Hned v úvodu podotýkám, že jsem kripl a napůl slepý, takže si myslím, že mám co k tomu říci.
Napřed mé zkušenosti s darováním. Chtěl jsem darovat bednu 3/4 roku starou, 32GB SSD, ale bohužel 15" LCD, na který jsem přestal úplně vidět. Řada charitativních organizací mě vyfakovala, že beden mají dost a nemají zájem. Kontaktoval jsem některé invalidy individuálně, ale nikdo nechtěl bednu, ale pouze ntb. Pouze v jednom případě byl zájem, ale pouze pokud daruji aspoň s 22"+monitorem, jinak nezájem. Později se ozval zájemce, že by to bral, ale jak zjistil, že je tam jen 32GB SSD a ještě s nějakým Linuxem a ne woknama 7, tak mě dořval, co si dovoluji takového něco nabízet. Tím veškerá charita mezi mými soukmenovci skončila.
Ano, počítač pro mě musí splňovat určité parametry. Těmi jsou Linux na zajištění komunikace s okolím, protože mi nahrazuje prakticky činnost celého těla, a monitor ani příliš malý, ani příliš velký a také nutná minimální spotřeba, protože jsem na příjmu po většinu dne a každý watt navíc je ve vyúčtování znát.
Mno jo, tenkrát naštěstí měli v Bohemce výprodej posledního kusu AiO za pouhých 6 666,- a to jsem měl v prasátku nasyslené, že dokoupím k bedně větší monitor. Tak už AiO bylo hned doma. Protože oproti bedně žere míň, obrazovku má akorát a hlavně je s tím pro mě snazší manipulace. To tak si říct, kdo mi toto daruje :-))))))
Samozřejmě ntb nechci, protože se k němu nenahrbím, 15,6" na tom prd vidím, musím mít bílé klávesy s černým popisem, klávesy jsou moc blízko sebe atd...Takže kdybych si takto vybádal, logicky mě každý pošle kam? Kontrolní otázka....a má pravdu předsedo! Nikdy mi nikdo nic nedal, musel jsem si našetřit z peněz na léky a jídlo a přiznám se, že radši budu žrát zelené před barákem, než abych se o něco prosil.
Jistě, když mi klekne toto AiO, tak při dnešních cenách než dám na nové, tak pokud je to pro mě kompenzační pomůcka, tak dočasně než to dám dohromady, když by mi někdo dal ntb s displejem velikosti mobilu, černou klávesnicí, tak mu budu líbat nohy, že můžu mít aspoň toto pro vyřízení nejzákladnějších svých záležitostí.
Opravdu si nedovedu přestavit vážnou oční vadu, při které by se dalo zírat na 15,6" displej na ntb. Dyť to sotva jde nahmatat taková velikost. A že bych chtěl aby na tom šlo joutube, přehrát voloviny a kde co? Jakož ještě si nechat posílat fotky jak to vypadá? To bych se styděl sám před sebou, protože to je známka vychcanosti a příživnictví. Bral bych to, co kdo by mi dal, abych přežil a překlenul období než dám tečky dohromady na to, co potřebuji na míru.
A když vidím, že tady neuspěl, tak tu žebronií pořád dokola, to se mi také nezdá.
Tedy bych neodsuzoval většinu "negativních" příspěvků, neboť mám zkušenosti výše popsané. Případní dárci požadované nedají, protože peníze na to nenatrhali na stromě a obdarovaní jsou přespříliš rozežraní ve svých požadavcích a ještě zadarmo!
P.S. a něco chtít zadarmo na linuxovém fóru byla také zbytečná poznámka. Potřeboval jsem tu pomoci jak dostat fonty do systému, které dobře vidím a sám pan Krčmář mi odpověděl jak na to, napsal co a jak, kam, jaké příkazy, přímo na míru mému Linuxu. A přitom mohl mi říct gůgli, wikiuj a je to tu milionkrát probrané - zrovna na linuxovém fóru a vůbec bych to neměl za zlé. Takže i s odsudkem fóra bych byl opatrný, že je zde zbytečné hledat pomoc. Ale musí být o ni seriozně požádáno a musí být vidět, že jsem samostatně na tom pracoval, zkusil a samozřejmě jako root doku*rvil a pak teprve žádám o pomoc, když to sám nezvládnu.