Overselling full virtualov a kontajnerov su dve odlisne veci. Pri kontajneroch moze padnut vela strojov na jedno jadro, pri full alebo paravirtualizacii to az take bezne nieje - zodpovedaju tomu aj ceny, samozrejme.
Mně přijde, že tohle naprosto nezávisí na technologii (a v praxi jsem viděl overselling na obou a sám se starám o několik „oversellnutých“ (v uvozovkách, jsou to interní systémy, ne prodej VPS) KVM i OpenVZ serverů.
Ako som pisal, s kontajnermi nepracujem, teda zatial nie, takze prax nemam ale viac menej viem ako funguju (nieco ako kombinacia cgroups, chroot a virtualnej siete

).
Ja to vidim takto - ak sa mylim, opravte ma niekto, prosim:
Jan Forman to vlastne spomenul - vyhoda kontajnerov je ze mozes vytazit cpu a ram hosta na 100%. Toto je vyhoda z pohladu predavajuceho, alebo pri internych systemoch kde mas nad vsetkym kontrolu, ale nie z pohladu kupujuceho. Vo svete hostingu tuto kontrolu nemas. Ak tomu dobre rozumiem, dalo by sa to opisat ako vyuzivanie idle cpu tvojho kontajneru inym. Akonahle nastane potreba cpu u teba, ale tvoj "idle cpu" uz pouzivaju ine masiny, niekde sa to prejavit musi. A preto existuju vpsky za $2,90 ale zohnat full virtual pod $20 je celkom problem, ci nie?
V pripade hypervisorov (ja pracujem s xenom) idle cpu virtualnej masiny moze vyuzivat iba dom0, nie ina masina. Ak prezenies pocet virtualnych cpu oproti realnym, mas problemy so stabilitou (toto tu uz tiez niekto povedal) ale vytazenie vcpu na jednej masine neovlyvni moznost vytazenia vcpu na druhej - co sa tyka cpu a ram su si rovne - vyhoda pre kupujuceho. Ale ovplyvnuju sa navzajom cez storage a siet. Siet sa da vyriesit cez QoS. Storage neviem ci sa da vyriesit.