Kam se podělo LightScribe?

sss

Re:Kam se podělo LightScribe?
« Odpověď #45 kdy: 20. 04. 2015, 14:49:45 »
LS som pouzival na "oficialne" DVDcka (ako svadobne napr). Problem mam, ale ze neexistuje dvojvrstvove dvd s LS, jednovrstvove je malo :(

http://www.ebay.com/itm/10-pack-Verbatim-balnk-printable-DVD-R-DL-8X-Dual-Layer-10-Discs-DVD-R-dl-8-5GB-/321363110894?pt=LH_DefaultDomain_15&hash=item4ad2bbebee

« Odpověď #46 kdy: 21. 04. 2015, 10:11:19 »
LS som pouzival na "oficialne" DVDcka (ako svadobne napr). Problem mam, ale ze neexistuje dvojvrstvove dvd s LS, jednovrstvove je malo :(
Nontak zrovna svatbu klidně zmenši protože se na to už nikdí nikdy nepodívá ... .

Atlantis

« Odpověď #47 kdy: 13. 05. 2015, 01:35:52 »

http://www.ebay.com/itm/10-pack-Verbatim-balnk-printable-DVD-R-DL-8X-Dual-Layer-10-Discs-DVD-R-dl-8-5GB-/321363110894?pt=LH_DefaultDomain_15&hash=item4ad2bbebee

to není na LS, to je potisknutelný tiskárnou!!!

iko

• 148
    • Zobrazit profil
« Odpověď #48 kdy: 13. 05. 2015, 08:27:57 »
Citace
Nontak zrovna svatbu klidně zmenši protože se na to už nikdí nikdy nepodívá ... .
To mas pravdu  :D ale lepsie to vyzera. Takto som musel palit na 2ks a robit menu 2x...

« Odpověď #49 kdy: 13. 05. 2015, 08:34:39 »
Na svatebni DVD se stejne podivas jenom az ho budes behem rozvodu hazet do popelnice .
Děkuji za možnost editace příspěvku.

Miloslav

« Odpověď #50 kdy: 06. 07. 2016, 12:14:52 »
O médium bych měl zájem. Jedno CD je ale asi málo. Celou krabičku klidně a rád, jedno se asi nevyplatí posílat.

Míla

« Odpověď #51 kdy: 06. 07. 2016, 13:11:13 »
Není to v módě, záznam na gramofonových deskách je trestuhodně špatný, namátkou kmitočty 10+ kHz mizejí doslova před očima. Kupuje se to na machrování před návštěvou obalem a bookletem, nikoliv kvůli kvalitě zvuku. Zatím žádné audio analogové médium nepřekonalo 24 bit 192 kHz.
Ono problém se kterým nepočítáš je, že lidské ucho nepotřebuje digitálně přesný zvuk. Je to věc názoru, uší a peněz, ale obecně se většina odborníků shoduje, že to co dělá zvuk desek a třeba i těch elektronkových zesilovačů zajímavý je právě ta nepřesnost a jedinečnost. Takoví lidé řeknou, že digitální záznam je pro roboty.
Záznam na deskách je bezvadný, bohužel je poškozován jehlou a postupně je kvalita menší a menší.Úbytku při občasném přehrání si ovšem vůbec nepovšimneš. Snad po desítkách let. Tedy po době, kdy cd už dávno nenačítá. není to na machrování před návštěvami, na to je CD. Elektronkové zesilovače mají mnohem lepší dynamiku a proto je zvuk z nich uchu mnohem příjemnější. Z těch křemíkových je to opravdu pro roboty, takové moc ostré, prostě digitální. A s těmi rozvody, to je pravda snad jen pro ty, kteří s nimi předem počítají. Dnes se sice při svatbě (nejsou-li pouze jako tzv. přítel a přítelkyně, tedy typ ošoust) říká, že spolu stále v dobrém i ve zlém, ale je to jen takový kolorit, který nikdo nebere vážně. Podle toho taky svět vypadá.

lightscriber

« Odpověď #52 kdy: 07. 07. 2016, 13:47:21 »
Raz som pomocou lightscribe potreboval popisat asi 50 medii. Po asi 20-tich kusoch bola grafika s kazdym dalsim CD menej vyrazna.

Drakos

« Odpověď #53 kdy: 18. 10. 2016, 16:34:57 »
Nevím jak jiní, ale já si myslím, že "placky" jsou pořád hodně důležitou součástí. Neexistují pouze filmy a muzika, které se dají nacpat do flash. Existují archívy, kvalitní hudba, která se dá zaznamenat pouze na placku ( Super Audio CD, DVD Audio, Blueray Audio). Zkuste si vytvořit archív na flashkách. A lightscribe? Je veliká škoda, že se to moc neujalo. Je to mnohem estetičtější, jednodušší a méně nákladné než lepit na placky potištěné papíry. A tisk přímo na placky je celkem dost drahá záležitost. Já momentálně chci koupit mechaniku s touto technologií, ale média jsem sehnal jen na inzerát a Ebayi. Mám doma asi šest flash a prakticky je nepoužiji. Nemám ani na co. Jen když chci někomu přenést nějaký ovladač nebo něco podobného. Ale mám hromadu placek, které využívám denně a vychutnávám si je. Mp3 (shitsound) neposlouchám, jelikož mi to za poslech nestojí. A filmy na flash? Proč? Mám archív HD na velkých HDD a ty nepřenáším. Pokud někdo má info o DVD s lightscribe, dejte vědět. Díky.

Vampire D

« Odpověď #54 kdy: 18. 10. 2016, 16:54:38 »
A sakra, audiouchyl.

Mam pro tebe novinku, dobre udelane (po roce 2011) 320kb/s MP3 jsou transparentni pro cca 90 % hudby. SA-CD uz neprinasi vubec zadnou vyhodu.

j

« Odpověď #55 kdy: 18. 10. 2016, 17:06:08 »
On je uchyl predevsim v tom, ze kazdej normalni clovek dava vsechno na disk, paac je to o dva rady levnesi nez na placky, snadno dostupny a mnohem dyl to tam vydrzi.

O neztratovych formatech (flac a dalsi) pak zjevne vzivote neslysel (a o tom jak vypada prakticky kazdej digitalni zaznam a uzasna audiokomprese nema ani paru).

Kdysi sme se kralovsky pobavili ... jeden z tech "skopirovany cd nemuze znit jako original ... protoze ... no proste proto" ... nepoznal 32kbit mp3, naopak si vychvaloval, jak to zni verne ...

Lael.Ophir

« Odpověď #56 kdy: 18. 10. 2016, 18:43:56 »
Moje poslední interní DVD mechanika leží v šuplíku, a externí leží hned nad ní. Ta interní měla LightScribe, který jsem použil asi dvakrát. Potisk trval velmi dlouho, a stejně nebyl nic moc vidět. Daleko víc se mi osvědčilo koupit potištitelná DVD média, a potiskovat je na inkoustové tiskárně. Vypadá to nesrovnatelně lépe než LightScribe. A co koukám do eshopu, tak se tiskárny s potiskem médií pořád prodávají.

brendan

« Odpověď #57 kdy: 19. 10. 2016, 10:43:30 »
Nezmizelo, akorat se to nepali na CD ale na drevo :)

http://geo.stod.cz/cwg/cwg_nastenka.jpg

robotron

« Odpověď #58 kdy: 20. 10. 2016, 01:48:48 »
Nevim, jak moc to potesi puvodniho tazatele po LightScribe nebo ty, kdoz lamentuji nad dmntni patentni politikou. Nicmene jedna historka.

Na podzim roku 2000 mi prislo jako skvelej napad naucit se vypalit na "datovou stopu" CD nejakej obrazek. Uz par let jsme s kamosema vedeli, ze pauzy ticha mezi skladbami jsou i pres ECC okem dobre videt (difrakce?). CD-R byla pro me tou dobou porad drahota na niceni, tak jsem vzal CD-RW (na kterym sice pro jeho stribrnost nebylo videt skoro nic, ale presto aspon naznak). Vrazil jsem ho do mechaniky bez podpory cehokoli *scribe/tag a ucinil uvahu o spirale a parabole. Nicmene pro chyceni x,y souradnice kumulativni chyba silena, samozrejme se neslo chytit naslepo. Vzal jsem cdrdao a vypalil 0xaa 0x55. Prelepil cernou elektrikarskou izolepou radialne, abych ziskal uhlovou znacku 0 stupnu, a nechal cdrdaem nacist do .binu. Porovnal vysledne soubory (hudba ma slabsi ECC) a za pomoci gnuplotu udelal neco jako fit paraboly, po morfologicke filtraci chyb.

Na zaklade vysledneho fitu jsem misto 0xaa 0x55 vygeneroval novou 74min. "skladbu" pro DAO, ktera uz stridala 0x00 0x00.. s nahodnyma datama. Pokusil jsem se o obrazec "pul kolace znacka (random), pul kolace nic (nuly)". Vypaleno a nic. Zel fit paraboly nebyl uplne dokonalej a kumulativnost chyby samozrejme vrazedna. (Tehdy jsem byl na tyhle veci strasna lama, verim, ze dneska by se mi to fitovalo uz lip.) Udelal jsem asi 3 rucni iterace naslepo a hle! Po chvili jsem sice nemel pulenej kolac, ale objevila se aspon zretelna spirala rand/nuly.

U tohohle vysledku jsem to zabalil s tim, ze je ta technologie realne rozchoditelna. Berte to jako inspiraci. Po tom, zda podobnej projekt je nebo neni, jsem nikdy nepatral.

tisnik

« Odpověď #59 kdy: 20. 10. 2016, 09:42:55 »
Nevim, jak moc to potesi puvodniho tazatele po LightScribe nebo ty, kdoz lamentuji nad dmntni patentni politikou. Nicmene jedna historka...
Citace

Jeste stesti, ze nuly jsou tam stejne dlouhy jako jednicky, jinak by to byl skutecne opruz prenaset. Jinak tam asi nejde jen o ECC, to je vzdy kratkej blok, ale o kodovani 8->14 (existuje "kodova knizka" mapujici 256 kombinaci do vybranych sekvenci 14 bitu). Navic se na bitove urovni pouziva kodovani, ze se ukladaji jen zmeny 0-1 a 1-0 (NRZM?). Ale musela to byt zabava, uznavam!