Možná, že už to tady někdo zmínil, ale když já jsem línej číst celou diskuzi.... :-p
Takže můj pohled na věc - Pro toho, kdo chce mít dostatečnou míru soukromí, snad není žádný větší problém používat TorBrowser a pro dokonalé ukojení paranoie ho může pouštět ve virtuálním počítači s nějakým běžným Linuxem, s nějakou běžnou velkou distribucí, s běžným rozlišením atd... prostě jen se samými běžnými parametry.
Tohle by přece z hlediska uživatelského komfortu nepředstavovalo žádné větší omezení a zároveň by to zajistilo dostatečné silnou ochranu soukromí.
Je jasné, že na twitter, facebook a podobné služby je v takovém případě třeba zapomenout, ale všechny tyhle služby přece žijí převážně z cílené reklamy, takže využívat jejich služby a zároveň se na ně zlobit za to, že mě obtěžují cílenou reklamou, to mě teda připadá docela dětinské.
Mimochodem, vzpomínám si, že před pár lety jsem četl, že dokonce je možné velmi přesně identifikovat konkrétní osobu i na základě volby slov, často používaných slovních spojení, oblíbené konstrukce vět, atd... prý i toto má každý člověk natolik unikátní aby se z jeho diskuze dal vytvořit dostatečně přesný fingerprint jeho osoby.
Takže nejspíš ten, kdo by vyžadoval opravdu supersoukromí, tak by každý svůj text, ještě před jeho odesláním, měl nechat projet něčím, co by následně v tom jeho textu měnilo synonyma, dělalo změny slovosledu, apod...