Služba je určena ke sdílení dat, na která má daný uživatel práva. Takto to bude i v podmínkách a za nahraná data plně odpovídá uživatel, který je nahrál.
Když mám na data práva, tak je můžu vesele sdílet přes Torrent a vaši (placenou) službu k ničemu nepotřebuji, ne?
Ale tam za to nedostaneš těžce zaplaceno!
Takových "zaručených" výdělků jsem na internetu viděl... ale nikdy to nefungovalo.
Chtěli bychom Vám všem poděkovat za Vaše názory a pevně věříme, že nás podpoříte i během kampaně.
Je hezké, že jsi poděkoval. Avšak vypadá to spíše, že hrách na stěnu jsme házeli. Rozhodně Vás já osobně nepodpořím, neboť od počátku je to hloupost.
Navíc, nevím co vystudoval ten Váš právník, jen doufejme že nemá titul s Plzně (nic proti Plzeňákům). Ale ve vašem "projektu" je tolik slabých míst, a tak často překračuje pomyslná linie mezi legálností a warezem, že vyjádření typu "dle našeho výkladu" je hodně odvážné.
Další věc, už to, že uvažujete, že od počátku je uploader odpovědný za sdílený obsah, bude pro Vás znamenat, že máte povinnost zjistit kdo je ten uploader. Stále mám velmi silný pocit, že se z tohoto nevyvážete.
Navíc pokud budete přijímat platby ... a tedy i v české měně ... pak jak jste psali podléháte českým zákonům. A při přijímání plateb JSTE POVINNI vědět od koho ty platby máte. Minimálně je předpoklad, že Váš příjem bude vyšší než nějakých 4500Kč/ročně, takže musíte odvádět daně.
Jinými slovy, se domnívám, že Vás možná nezařízne ani nějaký ten spolek blbců OSA a pod, ale klasicky finanční úřad. Už jen kvůli učetnictví, které vlastně nemáte jak vést, když chcete mít příjem v Bitcointech.....
Prostě si to představujete jak hurvínek válku. Ony ty zákony mají ve znaku § proto, aby všichni věděli, že co si myslí nemusí být až tak pravda. A ani to co se píše, nemusí být ve výsledku vykládáno tak jak si myslí nějaký právník.
Podstatné je, že vše je v rámci platných českých zákonů a nevypadá to, že by se zákony v této oblasti měly změnit.
Obávám se, že se mýlíte. A navíc se zákony MAJÍ změnit. Protože nezáleží jen na jednom zákonu. Ale na souhrnu.
Viz připravovaná úprava elektronické evidence plateb.
Vy chcete mít platby anonymní .... a v tomto státě poslední anonymní placení má být zrušeno....
To není ani tak o autorských právech ... ale o krácení daní ... a tam si na Vás došlápne stát...
Přijímání Bitcoinů v Česku nelegální není...
Mohu souhlasit, že není nelegální, ale o jeho legálnosti jsou velké pochyby viz. článek který si aspoň přečti:
http://www.zive.cz/clanky/jak-se-plati-bitcoinem-v-cesku/sc-3-a-172284Problém není ve fyzické platbě, ale následně v zaúčtování. Něco jiného je platba mezi "přáteli" a něco je mít na tom postavený bussines.
Určitě neplánujeme stěhování po prvním soudním příkazu. Ještě jednou zopakuji, celá služba bude fungovat v rámci platných českých zákonů a tudíž není potřeba se čehokoliv obávat.
Takže vlastně Vaše služba nebude anonymní, a pokud ano tak velmi krátkou dobu. Avšak jak píšeš, je ti to jedno. Naslibuješ, a pak dostaneš soudní příkaz, a mlčky budeš předávat....
Celý projek je postavený na ani ne hliněných ale přímo blátivých základech.
Služba je určena ke sdílení dat, na která má daný uživatel práva. Takto to bude i v podmínkách a za nahraná data plně odpovídá uživatel, který je nahrál.
Celé mi to připadá jako sběrny starého šrotu. Tam taky se snaží tvrdit, že nemohou zjišťovat jak kdo k tomu kanálu či soše přišel.
Výsledek ?
Prostě zakážou kompletně sběr těchto surovin. A jsi kde ?
Snažíte se střepat odpovědnosti zjišťování zda soubor má uploader legálně v držení či nikoliv. To se Vám moc nepodaří. Zvláště, když tu již taková služba JE a v podstatě funguje bez větších problémů.
A ještě jedna poznámka.... teď jsem si vzpomněl. Píšeš, že budete za uploadění platit.... čím ? penězi ?
Fajn.
Pak jsi povinen mít data o příjemci takové platby.
Dle českých zákonů tomu neutečeš. Takže kde máš tu anonymitu ?
Hele mne osobně je jedno, zda to spustíte či ne. Chtěl jsi názory. Nemá smysl argumentovat a dohledávat § v zákonech. Když od počátku je projekt chybný.
Klidně si to spusťte, dávám tomu tak 6-12 měsíců, než výsledkem místo finančních příjmů, budou v lepším případě obsílky od soudu, v horším klepeta na rukách, a noci strávené ve vyšetřovací vazbě.
Jak už tady padlo. Nerozumím, proč každý chce zbohatnout (hlavně rychle) na pololegálních věcech, místo toho aby něco vytvořil a vybudoval něco, funkční x let.
Pouč se od tvůrce FB. Kde je dnes ? Nebo od zakladatele seznam.cz. Ti něco vytvořili.
A že funguje ulozto.cz se sice nedivím, ale nevěřím, že jejich provoz a downloadeři nejsou pod dohledem.
Když mám na data práva, tak je můžu vesele sdílet přes Torrent a vaši (placenou) službu k ničemu nepotřebuji, ne?
Naše služba je v základu zdarma, jen některé funkce jsou součástí Premium účtu.
BitTorrent je v základu taky zdarma. Mega je taky zdarma. Co je přidanou hodnotou u Vás ?
Že máte servery v česku ?
A co je tedy Premium ?
Upřímně, když budu chtít sdílet jakékoliv data s warezem, tak rozhodně si vyberu službu se servery mimo EU a USA.
A když to warez nebude, tak mohu využít i dnes stávající služby zdarma...
A pokud dobře znáš licenční podmínky, tedy podmínky užití díla, tak moc dobře znáš, že na sdílení jsou přesná pravidla.... a moc benevolentní nejsou.