Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Sítě / Re:Venkovní síťový kabel na 300 m a 1 Gbit
« Poslední příspěvek od neregistrovany kdy Dnes v 10:09:49 »
...Jak se tohle vlastně řeší u starších domů? Díky moc!
Obecne plati, ze v zavislosti na tom, jak je realizovanej rozvod toho domu = podle jakych norem. Ty se v case meni, ale kdyz nejak upravujes rozvod, musis se drzet ty historicky normy.

Dotaz zněl jak se to řeší, ne JAK BY SE TO MĚLO ŘEŠIT.

Odpověď zní: Neřeší se to nijak. A to nejen u starých domů, ale ani u novostaveb.
2
Server / Re:Blokace domén začínajících danými znaky
« Poslední příspěvek od Ħαℓ₸℮ℵ ␏⫢ ⦚ kdy Dnes v 09:47:05 »
Provinilci ani neví, že na takové domény se weby v adresním řádku připojují takové natož takové  3rd party domen existují nebo že když mají otevřený abc.cz tak se jim to připojuje na i na pahxyf.tech ... A dost , nebudu dávat příklad abyste mě neobviňovali, že blokují neco čo je součástí stránky ale oni není
Jo vtip, s nastavením jiného (přistupu)k DNS je dobrý. Tím by nikomu neprospěli,ani motoristé Sobě.

Rozvedl bych, ale, ale  ale chytřejší logika není kde brát , právě proto že ty domény odkazují jen na IP adresy a taky že zpětnou analýzou se zjistilo, že na těchto IP běží žádoucí jiné domény, (což jsem psal hned v prvním příspěvku), jediná logika kterou zde vidím , je , chvilka napětí , vzorec PaH***.tech. ale není oddělené tečkou je to a-z. Něco jako  když přepravní společnost jednou převáží  přepravky banánů, občas v některých je k0ka1n, jindy kuřata a některá kuřata jsou třeba žraloci maso nebo shnilé maso z Polska pro káfckáře nebo i v těch skeletech je vložený k0k@in.

Disclaimer: nemám nic společného s STAN ani Vítem "dozimetrem" k-Rak-USAnem .
Poradíte která instance si poradí s vzorcem xyz***.TLD?
Jako že bych měl nftables pravidlo, který dropne UDP provoz kde na 85.bajtu je p 86 a, 87 h,92t,93e,94c,95h ? Co když zjistím že to není Pah*{3,3},ale pah{3,8}?

Zátěž je nízká, max 2000 Uniqatních dotazů denně  celkem max 40000 denně, když vyjmu
Ddos od smartphonů cpg.huawei.com 1500 denně, ddos update.sls.microsoft.com 17000 dnně, ddos samsungcloud.com 86400*denňě. (Ty názvy nejsou úplně přesně), který mi zbytečně zaneřádí log a řešením opravdu není logovat vše "protože tak to má být protože tak je to správné™"

3
Vývoj / Re:JavaScript vs. TypeScript: rovnaký alebo rozdielny jazyk?
« Poslední příspěvek od Martin Poljak kdy Dnes v 09:41:48 »
Ale pokryje aj nulu a prazdny string a mozno aj prazdne pole.
A presne pre to uz nic v javascripte nepisem dobrovolne, mam len jedny nervy.

Tak ono stačí vyhýbat se některým konstrukcím a dodržovat pár základních good practice. Jsou mnohem horší problémy, než pár podivností v jazyce. V JS typicky dependency hell kolem balíků a jiné veselosti.
4
Bazar / Re:Prodám kalkulátor TI-92
« Poslední příspěvek od Jiří Zelinka kdy Dnes v 09:23:42 »
Kalkulátor už je zamluvený.

Jirka
5
Vývoj / Re:Studium C# - Godot, MAUI
« Poslední příspěvek od Deatheaterscat kdy Dnes v 09:15:09 »
priznam se, ze jsem si C# neoblibil, je to dobry jazyk a ma mnoho ruznych knihoven mozna az moc nekdy, ale pripada
mi takovy normalni az nudny.
jako linuxak jsem kdysi davno zacinal s Javou a k te mam blize, nez k C#, ale jinak je to prast jako uhod.
v praci musim C# pouzivat, ale neni to pro me kdovijaka zabava. bezne pouzivam C, C++ a kdyz chci neco
co me opravdu bavi tak je to GoLang.
ale naucte se co chcete, s C syntaxi se pak muzete naucit i dalsi jazyky.

Za mě C# je praktičtější než Java. Aktuálně totiž jsem vůbec nenašel dobrý zdroj pro učení.

Golang je skvělý, ale jako druhý jazyk po Pythonu asi ne. Defakto jsem nenašel žádné možnosti uplatnění pro člověka bez diplomu v It. Jen Ebitenen. Proto ho beru jako můj třetí jazyk.

6
Vývoj / Re:Studium C# - Godot, MAUI
« Poslední příspěvek od Deatheaterscat kdy Dnes v 09:08:08 »
Si na roote, tu je zast voci Micoroftu taka, ze pouzit C# je herezia. Takze tu sa moc dobrych odpovedi nedozvies.

Moja rada je chod postupne, konzolove aplikacie, zaklady webovych, a potom desktopove aplikacie (WPF), zial tym, ze svet je dnes webovy, tak dektopove aplikacie su v uzadi a dobre zdroje o WPF sa uz hladaju tazko (kedysi sa dal pouzit codeproject.com ale ten je uz v stave achivacie). Ked budes chciet robit desktopovy vavoj multiplatformne tak odporucam rovno zacat s Avalonia UI, je to v podstate WPF 2.0 - rovnake principy, XAML ako WPF ale zlepseny binding, stylovanie a funguje vsade (windows, linux, macos, mobilnyvyvoj aj wasm) - plus maju navody na strankach, hoci nie su take dobre.

Na ostatne a zaklady staci dokumentacia od Micorosftu, je v nej vsetko potrebne a na jednom mieste. A potom uz len programovat, programovat a programovat, proste skusat si vlastne projekty a prehryz sa prekazakami na ktore narazis, goolit a pri tom sa ucit.

Dalsi dobry zdroj su videla od "Nick Chapsas" https://www.youtube.com/channel/UCrkPsvLGln62OMZRO6K-llg , su kratke a je to taky richlokurz geniality pre C#, pripadne NDC https://www.youtube.com/@NDC

Díky za radu. Vím, že C# je hlavně na internet, mobil a defakto desktop. Bohužel je vážně pravda, že je vše internetové.

Můj hlavní cíl ale vždy byl najít spíš přivýdělek, než přímo práci. Nemám totiž IT diplom, takže realistické mi to moc nepřipadá získat v této ekonomice práci.

Z toho důvodu jsem se rozhodl hlavně zaměřit na cross platform/mobil. Je to užitečné pro jakoukoliv práci (nemáš něco, uděláš) a zároveň můžu i získat zkušenosti bez soupeření s JavaScript gurů dnešní doby.

Každopádně moc díky za tipy. Moc mi pomohly.
7
« Poslední příspěvek od oss kdy Dnes v 08:38:31 »
Ale pokryje aj nulu a prazdny string a mozno aj prazdne pole.
A presne pre to uz nic v javascripte nepisem dobrovolne, mam len jedny nervy.
8
Sítě / Re:Venkovní síťový kabel na 300 m a 1 Gbit
« Poslední příspěvek od jjrsk kdy Dnes v 08:37:37 »
...Jak se tohle vlastně řeší u starších domů? Díky moc!
Obecne plati, ze v zavislosti na tom, jak je realizovanej rozvod toho domu = podle jakych norem. Ty se v case meni, ale kdyz nejak upravujes rozvod, musis se drzet ty historicky normy.

A mimochodem, bleskojistka = minimalne 3dB utlum, spis to bude atakovat 5.

Jinak sem si nejak nevsim ... ochrana pred bleskem neni o tom, ze by ta elektronika nechcipla. Jak tu zaznelo, v pripade zasahu domu pojde uplne vsechno. Cele je to o tom, ze ten dum by nemel vyhoret a nemelo by to ohrozit lidi uvnitr.
9
Bazar / Re:Prodám kalkulátor TI-92
« Poslední příspěvek od ajne kdy Dnes v 07:31:04 »
Zdravím, a díky za odpověď. Pokud jsem byl ten první, tak to nakonec přenechám spíše sběratelům věnujícím se kalkulátorům, u mne by to byla spíše kuriozita. Tak ať to má někdo, kdo více ocení.
10
« Poslední příspěvek od Mlocik97 kdy Dnes v 00:34:22 »
I keď reálne by stačil

Kód: [Vybrat]
if (pom != null)

ktorý pokryje aj null aj undefined
Stran: [1] 2 3 ... 10