Zda mi platí čas strávený debuggingem? Platí. A není to můj problém, upřímně. Nechtějí testy, nemají testy. Kdyby chtěli testy, budou mít testy. Za co platí vám není relevantní.
Díky za objasnění, moje otázka zdaleka nebyla míněna jako zpochybnění vašeho přístupu k práci, spíše mě zajímal názor jak by to mělo být v ideálním světě. Dokonce si myslím, že já sám mám z pohledu testování frňáček nahoru a tvrdím že nepíšu špatný kód, nicméně opakovaně jsem dospěl ke zjištění, že testy výrazně podporují kvalitu dodávky.
Původnímu zadavateli se omlouvám za odklon od původního tématu, a abych přispěl svou trochou:
Mám názor takový, že volbu backendové technologie nemá smysl řešit/zpochybňovat. Prostě to tak je - já budu samozřejmě hájit využití silně typovaných jazyků, zejména na JVM platformě - ať už se bavíme o Javě, Scale, Kotlinu, ale vůbec mě neuráží a nepřijde divné, že se někdo rozhodl pro JS. Až začne upadat zájem o JVM, holt přejdu na jiný jazyk - pro mě je to jen lopata. Nyní dělám BE v Javě + SpringBoot a rozhodně si nemyslím, že by to byl stack mých snů - a tak se snažím dodávat to nejlepší řešení v rámci možností.