Darujete starší či nepoužívaný notebook?

Alois

Darujete starší či nepoužívaný notebook?
« kdy: 27. 08. 2014, 11:53:00 »
Dobrý den,

hledám starší notebook pro svou známou mající špatný zrak a které se notebook rozbil a nový si nemůže dovolit pořídit.
Požadavek: funkční wi-fi, display aspoň 15'6 a bez vad, funkční reproduktory, funkční baterie
Používání na internet, youtube a videa, emaily.

kontakt: bukman@centrum.cz
Díky
« Poslední změna: 27. 08. 2014, 13:39:04 od Petr Krčmář »

green lantern

Re:Kdo daruje starší či nepoužívaný notebook zdarma
« Odpověď #1 kdy: 27. 08. 2014, 13:22:06 »
funkci baterie => max par let starej

To jsem teda zvedavej kolik lidi se ozve :-)

« Odpověď #2 kdy: 27. 08. 2014, 17:22:39 »

Nechci být ten špatný, ale domnívám se, že je-li požadavek funkční baterie pak se neozve nikdo, neboť takový laptop s výše uvedenými paramerty a funkční baterií nikdo nevyřadí, neboť to má stále dobrou cenu.

Ale i tak, i kdyby slevili z baterie tak stále to asi nebude moc platné. Zvláště když za funkční laptopy bez funkční baterie stále je možno dostat alespoň nějaké peníze.
--- léta jsem znal pouze Windows - pak jsem potkal Macbook - a chtěl jsem to taky -------
-- a tak mám Ubuntu ---------- Philips Freevents X52CZ Intel Core Duo CPU T2700 @ 2.33GHz x2, 2GB RAM,  500GB SSHD Seagate 8GB NAND,- Ubuntu 14.04LTS ---

Alois

« Odpověď #3 kdy: 27. 08. 2014, 18:28:48 »

Nechci být ten špatný, ale domnívám se, že je-li požadavek funkční baterie pak se neozve nikdo, neboť takový laptop s výše uvedenými paramerty a funkční baterií nikdo nevyřadí, neboť to má stále dobrou cenu.

Ale i tak, i kdyby slevili z baterie tak stále to asi nebude moc platné. Zvláště když za funkční laptopy bez funkční baterie stále je možno dostat alespoň nějaké peníze.

Už jsem našel i inzerát, kdy si koupil nový notebook a starý nabízel jako charitu pro toho kdo potřebuje - inzerát byl z února 2014.
Hledat na linuxovém foru notebook, který by nikdo nepotřeboval je patrně dost velký úlet.

Jimm

Re:Darujete starší či nepoužívaný notebook?
« Odpověď #4 kdy: 27. 08. 2014, 18:48:33 »
Ano, přijde mi to jako úlet, ne jen na linuxovém fóru, ale všude. Nazýval bych to žebrotou. Nebo pokud to žebrota není, čím se to liší?

Alois

« Odpověď #5 kdy: 27. 08. 2014, 18:51:57 »
Ano, přijde mi to jako úlet, ne jen na linuxovém fóru, ale všude. Nazýval bych to žebrotou. Nebo pokud to žebrota není, čím se to liší?
Dalo by se to nazvat charitou či možností vykonat dobrý skutek?

Bla

« Odpověď #6 kdy: 27. 08. 2014, 19:26:28 »
Žebrota:
Darujte MĚ notebook pro mojí známou

Charita:
Mám známou, která ten notebook opravdu potřebuje, prosím, pokud nějaký takový máte, budu rád, pokud jí ho pošlete.
Nebo můžete poslat pár korun na účet 1234/12
A je velmi pěkné, pokud organizátor charity SÁM dá jako první.

Tak to vidím já.
Osobně bych třeba měl počítač na pověnování, ale je to počítač.
Trvat na notebooku je možná zbytečný luxus.

Alois

« Odpověď #7 kdy: 27. 08. 2014, 19:40:48 »
Notebook z důvodu skladnosti.

Martin Dráb

« Odpověď #8 kdy: 27. 08. 2014, 19:58:04 »
Zdravím,

jak již tady bylo vícekrát zmíněno, požadavek na funkční baterii je poměrně nešťastný. Ještě cca před půl rokem jsem měl svým způsobem volný notebook, který byl tehdy 6,5 roku starý a splňoval by bez problémů zde uvedené požadavky. Až na baterii, na kteoru se, ač již jednou vyměněnou, se nedalo spoléhat (stroj vydžel reálně tak 30-60 minut, ale při větším zatížení bych za něj vůbec neručil). Aktuálně slouží jako náhrada za starší (cca 13 let) desktop, takže nefunkčnost baterie nepředstavuje žádný problém.

Také si myslím, že než žádat o dar celého zařízení by bylo lepší uspořádat něco jako sbírku. Asi tedy záleží i na tom, jak rychle by bylo vhodné nový stroj dodat. Koneckonců, cena i nového notebooku splňujícího požadavky není až zas tak hrůzná (např. http://www.alza.cz/asus-x551mav-bing-sx364b-black-d2121502.htm).

Jestli je požadován notebook pouze kvůli větší skladnosti/přenositelnosti, tak ten požadavek na baterii moc nechápu.

« Odpověď #9 kdy: 27. 08. 2014, 20:09:09 »
krom baterky vidim limit ve velikosti displeje, protoze vetsina byznys repasu je 14"
http://www.levnapc.cz/ibm-thinkpad.html - 3 tis za funkcni notebook mi prijde jako charita.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

FrostyX

« Odpověď #10 kdy: 27. 08. 2014, 20:38:21 »
Měl jsem rozepsaný příspěvek, ale nejdřív se zeptám. Je známá kvůli zraku hospitalizovaná, nebo je normálně doma? V prvním případě bych totiž ty požadavky chápal. V druhém nikoliv.

« Odpověď #11 kdy: 27. 08. 2014, 23:16:50 »
Dobrý den,

otázka věrohodnosti je vždy dost ošemetná záležitost. Za 5 let co máme bazar na Žižkově na nás skutečně již zkoušeli kde co. Když se člověk jednou dvakrát spálí, tak už za vším vidí podvod. Mailů typu mám to či ono postižení a potřebuji k životu nutně notebook bych v koši našel desítky. Když už darovat, tak třeba do školy, nebo Světlušce, tam se nebojím, že někomu naletíme.

Starších nekompletních notebooků máme hromady, ale většina nemá HDD a zdroj... když budu počítat kolik stojí disk, nový zdroj, práce technika na vyčištění, nainstalování, otestování, případně výměnu dílů a ještě na to držet záruku ve výsledku, nevyplatí se to na prodej, natož to po tom všem ještě někomu věnovat....

15,6" a funkční baterie je i repasovaných notebooků nedostatkové zboží, už chybí doplnit do požadavků jenom webkamera :)))

Tady bohužel nabídku neudělám. Ani email, který google nalezne pouze na tomto fóru důvěryhodnosti nepřidá :)

Pavel Štoll

Jenda

« Odpověď #12 kdy: 27. 08. 2014, 23:57:54 »
Starších nekompletních notebooků máme hromady, ale většina nemá HDD a zdroj... když budu počítat kolik stojí disk, nový zdroj, práce technika na vyčištění, nainstalování, otestování, případně výměnu dílů a ještě na to držet záruku ve výsledku, nevyplatí se to na prodej, natož to po tom všem ještě někomu věnovat....
Místo disku se dá bootovat z flashky (8 GB ~ 120 Kč) a zdroj se dá použít libovolný jiný a konektor přepájet. Instalaci od člověka, který se ptá na linuxovém fóru, očekávám vlastní.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 28. 08. 2014, 00:27:46 »
Kristova noho, nechte toho, nez to dospeje do stadia, ze tazatel je seriovy vrah, kanibal, zednar a dost mozna i cyklista a vcelar.

« Odpověď #14 kdy: 28. 08. 2014, 00:39:40 »
Kristova noho, nechte toho, nez to dospeje do stadia, ze tazatel je seriovy vrah, kanibal, zednar a dost mozna i cyklista a vcelar.
;D