Chci darovat notebook

chcirovnoudvakusy

Re:Chci darovat notebook
« Odpověď #15 kdy: 02. 10. 2014, 22:56:52 »
A teď kdo z těch dvou je větší fanda Linuxu. Jestli nějaká malá holka nebo nebo matka, která neumí psát :D

Tom Liberec

« Odpověď #16 kdy: 02. 10. 2014, 23:13:19 »
Jsem třicet let na voziku. Ale mohu si dovolit notebook,  server, VPSky s Debianem, několik počítačů.  Počítače me tak, či onak od roku 1992 živi.

Nenapadá me kde sehnat mladého invalidu, kterému by notebook pomohl v rozjezdu.

Zkuste Jedličkuv ústav v Praze zda tam mají nějaký počítačový kroužek.  Mate šanci udělat nekomu radost.
Zkuste zda dělali nějakou soutěž v programování nebo virtualizaci.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 03. 10. 2014, 00:30:42 »
Tak s napetim cekam, kdy se objevi prvni prispevek, ktery prohlasi Lenku za podvodnici, ktera chce ten notebook akorat dat do frcu, aby mela na drogy.

Jinak pokud ne Lenka, tak Jedlickarna neni spatny napad. Nevim, jak jsou na tom dneska s financema, ale ve state, kde jsou vzdycky prachy na Gripeny, rozsahle dodavky zivotu nebezpecnych padaku atd. bych nadmerne financovani necekal.

« Odpověď #18 kdy: 03. 10. 2014, 00:38:21 »
Jsem taky 31 let krypl, ale rikam: STOP pozitivni diskriminaci. Nevidim zasadni rozdil v mnozstvi potencialne vyvolane radost v Jedlickarne nebo kteremkoliv Klokanku.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 03. 10. 2014, 01:50:11 »
Jsem taky 31 let krypl, ale rikam: STOP pozitivni diskriminaci. Nevidim zasadni rozdil v mnozstvi potencialne vyvolane radost v Jedlickarne nebo kteremkoliv Klokanku.

Ano, spravne! Deckam z Jedlickarny je potreba to osladit, aby si zvykaly. Az si k invalidnimu duchodu budou prilepsovat vybiranim popelnic, aby pod mostem mohly usporadat hostinu, tak jim to uz ani neprijde.

omg

« Odpověď #20 kdy: 03. 10. 2014, 07:56:50 »
pletes si dar a smluvne omezeny pronajem

Upřesnění účelu, k jakému to má sloužit, si dárce opravdu může vymínit.
Například si v závěti můžeš určit, že tvůj dům dostane tvůj syn, ale jen pokud přestane xxxxxxxx.

Mě to přijde poměrně korektní, chce to dát někomu, aby to pomohlo.
Smluvně omezený pronájem by to byl, kdyby napsal "a budu tě chodit 4x týdně kontrolovat".

Nj, forum na rootu opet nezklamalo, nejpozdeji 3. post je "poucny" a uplne od veci. To je snad vec darce, komu se ho rozhodne dat. A je jen dobre, ze tim chce podporit nekoho, kdo bude mit z veci nejaky uzitek smerem ke svemu lepsimu uplatneni v budoucnu.

Nerozčiluj se, prdne ti cévka a budeš tahat nohu.
A nářky si nech ke zdi nářků  ;D

... a nasledne to pokracuje vykladem pojmu, kdy se tu sejdou nejvetsi zijici odbornici na pravo, cesky jazyk a atomovou fyziku v jedne osobe a zacnou resit, co je to dar a omezeny pronajem. Vysumeni do ztracena odhaduji tak na 10-15 stran zive diskuze :D.
OK. no flame ;), nechte pojmy a dojmy na pokoji, at ma darce volny prostor pro svuj uznani hodny zamer.

zamer je to urcite uslechtily, jen cekam, kdy potencialne obdarovani zjisti, ze intel technologicky pokrocil

jeho aktualni procesory J1900 jsou:
- vykonem na jadro identicke s notebookem Vaio FZ140e  (core2duo T7100) stejne jako v darovanem T61
- diky poctu jader jsou dokonce 2x rychlejsi nez ten notebook
- oproti tomu notebooku maji 4x mensi spotrebu

embedded deska za 1.5k a jeste s rychlejsima pametma.
pripadne komplet pocitac za 5k s malinko rychlejsim J2900.

http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Celeron+J1900+%40+1.99GHz
http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core2+Duo+T7100+%40+1.80GHz

a tedy kdy se tu najde dav nakrknutych chromych teticek vytocenych k lynci co ze si to dovoluje jim nabizet takovou sunku jako je ten notebook.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 03. 10. 2014, 10:37:09 »
Prosim vas, nestraste. T 61 je zcela v pohode pouzitelny. Mam jeden v baraku s 2 GB pameti. Utahne W 7, akorat na tom obcas nejak BSODuji. Linux na tom jede jak z dela a nepada.

thinkpad user

« Odpověď #22 kdy: 03. 10. 2014, 12:12:35 »
omg: hloupost, T61 je pro většinu lidí i dneska výkonově naprosto dostačující, navíc s tím SSD bude pocitově daleko rychlejší než jakýkoliv nový notebook do 20 tisíc, kam osazují 5400rpm a hybridní zmetky. Jasně, na provozování několika virtuálních mašin už to asi nebude, ale znám člověka, co na T61 k plné spokojenosti upravuje RAWy z poloprofesionální DSLR.

Honza M.

« Odpověď #23 kdy: 03. 10. 2014, 12:36:43 »
Jen abych to uzavřel (překvapilo mě, že vlákno ještě žije), nakonec jsem našel v ohruhu známých známých člověka, který mi vyhovoval. Jinak se mi líbil ten tparanoikovův klub, něco takového jdem hledal, jen mladší (jsem taky odkojen SMT :)).

Dík za všechny konstruktivní příspěvky.

PS: Pro omg - nebráním vám koupit a darovat něco lepšího, je to jen na vás.

Honza M.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 03. 10. 2014, 13:36:11 »
Tak to nekdo prisel k docela pekne masine. Az mi nekdo bude nutit T 61, na hlavu mu to hazet nebudu.

« Odpověď #25 kdy: 04. 10. 2014, 18:19:38 »
Tak to nekdo prisel k docela pekne masine. Az mi nekdo bude nutit T 61, na hlavu mu to hazet nebudu.

Kdyby ti někdo házel na hlavu dvě T61 tak mi jednu přišoupni. Sice mám laptopy dva, ale ne v této velikosti.

Díky.....
--- léta jsem znal pouze Windows - pak jsem potkal Macbook - a chtěl jsem to taky -------
-- a tak mám Ubuntu ---------- Philips Freevents X52CZ Intel Core Duo CPU T2700 @ 2.33GHz x2, 2GB RAM,  500GB SSHD Seagate 8GB NAND,- Ubuntu 14.04LTS ---