Ta hierarchie není špatný nápad, ale naráží to na dva problémy: jestli to budou lidi umět používat
Myslím, že by stačilo zvýraznit normální odpovídací tlačítko a umenšit to off-topicové.
I když by diskutující nepoužili off-topic ve všech situacích kdy by to bylo vhodné, občasné použití by bylo přínosem. A časem by se to snad naučili používat víc: komunita je tu poměrně stabilní.
(bylo by možné vytvořit i sofistikovanější systém s možností dodatečného "offtopicování" části tématu, což mi přijde jako zajímavý problém k řešení, ale pro root by to asi nebylo nutné )
App, hierarchie je tak přehledná, až je nepřehledná.
Uvědom si, že v praxi by té hierarchie bylo ještě míň, než by bylo ideální.
Většina lidí by byla líná komplikovat si off-topicováním život a odpovídala by pořád standardně
... jak to implementovat. Tohle fórum je postavené na SMF a nikdo mi nic jiného a nového vyvíjet nebude. Existuje nějaký plugin, který to umí nebo by se na to dal ohnout?
Ohnout by se dal jakýkoli diskuzní systém a-la abclinuxu, stačí rozlišit dvě odpovídací tlačítka (standard, off-topic)
V podstatě on by se diskuzní systém a-la abclinuxu dal použít okamžitě, pokud by jej používali pouze a jedině lidé ukáznění a obeznámení se systémem:
- pokud chci na daný příspěvek odpovědět "off-topic", odpovím standardním způsobem
- pokud chci na daný příspěvek odpovědět "standard", odpovím na rodičovský příspěvek. (nebo na "kořenový přípěvek", který bývá virtuální)
Samozřejmě, musela by se přidat funkce co bude sbalovat/rozbalovat pod-vlákna, ale tu myslím některé systémy mají.
Přímou implementaci jsem hledal cca před 10-ti lety, ale nic jsem nenašel.
Trochu jsem se divil, protože takový systém je užitečný ani ne tak pro weby typu root, jako spíš pro ještě více technicky/hierarchicky zaměřené weby ... např. pro web sloužící ke komunikaci velké open source komunity.