Ukaž mi nějaké důkazy. GTA V se prodalo během pár měsíců 30 milionů za 1500,-. A na žádné PC to nevyšlo. Jak tomu chceš konkurovat nějakou tvou zdarma hrou?
Tržbu 45miliard českých korun ?? slušné, to se hodně napakovali prodejci... Máš pravdu... NO A ?
tak ať, tvůj argument je stejný jako tvrzení, že nejvýdělečnější mobilní telefon je iPhone, který se za pár týdnů prodal v milionech kusů za cenu až 35tis, ano tento kus "udělal" obrovskou tržbu.... a proto je nejlepší na světě ?
Nevím, nějak jsem kdesi četl, že nejpoužívanější OS pro telefony je prý Android, tedy je v daleko větším počtu prodaných ks telefonu než takový iOS .... řekl bych že ten Android ZADARMO vydělal (tedy udělal) asi větší tržbu než nejdražší sériově vyráběný telefon na světě.
Můj osobní názor, že na hry je Windows či konzole, a na práci cokoliv jiného (linux/OSX), stále nebyl změněn. Nejsem tak bohatý abych měl jen jeden stroj. A rozhodně nářadí používám k účelu, ke kterému bylo stvořeno. A Windows byl stvořen pro masovou zábavu = hry, pouze omylem to začali používat díky "levnosti" lenosti i k práci.
Kdyby Steve Jobs neprodával ty svoje Apple tak draho, resp. nabídl svůj OSX tomu IBM, tak žádný B.Gates nikdy nevytvořil Windows. Ale to je jen co by kdyby.
Ukaž mi nějaká čísla o výdělcích. Nějaké možná, hraje se, vydělává a tak, to je k ničemu. Když se dneska pořád hraje původní CS, tak to také neznamená, že se na něm vydělávají miliardy. A kdo ví, kolik lidí to vůbec hraje.
Jaká čísla máš namysli ? Výdělek koho, z těch tebou psaných 1500kč tvůrci viděli tak v lepším případě polovinu, a i o tom bych pochyboval. Jejich výdělek možná po odečtu všech prodejců, překupníků, PR, reklam a pod, možná je 100-200 v českých.... a to fakt jsem velký optimista.
Problém her na PC je to, že se velmi lehce daly a dají krást, proč bych si to koupil, když to mohu stáhnout z warezu.... proto mi Steam mimochodem nevadí.... zatím co u konzolí to kopírování prý není jednoduché, i když divil bych se......
Ale pořád to je v podstatě jedno.
Co má diskuze o hrách společného s linuxovými adminy ?