Otisk prohlížeče - jak se bránit?

Re:Otisk prohlížeče - jak se bránit?
« Odpověď #195 kdy: 10. 08. 2014, 14:24:45 »
Takže se neodvažujete tvrdit, že kamery ve veřejných prostorách k něčemu jsou?
Předpokládám, že ti, kdo o jejich instalaci rozhodují, vědí o jejich skutečném přínosu víc než anonymní chytráci na webu.

Můžu se mýlit, to je klidně možné.

« Odpověď #196 kdy: 10. 08. 2014, 14:26:57 »
Není lepší investovat do něčeho, co bude daleko účinnější?
Pokud něco takového existuje, tak jistě ano.

Jenom nevím, co by to mělo být, aby to:
1. dokázalo efektivně odhalit zločince
2. nedokázalo identifikovat nezločince
3. nebylo to "plošné šmírování"

Podle se ty věci prostě vzájemně vylučují. Pokud bude na každém rohu stát policajt, tak mě samozřejmě taky bude schopný identifikovat, takže nevím, jak bysme si tím pomohli.

Petr Novotny

« Odpověď #197 kdy: 10. 08. 2014, 14:28:15 »
Předpokládám, že ti, kdo o jejich instalaci rozhodují, vědí o jejich skutečném přínosu víc než anonymní chytráci na webu.

Proč se tedy zapojujete do debaty, když přiznáváte, že o problematice nic nevíte?

« Odpověď #198 kdy: 10. 08. 2014, 14:31:25 »
Proč se tedy zapojujete do debaty, když přiznáváte, že o problematice nic nevíte?
Třeba to má podobný důvod jako to, proč mluvíte o důležitosti pravdy a neumíte se omluvit za prokázanou lež.

http://forum.root.cz/index.php?topic=9482.msg102790#msg102790

noname

« Odpověď #199 kdy: 10. 08. 2014, 14:32:01 »

Není to okamžitá událost. Pokud mám být připraven na to, že v centru města se běžně děje velké množství trestných činů a policie s tím nic nedělá, tak na to musím být neustále připraven.

A ono je skutečně centrum Brna taková válečná zóna, že se tam člověk musí neustále obávat o své bezpečí? Sice je pravda, že v Brně bývám spíše výjmečně, ale co jsem byl v centru, bylo všechno v pořádku. Kdyby se tady lidi pravidelně stříleli a nebo se masově přepadali, tak bych Vaše obavy chápal, poté by bylo potřeba jednat ve společenském konsenzu a přijmout řešení. Ale v současné době? Kamkoliv jdu, tak je klidné prostředí, kde mi nikdo neubližuje a když se něco takového stane, není to nic, přes co bych se nedokázal přenést. Současná situace mi skutečně nepřijde natolik problematická, aby bylo nutno hledat nějaké společenské řešení. To bychom museli bydlet v Demokratické Republice Kongo a ne v srdci Evropy.

noname

« Odpověď #200 kdy: 10. 08. 2014, 14:34:51 »
Není lepší investovat do něčeho, co bude daleko účinnější?
Pokud něco takového existuje, tak jistě ano.

Jenom nevím, co by to mělo být, aby to:
1. dokázalo efektivně odhalit zločince
2. nedokázalo identifikovat nezločince
3. nebylo to "plošné šmírování"

Podle se ty věci prostě vzájemně vylučují. Pokud bude na každém rohu stát policajt, tak mě samozřejmě taky bude schopný identifikovat, takže nevím, jak bysme si tím pomohli.

Může to být více policie v ulicích, projekty, které se zaměří na občany, aby pomáhali lidem, kteří jsou napadeni nebo okrádáni kapsáři, vyjasnění nutné sebeobrany tak, ať se běžný smrtelník nebojí odporu proti útočníkovi...

Věcí by se našla celá řada.

Petr Novotny

« Odpověď #201 kdy: 10. 08. 2014, 14:41:55 »

Třeba to má podobný důvod jako to, proč mluvíte o důležitosti pravdy a neumíte se omluvit za prokázanou lež.

http://forum.root.cz/index.php?topic=9482.msg102790#msg102790
Opět lžete.
V ani jednom z judikátů se nikdo neodkazuje na vámi citovaný odstavec 2 paragrafu 82 občanského zákoníku.
Za toto osočení očekávám od vás omluvu.

Krom toho od vás očekávám omluvu i za váš pokus o manipulaci:
http://forum.root.cz/index.php?sid-forum=85269fecf11175bc777d7c35dd38b944&topic=9482.msg102780#msg102780

A abyste nezapomněl. Otázka trvá.
Proč se zapojujete do debaty, když přiznáváte, že o problematice nic nevíte?

« Odpověď #202 kdy: 10. 08. 2014, 14:52:50 »
V ani jednom z judikátů se nikdo neodkazuje na vámi citovaný odstavec 2 paragrafu 82 občanského zákoníku.
Samozrejme ze ne, protože v té době nový OZ ještě neplatil. Odkazují se ale na starý OZ, který měl obdobné ustanovení.

« Odpověď #203 kdy: 10. 08. 2014, 14:58:29 »
Může to být více policie v ulicích
Jeden policista na ulici přijde nejspíš minimálně na něco kolem 40tisíc měsíčně. Se vším všudy bych to odhadoval tak ke stovce. Neumím si představit, že by provoz jedné kamery stál stejně.

Ale hlavně fakt nerozumím tomu, jaký je z hlediska soukromí (ať už to má být cokoli) rozdíl v tom, když mě na cestě do práce sleduje kamera a když mě sleduje policista.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #204 kdy: 10. 08. 2014, 15:01:34 »
Jeden policista na ulici přijde nejspíš minimálně na něco kolem 40tisíc měsíčně. Se vším všudy bych to odhadoval tak ke stovce. Neumím si představit, že by provoz jedné kamery stál stejně.

Ale hlavně fakt nerozumím tomu, jaký je z hlediska soukromí (ať už to má být cokoli) rozdíl v tom, když mě na cestě do práce sleduje kamera a když mě sleduje policista.

Jeden policajt ovsem neco muze vyresit, jedna kamera vubec nic.

Jinak policajt napriklad na tebe kouka a ty o tom nejspis vis, zatimco kamera te nahrava do uloziste a ty o tom nevis.

noname

« Odpověď #205 kdy: 10. 08. 2014, 15:09:28 »

Policista si neukládá záznam na datové úložiště ze všeho, co vidí, o automatickém rozpoznávání obličejů a porovnávání s centrálně spravovanou databází ani nemluvě (INDECT).
A rozšiřování neúčinných kamerových systémů může klidně vyjít na stejnou částku, možná i větší. Navíc ty Vaše výdaje na policistu mi přijdou nadhodnocené.

« Odpověď #206 kdy: 10. 08. 2014, 15:17:37 »
Jeden policajt nemůže vyřešit vůbec nic, protože stejně musí zavolat hlídku.

Jinak imho ve městech jde hlavně o to, aby se v určitých místech nepohybovaly pořád ty stejné bandy, které páchají pořád tu stejnou kriminalitu. Čemuž kamera zabrání parádně. A pokud jde o větší kriminalitu, tam tam jde hlavně o záznam pro soud, který logicky policajt poskytnout nemůže.

Jinak policajt napriklad na tebe kouka a ty o tom nejspis vis, zatimco kamera te nahrava do uloziste a ty o tom nevis.
Dobře, musíme teda přidat další podmínku - aby policajt neměl tmavé brýle, protože to bych pak nepoznal, jestli na mě kouká nebo ne.

A taky bysme mohli použít kamery a na chodníku označit místa, kam všude dohlédnou.

Policista si neukládá záznam na datové úložiště ze všeho, co vidí, o automatickém rozpoznávání obličejů a porovnávání s centrálně spravovanou databází ani nemluvě (INDECT).
Čili jinými slovy, policista nemůže k soudu dodat ty informace, které může dodat kamera a nemůže zločince vyhledávat tak efektivně, jak by to dokázala inteligentní kamera.

A rozšiřování neúčinných kamerových systémů může klidně vyjít na stejnou částku, možná i větší. Navíc ty Vaše výdaje na policistu mi přijdou nadhodnocené.
Průměrné náklady na jednoho strážníka 578 746,70 Kč
file:///Data/Downloads/Browsers/Statisticke_udaje_o_cinnosti_obecnich_policii_za_rok_2011.pdf

« Odpověď #207 kdy: 10. 08. 2014, 15:20:09 »

Petr Novotny

« Odpověď #208 kdy: 10. 08. 2014, 15:25:16 »

No to je mi panečku úroveň přesnosti.
Neustále nevíte, neznáte nebo nerozumíte a všechno je podle vás přibližně, asi nebo zhruba.

Otázka (http://forum.root.cz/index.php?topic=9482.msg102796#msg102796) stále trvá.
Co v téhle debatě ještě děláte, když sám přiznáváte, že pro ni nemáte postačující úroveň znalostí?

Petr Novotny

« Odpověď #209 kdy: 10. 08. 2014, 15:27:24 »
Jeden policajt nemůže vyřešit vůbec nic, protože stejně musí zavolat hlídku.

Jo. Zato kamera se zvedne a půjde výtržníka spacifikovat.