Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Server / Re:Whitelist pro mail server na zaheslované přílohy v PDF
« Poslední příspěvek od Filip Jirsák (forum) kdy Dnes v 12:14:16 »
Nechci to tu úplně plevelit offtopicem, ale opravdu si Filipe tak naivní, že pokud by u těch PDF bruteforcem zjišťovali hesla, aby je datově vytěžili, že pak na sebe upozorní tím, že před uživatelem přílohu schovají, protože v ní našli vir?
Nejsme tak naivní, abych si myslel, že by GMail nebo Seznam u těch PDF bruteforcem zjišťovali hesla, aby je datově vytěžili. Nedává to žádný smysl – přínos prakticky žádný, náklady velké, riziko obrovské.
2
Server / Re:Prázdný obsah storage v Proxmoxu VE
« Poslední příspěvek od Lukáš Morávek kdy Dnes v 12:10:21 »
Jednoduché řešení, při přiopojení nebo klidně i po nastavete na storage pro CIFS - Images, nahrajte nejakě menší iso, vytvoří se Vám struktura, následně do ní (je tam několik pod adresářů) k nahranému ISO nahrejte další. Takto to provozujeme u vícero zákazníku.
3
Bazar / Re:Daruji 23" NEC EA231 WMi a HP dockinu se stojanem
« Poslední příspěvek od dj-bobr kdy Dnes v 11:50:02 »
Kdyby to nevyšlo, dovolil bych se zařadit do fronty.
4
« Poslední příspěvek od Vantomas kdy Dnes v 11:49:55 »
stejně jako si Gmail a Seznam buduje odesílatele, u kterých zkouší bruteforcem ta data narození nebo čísla za lomítkem. :)
Tak určitě.

A to varování, které GMail u zaheslované přílohy zobrazuje, to je jen naoko.

Citace
Varování o zašifrované příloze – Na tuto přílohu si dejte pozor. Zpráva obsahuje 1 zašifrovanou přílohu, u které není možné provést kontrolu proti škodlivému obsahu. Zprávu proto nestahujte, pokud odesílatele neznáte a nemáte jistotu, že jde o legitimní e-mail.

Nechci to tu úplně plevelit offtopicem, ale opravdu si Filipe tak naivní, že pokud by u těch PDF bruteforcem zjišťovali hesla, aby je datově vytěžili, že pak na sebe upozorní tím, že před uživatelem přílohu schovají, protože v ní našli vir?
5
« Poslední příspěvek od Filip Jirsák (forum) kdy Dnes v 11:26:52 »
stejně jako si Gmail a Seznam buduje odesílatele, u kterých zkouší bruteforcem ta data narození nebo čísla za lomítkem. :)
Tak určitě.

A to varování, které GMail u zaheslované přílohy zobrazuje, to je jen naoko.

Citace
Varování o zašifrované příloze – Na tuto přílohu si dejte pozor. Zpráva obsahuje 1 zašifrovanou přílohu, u které není možné provést kontrolu proti škodlivému obsahu. Zprávu proto nestahujte, pokud odesílatele neznáte a nemáte jistotu, že jde o legitimní e-mail.

Jojo, přesně, protože produkty Adobe jsou historicky etalonem bezpečnosti a skvělých programátorských praktik a samotný PDF formát je taky bezpečnostní skvost.  :P Posíláme klíčenku a už mi témata nekomentuj, prosím.
Kdy měl naposledy Adobe Reader nějakou bezpečnostní chybu umožňující napadnout počítač? Byla v době vydání opravy zneužívána? O PDF formátu toho asi také moc nevíte. Jinak byste napsal, co je na něm nebezpečného.

Ptáte se na veřejném fóru. Nejsou to vaše témata – je to poradna, která slouží všem. Vy trváte na špatných řešeních a nepravdivých informacích. Ale všichni to tak nemají – mnozí si tu rádi přečtou pravdivé informace a dobrá řešení.
6
Desktop / Re:Doporučte vysouvací konzoli à la Yakuake
« Poslední příspěvek od kneziX kdy Dnes v 11:00:48 »
Ještě doplním, nevím, co je míněno nefungujícími skripty, pokud je správně nastaven shebang, tak běžné skripty v souborech samozřejmě fungují.

Já jsem se setkal s problémy s inicialnizacnimi skripty (primárně /etc/profile.d), které při startu např. nastavují proměnné prostředí. Tam opravdu je potřeba skript pro fish zvlášť, který často není.

Já osobně mám tedy nastavený jako výchozí shell bash, který v interaktivním režimu ihned spustí Fish. Z mého pohledu tedy  bash vůbec nevidím, ale bash se postará o to, aby vše bylo správně inicializovano. Návod zde https://wiki.archlinux.org/title/Fish#Modify_.bashrc_to_drop_into_fish
7
Software / Re:ČT iVysílání: nefunguje stahování s yt-dlp ani youtube-dl
« Poslední příspěvek od benz.abdulaziz kdy Dnes v 10:39:26 »
V pohodě 1080p, zrovna včera jsem koukal na Sedmou rotu za úplňku (https://www.ceskatelevize.cz/porady/19683-sedma-rota-za-uplnku/)
8
Nabízím zakázku / Re:Poptávám 3D tisk
« Poslední příspěvek od lojza007 kdy Dnes v 10:38:54 »
Pozor na jednu věc, 3D tiskárny mají často toleranci v rámci desetin milimetru, což by u prstenu a požadavku na celkem velkou přesnost mohlo vadit. Doporučuju výsledek ověřit šuplérou.
9
Distribuce / Re:Debian 13: automatická instalace s LVM
« Poslední příspěvek od ZAJDAN kdy Dnes v 10:29:46 »
Každopádně v debianích layoutech nemají nic bez separátní boot partition:
https://salsa.debian.org/installer-team/partman-auto/-/tree/master/recipes-amd64?ref_type=heads
Takže kdo ví, zda to přes preseed konfiguraci vůbec jde.
Manuálním způsoben ano, viz obrázek, a je vyzkoušeno, že systém naběhne jak má.
10
« Poslední příspěvek od Docent Chocholoušek kdy Dnes v 10:25:31 »
Obávám se, že nezbývá než si ten whitelist budovat ručně

Buduju, ale napadlo mě, že třeba buduje víc lidí  ;D Tenhle opruz je čím dál tím rozšířenější, protože jak jsem vypozoroval, autoři tohoto geniálního nápadu mezi těmi korporáty putují a když doputují někam, kde tu pitomost ještě někdo nezavedl, s nadšením se do toho vrhnou v novém působišti (zdravíme Mr. Jirsák).

Plus co pár let někoho napadne pro tyhle maily začít používat novou korporátní subdoménu třetího/čtvrtého řádu... Juch.  ::)
Stran: [1] 2 3 ... 10