Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Hardware / Re:Tlačítkový telefon v dnešní době?
« Poslední příspěvek od Karmelos kdy Dnes v 18:06:33 »
Na Alze mají několik Panasoniců, véčka i normální. Tak od této značky by to nemusel být šunt, ne?
Těžko říct, pro mě jsou strašně velký, třeba asi použitelný 4g KX-TU250EXB má 127mm na výšku. To je skoro o 3 cm víc než moje nokie. Nepočítám véčka, do těch se mi osobně vůbec nechce - podle obrázků se mi zdá kvalita kloubu plastově mizerná, takže bych to asi velice brzy rozkřáp.

jako osobně přemýšlím o tomhle: https://www.punkt.ch/en/products/mp02-4g-mobile-phone/
2
« Poslední příspěvek od r443 kdy Dnes v 16:20:19 »
Nokii 215 4G jsem si taky pořídil, nalákán hlavně USB-C. Nicméně žádné velké nadšení.

Nějaká pozitiva by se i našla.
Třeba, že má hlasitý a dobře srozumitelný zvuk z reproduktoru.
Firmware už také není tak pomalý a zabugovaný, jako u prvních Nokii od Microsoftu po akvizici. Logika ovládání je jiná, než u steré series40, občas se tam najde nějaká nelogičnost, ale v zásadě se na to dá zvyknout a fungovat s tím.

Je hlavně zbytečně obrovská, především na výšku. Sice má na tlačítkový telefon velkou baterii (1450mAh), stejně mi ale při provozu s dvěma SIMkami vydrží při nanejvýš pár desítkách minut hovoru maximálně tři 3-4 dny. A to raději ani nezapínám BT a nepáruji s HF v autě.

Má velký, dobře čitelný displej, ale i při nastavení nejmenšího písma je písmo nesmyslně obří, nevejde se tam naráz ani celá SMSka  :-\ Nutnost scrollovat v textu smsky s autorizačními klíči nebo oznámeními od DPD/PPL/Zásilkovny je velký krok zpět. Případně že v náhledu SMS v jejich výpisu se zobrazí jen prvních 15 znaků, i když tam dál zůstávají dvě třetiny řádku volné, to mi také hlava úplně nebere.

Rychlá volba na kontextových klávesách na hlavní obrazovce nejde přenastavit, pořád omylem zapínám rádio  >:(
A tak by se dalo pokračovat...

Oproti Nokii 301, co jsem měl předtím, to tedy moc velký posun není. Je výrazně větší, méně vydrží a hůř se používá, jedině to USB-C oproti microUSB je posun k lepšímu.

Ony ty tlačítkové telefony jsou bohužel už taková mrtvá kategorie, všechno co nejlevnější shit nebo důchodcovské modely s obřími tlačítky a fonty. Kdyby tak bylo něco o velikosti a výdrži staré Nokie 6300, s dual SIM a USB-C, bral bych to všemi deseti.
3
Bazar / Prodám stolní PC
« Poslední příspěvek od paf1 pa kdy Dnes v 15:52:07 »
Prodam PC tower
- MB - ASUS SABERTOOTH 990FX v.2
- CPU - AMD FX-8370 ( 8core)
- MEM - 24GB
- Disk - 2x 126GB SSD Intel  ( system )
- DIsk - 2x 256GB SSD Samsung PRO
- Disk - 2x 8TB spin  ( jeden mrtvy )

cena: 8000,-
4
« Poslední příspěvek od LukePole2 kdy Dnes v 15:21:16 »
Mám Nokii 215 4G koupenou v O2 za necelých 9 stovek (dostal jsem slevu 500 Kč, protože jsem donesl jeden nefunkční křáp v rámci této akce: https://blog.o2.cz/2024/09/26/od-vyroby-az-po-recyklaci-zakoncete-zivotni-cyklus-telefonu-a-ziskejte-eco-bonus-500-kc-od-o2/) a celkem to ujde. Konektor USB-C, přehledný 2,8" displej, vyměnitelná baterie, zadní svítilna. Chybí ovšem foťák, byť u telefonů této kategorie bývala kvalita vždy hodně tristní.
5
Studium a uplatnění / Re:Jak učit dětičky na základní škole?
« Poslední příspěvek od Marek Staněk kdy Dnes v 14:48:42 »
Na to, abych ti vyvracel tvý amatérský psychoanalýzy, jsem už trochu starej. Tak jen taková drobná nápověda... podle sebe soudím tebe.
6
« Poslední příspěvek od cziss kdy Dnes v 14:33:55 »
Na Alze mají několik Panasoniců, véčka i normální. Tak od této značky by to nemusel být šunt, ne?
7
« Poslední příspěvek od Karmelos kdy Dnes v 14:00:30 »
GSM by se v čr mělo vypínat nejdříve v roce 2028
Takže pokud počet uživatelů klesne pod 5%, vypnou to dřív.

Co je to vlastně ten "počet uživatelů"? To je v simhodinách přihlášení k BTS nebo jak je to definované? Mám takhle třeba řadu trackerů, které se připojují přes 2G ale do sítě se přihlašují na pár minut denně.

Může to imho znamenat cokoliv, od jednotlivých zařízení, přez síťohodiny, až po jednotlivé plátce.
Kolem a kolem je to podle mého názoru velice vágní formulace, protože to umožní operátorům vypnout, jakmile se jim to přestane vyplácet.
8
Hardware / Re:Co mi kazí soubor?
« Poslední příspěvek od Marek Staněk kdy Dnes v 13:56:06 »
jestli je to starší plotna, tak mu taky může nestačit napájení z portu.
9
Hardware / Re:LCD monitor s analogovým vstupem a konverze na digitál
« Poslední příspěvek od Marek Staněk kdy Dnes v 13:54:40 »
Celkem si troufnu tvrdit, že dělat VGA LCD monitor bez převodu na digitální signál je nesmysl, protože dělat zpracování vstupního signálu po celé trase až do panelu analogově bude násobně dražší a choulostivější na jakékoli rušení, než to ADC za dva dolary převést na data, která pak hotový masově vyráběný kontrolér za další dva dolary pošle na panel.
10
Studium a uplatnění / Re:Jak učit dětičky na základní škole?
« Poslední příspěvek od Karmelos kdy Dnes v 13:51:59 »
Tak je rozdíl nechat šmatlat 4letý dítě a co já vim dvanáctiletý v primě. No pochlubil ses,  pohonil ego a jako náměty pro tazatele taky dobrý  ;D
Stran: [1] 2 3 ... 10