednodussi treba v GO.

To je pouze tvůj pohled, že potřebuješ IDE. Je na každém v čem dělá, mně prostě stačí vim, IDE mě akorát vyrušuje od práce, příliš moc ikonek, funkcí, příliš pomalá odezva, nepotřebuji, ale je to pouze můj způsob práce, stejně jako je tvůj práce v IDE.

Šumák to je z pohledu "který jazyk je lepší", krátkou podporu můžeš mít i u javy, když zvolíš nějakou nevhodnou verzi. Stejně tak o dlouhodou podporu můžeš přijít použitím nedokumentovaných funkcí, hacků a jiných libůstek, opět to není o jazyku.

WAR je zkompilovaná aplikace, porovnávej to také s sestavenou aplikací, tj. javascript i s node_modules složkou. Vem si k 20 let starému warku zdrojáky a zkus to znovu sestavit, pravděpodobně skončíš úplně stejně jako s tím npm. Říkáš to, jak kdyby java neměla cve, vždyť skoro každý měsíc musíme dělat security buildy.

I v javě uděláš hnus, to není o jazyku, ale o tom jak programuješ, jak máš nastavenou architekturu, jak se snažíš erudovat a kontrolovat tým. Opět to není žádný argument pro ten nebo ten jazyk.

Hodnotíš to příliš z technického hlediska, které ale ve výsledku není tak moc podstatné. Argument, že java je pro dlouhodobé projekty je naprosto "validní", díky tomuhle argumentu ještě řadu aplikací udržujeme v java 8 a ještě nedávno jsme horkotěžko přepisovali věci z java 6, já si dlouhodobou podporu představuji jinak než trávit spoustu času na legacy ekosystémem, kdy postupně umírají i závislosti a musí se přepisovat a udržovat doma. Pak najednou lehkost Javascriptu dostává naprosto jiný rozměr, že.

100
Sítě / Re:Metronet končí, ke komu přejít?
« Poslední příspěvek od JackFrost66 kdy 07. 02. 2025, 12:23:14 »
Co to znamena: "V současné době je na této adrese omezena kapacita sítě, pro aktuální
dostupnost ověřte u vybraného operátora"

Nahodne jsem to overoval na webu Cetinu a tuto hlasku to tam dalo. Samozrejme xDSL internet davno leta mam. Jen me zajmalo zda se tim mysli omezeni rychlosti z ustredny a nebo omezeni na moji adrese treba pro nove pripojeni? Ze by treba nejaky byt se chtel pripojit a nemeli by dost mista v DSLAMu.
Stran: 1 ... 8 9 [10]