Stoprocentní souhlas - vůbec jsem tuhle nehoráznost nepochopil. Akorát bych z toho asi moc nevinil Kalouska, protože proti snížení paušálů byla zubynehty ODS...
Stoprocentní souhlas - vůbec jsem tuhle nehoráznost nepochopil. Akorát bych z toho asi moc nevinil Kalouska, protože proti snížení paušálů byla zubynehty ODS...
Kradousek je stejné ***** jako celá ODS, CSSD, TOP09 a podobná verbež.
Nicméně osobně jsem proti krácení a změnám v paušálu, ale co podporuji jsou STROPY uplatnění paušálu. Nevidím logický důvod, aby malej servisák, či obyčejný mobilní IT co má roční obrat 400-500tis musel jako debil dělat účto. Ale pokud je to "konzultant" někde na ministerstvu, či takový ten subIT co má dobrou smlouvu s úřadem za mega ročně (při dvou návštěvách) tak tam bych udělal stropy.
Do 1mil paušál 60% nad 1mil na tvrdo 600tis náklady a zbytek ZDANIT... a pokud bude dělat účto tak každoročně kontrola. Ony by se jim pak ty jejich konzultace pro kamarádičky zajedly.
Nicméně pokud se jedná o klasického outsourcing freelancera co se živí programováním, doháje jakej švarc, vždyť ti programátoři jsou jak umělci, tedy někteří i sou ... že
, živí se tvorbou, stejně tak IT co objíždí svých 15-20 firem, řeší jim tam Windows, tiskárny, nastavení outlooku protože ty firmy na to zaměstnat a řádně zaplatit vlastního IT prostě nemají ... a nebo nechtějí .... Jo to se pak rozčiluje, když na hodinu se účtuje 350Kč, jenže kolik pak takový mobilní servisák vydělá ? 4 hodiny práce ? + 3 hodiny pro****ného času v autě, chtěl bych vidět toho zaměstnance, který by to dělal 10 let v kuse s úsměvem na rtech... a nejlépe řešit u některých klientů stále stejné humanError závady ... "prosím neklikejte na vše co vidíte namonitoru .... ale mě se chtělo, já ten kinotip potřebuji .... je zavirovanej .... tak to odvirujte ... 4 hodiny v *****..... "
a naúčtovat můžeš jen 2 hodiny, protože když budeš chtít více, příště už si tě nezavolá, protože Franta večer říkal, že na to stačí jen ten Google, a když tak má synovce OTR "On tomu rozumí" a ten to udělá za 100kč bez papírů.
To je druhá stránka toho freelancerského božího života, jo můžeš vydělat kolik chceš, a rozhodně dostaneš od firmy vždy více než zaměstnanec ... mnohem více ... ale ono z toho nezbude mnohdy ani to, co má zaměstnanec za svých 8 hodin pobytu (mnohdy se to prací nazvat nedá) v zaměstnání.
Jenže freelancer znamená svobodu, a zodpovědnost za svou osobu. A toho si cením. Dělám kdy chci, kolik chci, a jak chci.
Že to dělám 10-14 hodin v kuse mi nevadí, byl jsem, jsem a budu workholik.... nudu nemám rád.