Zil som v tom, ze stolen time je cpu cas "ukradnuty" pre dom0, nie pre inu VM.
Je to mozny, zas tak jsem to nikdy nepotreboval resit - coby jenom uzivatele toho virtualu me jenom zajimalo, jak zjistit svoji zatez, nad zbytkem jsem nedumal 
Podle tohodle
http://www.axibase.com/cloud/2010/07/22/ec2-monitoring-the-case-of-stolen-cpu/ kdyz je virtual omezenej na 40% cpu, tak zbytek je oznacenej jako stolen - prijde mi divny, ze by hypervisor ten cas nepridelil jinymu virtualu, proc by to tak bylo?
Kazdopadne jak psal Jenda, u OpenVZ neni zadny "virtual" a procesy by mely byt schedulovany uplne normalne jako procesy AFAIK.
Ak ten stroj limitujes schvalne na 40%, je logicke ze zvysok cpu casu pouzijes inde. Popravde som nevedel ze to xen dokaze. amazon ma "xen na mieru", nepouzivaju open source xen pokial viem.
Jenda nepisal o openVZ, ale o full virtuali:
V pripade hypervisorov (ja pracujem s xenom) idle cpu virtualnej masiny moze vyuzivat iba dom0, nie ina masina.
Tohle je podle mě nesmysl. Nemám problém na stroji se 4 jádry spustit 8 KVM virtuálů po 2 jádrech. Ten virtuál vypadá jako proces a ty se schedulují normálně mezi procesory. A když CPU výkon dojde, tak se prostě přepínají a každý chvíli běží a chvíli je scheduled.
To, ze sa full alebo paravirtualne servery navzajom neovlyvnuju co sa tyka CPU je podla mna pravda. Vidim to v produkcii a pripada mi to logicke. Ak treba, mozem to testnut v praci.
To, ze sa ovlyvnuju kontajnery (povodna otazka) mi tiez pride logicke. Tu ale zalezi na konfiguracii limitov. Mohli by to potvrdit ludia z vpsfree, ako napisal to_je_jedno, alebo by sa to dalo vyskusat. Staci vytvorit a spustit 10 rovnakych kontajnerov, na vsetkych spustit napr. "cat /dev/zero > /dev/null &" a monitorizovat load. Potom na jednom spustit to iste 10x. Tiez mozem testnut ak nikto iny nemoze.
Zdravim.