ted to zas nechapu ja.
Myslel jsem to tak, že mezi javou a prologem je asi tak dvě stě světelných let, zatímco mezi javou a c++ jsou dva metry. Takže jestli je něco opakem javy, tak je to spíš prolog než c++. Ale to je jedno, nechme to už být, ať neplácáme o blbostech, když's otevřel takový hezký téma
o co mi jde, proc se to ucit: na to fakt nevim co bych napsal. asi protoze jsem levej jak savle a jedinej spusob je zivit se hlavou
No tak buď se chci naučit nějaký jazyk proto, že je po něm aktuálně scháňka, takže doufám, že mi to pomůže za rok sehnat lepší job, nebo to chci udělat třeba proto, abych se naučil něco úplně nového, abstraktního, co mi pomůže být "lepším programátorem" v obecnějším smyslu, takže moje cena bude růst konstantně a budu mít šanci dostat se na zajímavější projekty, ale nutně nechci hledat novou práci ausgerechnet teď.
Nebo třeba spousta lidí kouká na nějaký nový jazyk jenom tak čistě ze zvědavosti. Já třeba takhle občas kouknu na Haskell, ale nějak se mi nedaří se do něj ponořit a získat k němu vztah
aktualne mi ta oblast neprijde tak atraktivni abych se tim vazneji zabyval. rozhodne to ale sleduju a pricichavam novym vecem (v oblasti big data) aby mi neujel vlak.
Ehm. Nevím o ničem aktuálnějším a atraktivnějším než big data
Kdybys s tím uměl nějaký slušný psí kusy, okamžitě bych ti zprostředkoval nabídku spolupráce
dal mam rad databaze. momentalne nastupuji na vlak nosql databazi (mongo)
Jo, to je asi taky dobrá oblast. I když mně osobně to přijde trochu much ado about nothing... Trochu inteligentnější hashtabulka no, to je toho
(dělám si srandu)
ale tam je toho tak strasne moc ze mi este nejakou dobu bude trvat nez vymyslim jakou cestou se dostat na kone
Na tom není moc co vymýšlet, pokud nemáš ambici v tom rozjíždět vlastní podnikání. Pokud chceš být jenom zaměstnanec, tak si s tím prostě nějakou dobu hrát, všechno nastudovat, přidat s k nějakému projektu a pak hledat zaměstnavatele. nic novýho pod sluncem
a proc hledam dalsi programovaci jazyk? protoze od te doby co jsem opustil lego a zacal jsem si hrat s PC vlastne porad programuju a programovani me bavi a nerad bych ho opustil pres vsechny aktivity co delam. a citim ze bych si nasel cas se venovat dalsimu programovacimu jazyku (v ramci uceni 2-3 roky)
Ty věci, co jsi vyjmenoval, jsou hodně perspektivní. Být tebou bych se na nějaký přitroublý C++ úplně s klidem vykašlal a pustil bych se do toho Rka. Možná to trochu zkombinovat s numpy/pandas, páč ten Python se nějak začíná rozlejzat
Akorát to chce nějaký rozumný problém, na kterým si to člověk může pilovat. Přihřeju si polívčičku a doporučím ti tohle:
http://www.marigold.cz/item/typicke-problemy-analyzy-energetickych-dat-a-ukol-pro-machry- ten úkol tam je popsanej trochu zvláštně
ale nějaký ukázkový data tam máš, můžeš se pokusit z nich vydolovat nějakou zajímavou informaci, přičemž fantazii se absolutně meze nekladou - je jenom na tobě, s jakým nápadem přijdeš
Jakýkoli nápady a případný výsledky můžeš konzultovat přímo se mnou, Patrick by byl jenom zbytečnej mezičlánek