Chci darovat notebook

Honza M.

Chci darovat notebook
« kdy: 30. 09. 2014, 01:59:57 »
Ahoj,

chci darovat starší ntb Lenovo T61, koupil jsem do toho novou baterii a SSD disk, takže nenáročnému uživateli může ještě dobře posloužit. Je to bez windows s nainstalovaným a funkčním Ubuntu. Rád bych ho věnoval nějakému linuxovému fandovi, nejlépe dítě nebo invalida, který si ho jinak nemůže dovolit. Poradíte, kam bych se měl obrátit? Nejlépe někde v praze. Nechci ho dávat někomu, kdo na to nahodí windows a bude jen pařit hry nebo sjíždět facebook a youtube, ale jinak linuxář není podmínkou, může to být začínající programátor nebo tak něco.

Nejlépe kdyby se mi ozval třena nějaký vedoucí počítačového kroužku a doporučil někoho z děcek.

Dík

Honza
« Poslední změna: 30. 09. 2014, 08:20:39 od Petr Krčmář »

Jenda

Re:chci darovat ntb
« Odpověď #1 kdy: 30. 09. 2014, 04:52:59 »

Zdenek Henek

Re:chci darovat ntb
« Odpověď #2 kdy: 30. 09. 2014, 07:37:26 »
Ahoj,

chci darovat starší ntb Lenovo T61, koupil jsem do toho novou baterii a SSD disk, takže nenáročnému uživateli může ještě dobře posloužit. Je to bez windows s nainstalovaným a funkčním Ubuntu. Rád bych ho věnoval nějakému linuxovému fandovi, nejlépe dítě nebo invalida, který si ho jinak nemůže dovolit. Poradíte, kam bych se měl obrátit? Nejlépe někde v praze. Nechci ho dávat někomu, kdo na to nahodí windows a bude jen pařit hry nebo sjíždět facebook a youtube, ale jinak linuxář není podmínkou, může to být začínající programátor nebo tak něco.

Nejlépe kdyby se mi ozval třena nějaký vedoucí počítačového kroužku a doporučil někoho z děcek.

Dík

Honza

Ahoj,

ja se ucastnim kazdy rok akce Daruj Hracku s CRo http://www.rozhlas.cz/darujhracku/portal

omg

Re:Chci darovat notebook
« Odpověď #3 kdy: 30. 09. 2014, 09:13:36 »
... chci darovat  ... Nechci .. kdo na to nahodí windows a bude jen pařit hry nebo sjíždět facebook a youtube
pletes si dar a smluvne omezeny pronajem

Lopan

« Odpověď #4 kdy: 30. 09. 2014, 09:45:34 »
... chci darovat  ... Nechci .. kdo na to nahodí windows a bude jen pařit hry nebo sjíždět facebook a youtube

Nj, forum na rootu opet nezklamalo, nejpozdeji 3. post je "poucny" a uplne od veci. To je snad vec darce, komu se ho rozhodne dat. A je jen dobre, ze tim chce podporit nekoho, kdo bude mit z veci nejaky uzitek smerem ke svemu lepsimu uplatneni v budoucnu.

thomas

« Odpověď #5 kdy: 30. 09. 2014, 10:13:24 »
Nedávno na foru se objevila výzva, že někdo schání NTB pro handicapovanou známou.

http://forum.root.cz/index.php?topic=9616.0

Zkus kontaktovat autora a overi pravost jeho žádosti.

Miramel

« Odpověď #6 kdy: 30. 09. 2014, 10:25:29 »

Upřesnění účelu, k jakému to má sloužit, si dárce opravdu může vymínit.
Například si v závěti můžeš určit, že tvůj dům dostane tvůj syn, ale jen pokud přestane xxxxxxxx.

Mě to přijde poměrně korektní, chce to dát někomu, aby to pomohlo.
Smluvně omezený pronájem by to byl, kdyby napsal "a budu tě chodit 4x týdně kontrolovat".

Nj, forum na rootu opet nezklamalo, nejpozdeji 3. post je "poucny" a uplne od veci. To je snad vec darce, komu se ho rozhodne dat. A je jen dobre, ze tim chce podporit nekoho, kdo bude mit z veci nejaky uzitek smerem ke svemu lepsimu uplatneni v budoucnu.

Nerozčiluj se, prdne ti cévka a budeš tahat nohu.
A nářky si nech ke zdi nářků  ;D

lollol

« Odpověď #7 kdy: 30. 09. 2014, 10:54:42 »

Nj, forum na rootu opet nezklamalo, nejpozdeji 3. post je "poucny" a uplne od veci....

:D

Lopan

« Odpověď #8 kdy: 30. 09. 2014, 11:49:07 »

Upřesnění účelu, k jakému to má sloužit, si dárce opravdu může vymínit.
Například si v závěti můžeš určit, že tvůj dům dostane tvůj syn, ale jen pokud přestane xxxxxxxx.

Mě to přijde poměrně korektní, chce to dát někomu, aby to pomohlo.
Smluvně omezený pronájem by to byl, kdyby napsal "a budu tě chodit 4x týdně kontrolovat".

Nerozčiluj se, prdne ti cévka a budeš tahat nohu.
A nářky si nech ke zdi nářků  ;D

... a nasledne to pokracuje vykladem pojmu, kdy se tu sejdou nejvetsi zijici odbornici na pravo, cesky jazyk a atomovou fyziku v jedne osobe a zacnou resit, co je to dar a omezeny pronajem. Vysumeni do ztracena odhaduji tak na 10-15 stran zive diskuze :D.
OK. no flame ;), nechte pojmy a dojmy na pokoji, at ma darce volny prostor pro svuj uznani hodny zamer.

Honza M.

« Odpověď #9 kdy: 30. 09. 2014, 12:41:17 »
Děkuji za odkazy, prozkoumám. Ten klub tparanoika vypadá dobře. Ještě mi přišel na mysl ten invalidní pán, který v době vlády mandrake pro něj dělal balíčky a nějaké komunitní stránky, nevzpomenete si někdo, jak se jmenoval? Pamatuji si, že byl tenkrát ve velkých finančních problémech a žádal o pomoc.

Dík

Honza

me vakérav

« Odpověď #10 kdy: 30. 09. 2014, 12:59:41 »
Ještě mi přišel na mysl ten invalidní pán, který v době vlády mandrake pro něj dělal balíčky a nějaké komunitní stránky, nevzpomenete si někdo, jak se jmenoval? Pamatuji si, že byl tenkrát ve velkých finančních problémech a žádal o pomoc.

Miroslav Cyroň

Honza M.

« Odpověď #11 kdy: 30. 09. 2014, 13:03:23 »
Ještě mi přišel na mysl ten invalidní pán, který v době vlády mandrake pro něj dělal balíčky a nějaké komunitní stránky, nevzpomenete si někdo, jak se jmenoval? Pamatuji si, že byl tenkrát ve velkých finančních problémech a žádal o pomoc.

Miroslav Cyroň
To je on, nemohl jsem si vzpomenout. Děkuji.

kik

« Odpověď #12 kdy: 30. 09. 2014, 16:09:58 »
Ja uz myslel, ze Miley Cyrkus

lenka

« Odpověď #13 kdy: 02. 10. 2014, 21:15:11 »
dobry večer zaujal mne vaš inzerat sem maminka s dcerkou ktera chodi do školy a chtela sem se zeptat zda je vaš inzerat ješte aktualní dekuji vam za odpoved na muj mejl

Bla

« Odpověď #14 kdy: 02. 10. 2014, 21:30:48 »
Root, druhý nejčtenější server Českých maminek hned po mimiwebu ;D